Terra Nova



En av dyraste tv-serie som gjorts.. ca 20 miljoner dollar??? och med Spielberg inblandade.. Det handlar om att familjen lyckades fly till ett nytt land (värld/planeten?) och börja om ja med dinosaurier och sånt... utspelas år 2149.


Grundiden är absolut spännande men tyvärr med svaga karaktärerna gör så att jag ger upp efter ett par avsnitter :( Läst att en hel del gillar serien väldigt mycket! Ni har tur för fyran ska sändas denna serie! :) Jag får nog hoppa över den.. eller så kanske kollar jag igen senare och tar en marathonkväll! :)

Just fun...

Hittade lite roliga grejer om Rob då han är i Sverige... och lite Bella och Edward :)


Hans svar när  folk frågade om vad han tycker om Rob haha.. om sig själv.. så svarade han om hans hörsel (all skrek ju)


Presskonferensen på Grand hotel


Ja, den där då Rob skrek tillbaka till fansen haha...


När han fick frågan om vad han tycker om Skandinaviska folk!


Ögonblicket som jag mest ser fram emot i filmen! :)



Happy! :)

Sean Berdys musikvideo


Så överväldigad!!!

Nyss bestämde jag mig att jag ska va hemma ikväll. Jag älskar att festa! Men när man gör det så vill jag göra det ordentligt då blir det en minnesvärd kväll! Men just ikväll lutar det åt ben & jerrykväll med sköna filmer!

Det är jobb hit och dit hela tiden. Och jag ligger efter. Visst vill jag ha frihet men det är min lediga tider jag får betala för.. jag kan ju ta ett pars timmar ledigt om jag vill.. då får jag jobba in t ex imorrn.. eller så är jag för långsam med redigeringsarbetet så får jag ta igen i t ex ikväll.. (nä det får bli imorrn!)


Pattinson och Ashley i Grand hotel

Men så igår. Jag visste redan att jag skulle på faneventet på något sätt men jag vågade inte tro eller säga nåt.. ända tills ett par dagar innan då jag fick veta att det är 100% klart.. så sa jag bara till få personer.. för att ba retas! :)

Nu har jag ej mycket att säga.. Ja, jag såg Pattinson och han är fan mycket snyggare i verklighet! Det är som att man vill bara krama honom. jag blev avis på värden Cissi som kramade honom, i två gånger! Why? Räcker det inte bara en gång? haha..

Han skrattar och är så naturligt.. så charmigt! Stämningen var hemsk hysterisk! Vi stod på en sida som Ashley gick först och skrev autografer. Lagom hysteriska va fans of course! När de gick upp å gjorde intervju och efteråt när de skulle ner då gick Rob på vår sida.. katastrof! Vi stod på VIP-området. Alla andra som inte är i vårt område hoppade på oss.. de klättrade över.. vakterna fick panik och stoppade dem.. Jag bad Carro ta bilder och såg hur hon "virvlade" in i folkmassan.. som om det var en naturkatastrof och man kan inte göra nåt..jag ba hoppades att hon klarade sig och det gjorde hon gott.. Efteråt såg vi tyvärr några tjejer som klämdes och sjukvårdspersonal tog hand om dem..

Det va båda hemskt och häftigt upplevelse där på Hovet! Alla gallskrek som fan! 9000 bara för Robert (Ashley också kanske) men ändå.. så Wow!


Robert med värden Cissi..

Obs, bilderna är ej mina! haha.. tagit från en fansida!

Bryssel fan event

När Taylor och Kristen va i Sverige missade arrangörerna att fota dem på red carpet i Stockholm. Vi fick bara då de var på presskonferens inne på Grand Hotel.

Bryssel är väl ordnat och de fick full med program.. så undrar vad de kommer att göra i Sthlm, hoppas vi får massa bilder..dock inga paprazzi faktiskt.. OK andra länder men inte i vår kära Sverige!

 

 


Bryssel

 

På fredag kommer de till Stockholm! :)


Nedräkningen av BD part 1 har börjat...

Nu är det Roberts och Ashleys tur som reser världen och promotar. Först ut är Paris!





Och jag har gått å beställt en Iphone! Bättre sent än aldrig! :)


Me like!


Few pic!


Bella testar bröllopskor.. som fortf är lite hemlig liksom klänningen..



Imorgon ska jag fixa biljetter till marathonvisningen! :)

Fuskbygga eller inte?

I helgen har det varit riktigt skoj med action!!!

Först ut va finlandsfärjan med tjejer från min gymnasietklass! Jag va lite skeptisk men en sak var klar! Jag underskattade min klass! Trots våra alla olika personligheter så funkar vi jättebra ihop. Vi är vuxna med bättre respekt! :) Minttu har nog också en stor del i spelet! Och det funkar! I lagom dos!!!!!

I lördags va det releaseparty! Jag såg så fram emot programmet. Jag fick svar på några av mina funderingar kring hur man gör TV.

1. Snabba klipp - det FUNKAR! Det ersätter på nåt sätt ljudmässigt! Teckenspråk är visuellt och kan bli sega med långa klipp. Jag tror på korta och snabba klipp men det fick jag bekräftat. Skönt med att våga testa nya formatet!!!

2. Synk - jag är kritisk med att göra synk andra sätt än att man ska sitta och ha halvbild! Jag är "traditionell" I know.. men jag har fått kritik för mina synpunkter kring detta. Ser att Eriks program har mycket variation av synk.. som jag inte gillar... jag får väl köra mitt.. å se hur andra reagerar!

