Pytt i panna

Hade tänkt rusta upp lite med ny design osv ikväll men det får bli en annan gång... blev istället en spontant middag med vänner hemma hos mig. Tja, alltid trevlig att få andra sällskap än teve :D Vi åt tacos ikväll. Gott!

Ja, börjar med ett viktigt maträtt det vill säga grunden til andra teve-rätter är pytt i panna. Det innebär att man ska skära massor och bara ha en sked för att kunna äta i lugn och ro.

Innan jag lägger upp tips måste jag starta med den riktigt och traditionellt pytt i panna med ägg och rödbetor.

Som ni känner igen - det är opraktisk att skära stekt ägg, dela rödbetor samt lyckas samla några bitar av potaits och kött med gaffel och kniv när man vill ha ögonen riktad mot skärmen.  Här kommer lösningen - jag har faktiskt testat och det smakar väldigt gott!

Steka pytt i panna (godast med märket Oxpytt) i cirka tio minuter. I hög värme samt rör inte så jävla mycket!
Skära rödbetor i bitar och lägg dem i tallriken.
När den är klar - flytta stekpannan och blanda med ägget snabbt. (ja rå ägg direkt ner i pannan!)
Låt rätten blandas med rödbetor i tallriken innan servering.

Smaklig måltid - mitt på natten :D

God natt!

PS Ni som har ketchup till pytt i panna förstår jag inte mig på - rätt äckligt låter det för mig. MEN då slipper ni väl skära rödbetor, jag kan hålla med att det känns lite skumt men det är värt bekvämligheten framför teve!

Kommentarer
Postat av: jojjan

skära rödbetor? jag har dom i burk.. lustit nog så åt jag pyttipanna nyss. haaha.

2008-11-09 @ 13:29:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback