TV3

Varför är det så svårt att få en lägenhet? :( Har sagt tusentals gånger att jag ska fixa en lya soon. Men det har inte blivit av ännu :(

Ikväll ska jag spana in två av mina vänners nya lya och skriker av avundsjukan. Stackars er, vänner som får lyssna på mina tjat ikväll :D

Happy, trean är bra. Den har köpt in How I met your mother och sänder fredagar kl 20.00 från och med igår. Se på den, jävla skön sitcom!

Ha en trevlig valborg.



Commander in Chief

Äntligen är den tillbaka efter en lång uppehåll. Jag vet att den håller inte kvalitet och har fått många kritik samt tittarsiffror sjunker som fan. Åtminstone i USA. Why? Jo, bland annat för att den är producerad av "mediasyfte". Allt stämmer egentligen inte. Allt är så falskt i serien säg det.. Så fungerar det absolut inte och så vidare. Trots det gillar jag ändå Geena Davis och hennes röda läppstift :D Seriöst, så sant, man får inte sig något av den serien men den är ju en perfekt serie när man bara vill koppla av och låter tankefunktion vara "OFF".

Och så är Mark Paul Gosselaar med i den. Vem tycker inte att han är inte söt? Många minns honom som charmige Zach i Pang i Plugget. Ja, det är han fast ca 10 år senare typ. Men räkna inte med att det blir flera säsonger av Commander in Chief. :(

Prison Break har fått klartecken för säsong 2. Det märks väl i avsnitten 19. Ni som kollar på trean, bli inte besviken, den håller i bästa samt några gästskådis kommer att dyka upp. Så fortsätt och titta på den!

En stor TACK till Ira för du lånade ut six feet under dvd när jag missade säsongavslutning. Såna avsnitter är alltid viktiga. Som om man har kollat i 40 timmar på en film och missar en sista timme. Hur det skulle kännas? Jävligt, just det. Tack än en gång, Ira. Den är bra, samtalet mellan David och fadern. Släpp smärtan, visst kan det vara enkelt. Tro det eller inte :)

Sol eller snö i Örebro? Vi får se. Dags för mig att packa och fixa mig. Ska ju härifrån om en och halvtimme. Fan, brådskande max. Ni som har tid i helgen.. Invasion nummer 18 har dykt upp. Kolla på den!

Bye!

Lilla huset på prärien

Trodde att det skulle va seriestart på en klassisk serie, nähä det var en miniserie på tre delar. Någon som känner igen snyggningen Cameron Bancroft som spelar Ingalls? Jovisst, han har haft en roll som footballspelare John som var tillsammans med Donna i Beverly Hills :) Så det finns någon att spana in medan man kollade på miniserien!

Den var dock bra, en familjär miniserie, passar perfekt till en sån här påskhelg, då alla i familjen samlas. Efter att kollat på lilla huset på prärien med pappa drog vi med min bror till centrum. Där tvingade jag min bror att uppdatera lite i hans klädskåp vilket han motvilligt gick på bara för det är påsk :) Vi gjorde upp att det skulle bara vara en timme sen är det dags att åka hem. Men vi stannade där tills affärer började stänga då fattade brorsan att vi måste ha varit ute i minst några timmar, fniss!

Han vill ha en rödfärgad byxa. Jag visste inte om det skulle va någon bra ide. Men jag godkände det så han blev glad när han kom hem trots avtalet att vara ute i max en timme. 

Efteråt stannade vi på en mataffär och handlade en del godis till påskägget. Frågade min mamma imorse varför kunde jag och min bror inte handla godis istället för föräldrarna pga det är ju vi som vet vad vi gillar och det är vi som käkar mest. Mamma höll med och lät oss därför åka förbi mataffären. 

Det var mysigt vid middagen då man åt en massa. Jag älskar ägg, lax, sill, mammas spenatpaj osv. Klart blev vi proppmätta. Jag ville ta en promenad men blev övertygad av brorsan att vila genom att kolla på en film :( 

Nyss tittade jag och min mamma på två avsnitter av Dallas. J.R, Bobby, Sue Ellen osv. En av 80-tals bästa serie. Ska snart skaffa tredje och fjärde säsng dvd när vi har tittat genom första och andra säsong.

Snart ska jag ner och plocka några godisbitar från ägget och titta på..hmm..Supernatural tror jag och möjligtvis Hostel om jag orkar. 

Glad påsk! 


Rent

När jag va i Indien räknade jag max med att det inte skulle snöa när jag är tillbaka i Sverige. Det är därför att det känns så jävligt att det snöar som tusan, iallafall i Umeå och Sundsvall :(

Förväntningar är farliga!

Jag såg musikalen Rent. Först tänkte jag, nä tack. Det skulle inte funka med tolk. Det är en liten föreställning, inte som på Dramaten som har textdisplay. Jag kom på att man kunde beställa skrivtolk. Samtidigt ville jag oxå testa och se hur det funkar.

Resultatet: 7 av 10

- Alla manus var redan inskrivet och skärmen är mycket större än textdisplay så att man faktiskt kan läsa lugnt.
- Föreställningen följde inte manuset 100% så det inträffade några ändringar som tolken va tvungen att backa texter och skriva om och hitta tillbaka, det kan ta en stund. Jag får vara lite extra uppmärksam i början för att fatta vem är vem. Men, ni. Beställ skrivtolk, det är ett toppen sätt att utnyttja möjlighet för oss som upplever teckenspråk och svenska på samma villkor.

Ni som klagar över tolkar som inte kan översätta 100%, så använd skrivtolk istället, det funkar utmärkt!

Info: Skrivtolkar kan alltid inte teckenspråk men de kan tecken som stöd, TSS. Vill ni ha båda, då får ni beställa båda, teckenspråkstolk och skrivtolk. Det är inte för mycket utan helt okej faktiskt. :)

Hiatus

Tack Channah för vin och snack igår. Med dig kan man sätta ner och diskutera om allt och det är inte alltid vi båda tycker samma. Men efter vårt snack känner jag mig alltid lite klokare.

Det är fantastiskt att vi människor har eget förstånd och hjärta att styra. Det är så himla sorligt att människor inte använder dem när de ger in på olika konversationer. Det är ganska viktigt att kunna reflektera och lyssna på sitt hjärta och även magkänsla för vissa situationer innan man lämnar ens åsikt. "Jag håller med dig" är inte en dum replik. Man kan se om personen som svarade med det har funderat över vad den tycker om saken.

Ja, ikväll är det pubafton i dövas hus. Vänner har fester. Mamma lagar för fullt. En familj som vi känt över tre generationer ska komma hit på middag. Skoj! Senare ska jag umgås med brorsan över massa vitchoklad - Toblerone enligt honom och mörkt för mig. Chips och dip samt cookies.

Vi ska se alla filmer och serie som finns i min dator innan jag formaterar imorron. Vet att det gör ont att formatera. Men jag kommer att bli glad om ett par veckor för då känns det som att jag har en ny dator.

En tips till er alla. Formatera er dator minst 1-2 ggr per år så slipper ni all rädsla och problem kring dator!

Supernatural
Lost
How i met your mother
Medium
Sleeper Cell
Supercross
Oliver Twist
Lord of War
Mean Creek
Sahara

Dessa serier och filmer måste vi kolla klart till imorron. :( Uppehållet ör de flesta serier är klar nästa vecka. Det gäller att vara städat och orkar ta emot våren och sommarens serier samt höstens piloter!


Dax för en promenad!