3. Karaktärsbeskrivningar - av mina erfarenheter kring drama så är det en av viktigaste - kärnan till en bra dramaserie/film.. men "reality/dokumentär" då??? Jag kan tänka mig att det är också viktigt.. men dövvärlden.. alla känner ju alla sägs det.. och det kan bli seg om man drar ut sig med personligehetspresentation.. det måste hända ju saker hela tiden.. vilket gör i Eriks program.. och jag lär mig.. att prioritera presentation.. man kan försöka göra det lite roligt.. ju mer man lär känna karaktärerna så lever man mer in i programmet!

4. Tema - min chef har tjatat att det är otroligt viktigt med tema till varje program.. jag har klart med två första dvs 1. flyttningen 2. skolstart.. sen problem med 3, 4 och 5.. jag har beskrivit kort..och en del har redan tagits bort bl a "höstlov" jag har typ försökt..förträngt bort det och hoppas att det skulle ordna sig.. men efter eriks program.. niiiiix.. det blir lätt som.. vad är det som händer?? bör ha tydlig tema.. jäklar!! dags att skräpa mig!

5. Fuskbygga... jaha Erik kör så.. det är mycket normalt än man tror!!! måste! vetefan varför jag har svårt för det.. inte konstigt då mina program kan bli skittråkiga! suck.. men en av mina ungdom var där på festen och fattade poängen av fuskbygga.. samt flickvännen till min andra ungdom... jag HOPPAS på bättrre samarbete av dem i de kommande tio dagarna jag ska va i örre! känns ju bättre om båda sidor är överens än att jag ba tjatar att vi måste fuska...

eller så är jag rätt blyg för mitt arbete.. :(

Åter till arbetet!


Att ge och ta!

En av min största livsfilosof handlar om det! Min bror kan nog intyga det. På grund av våra helt olika levnadssätt samt livsstil så har denna filosof fått vår relation att fungera bra! :) (enligt mitt perspektiv, kan nog ej tala för min bror...)

 

Det är inte bra att hela tiden ge och ge eller ta och ta... Det funkar inte heller att man bara ger.. eller tar.. det behövs också en viss reflektion kring varje ge eller ta som kommit!

 

För att nå en bra framgång så kan jag lova er att reflektion är en av bästa verktyg! Man behöver ha en bra självdistans. Kunna vara ärlig mot sig själv och ändå tycka att man duger! När man känner så kan man ge som är värd något... liksom ta emot ur någon som är stabil.

 

Jag inser att det finns många ”ge och ta” med svaga innebörden. Folk pratar gärna lite för mycket i dagens samhälle. Det handlar ju om att sälja!

 

Jag personligen snackar också mycket! Det är en del av min personlighet! Men när jag kör något projekt snackar jag fan inte mycket! Det är verktyg som gäller! :)


Invigningen

Surt.. igår twittrade jag ingivningen istället för invigningen.. hur kan jag åtgärda detta? antar att jag får acceptera att jag har svenska som andraspråk PLUS att jag tänker för fort så jag kan inte stava.. (förresten är också dåligt på att stava.. kanske nåt sorts dyslexi/demens jag har.. snyft!) men jag tänker iaf ej låta dem hindra mig att använda svenska!!!

Tja jag va i Falun i mån och igår. Why? Jo pga SVT huset i Falun har invigningen och SVT företagsledare kom på besök och dom är nyfikna hur sammanslagningen går.. dvs slå ihop döva och hörnade i Falun.. ni minns hur det va då SVT beslöt att flytta SVT Leksand? Det är därför jag tycker att det är sorgligt att knappt SDR och dövas tidning va där. över hundra gäster va där iaf.. trevligt med lite mingel å så!

Några av medarbetarna fick lite tid att göra presentation om produktioner vi gör.. Företagsledarna var väldigt nyfikna på teckenspråk och naturligtvis var de osäkra på.. skillnaden på teckentolkade sändingar samt teckenspråksproduktioner... vi fick frågan om vad vi tror om vi kunde göra teckentolkade istället.. snyft! Det är därför jag tycker att det va superbra tillfälle för SDR att va där och lobbyarbeta t ex fixa sändingstillstånd - dvs få flera teckenspråksprogram men.. icke sa nicke :( Ska dock ej ge upp!

Men i alla fall... jag fick 6 minuter för att snacka om mina program.. en ära såklart.. supernervös va jag.. och gissa what! Jag var SIST på hela listan.. en och halvtimme skulle företagsledare få lyssna på oss.. det skulle va klar kl prick 14.30.. själva bandet skulle klippas av Eva Hamilton kl 15.00! och..

Jag började tala kl 14.55 typ.. TYPSIKT!!!!!!!! försökte göra snabb och snyggt tal och hann visa 1 minut ur byss usa material med ljud.. samt påpeka att teckentolkade funkar knappast pga det är genom interaktion som ungdomar kan få sin identitet..det va stress å så, jag gjorde mig bort då jag trodde att min medarbetare pratade med mig men egentligen tolkade hon.. till en ur företagsledare.. jag måste gå vidare! annars får jag ångest över det! Ibland avskyr jag att jag inte hör nåt... och inte ser bra!

Nu skiner solen... dags för en löptur!

Jag existerar!



Åter hemma? Nix, är på väg till Falun i kyliga tåg. Denna eviga kamp kommer jag aldrig att övervinna. Att undvika frysa på tåget. Jag borde överväga att flytta till ett varmare land! Suck!

 

I helgen var jag i Örebro och deltog Visuell Filmgala. Bidrog med en film ”Jag har inte tid att dö”. Det va skoj att få se alla andras filmer. Jag har längtat så mycket men det känns lite... stressad.. vill helst titta på en film åt en gång och ha lite paus så man kan diskutera.. inte grovstoppa sig flera filmer på raken. Men kortfilmer är ju korta så.. hmm..

 

Efter fredagens filmvisning mötte jag folk och insåg mer och mer att folk inte förstår filmens budskap. Trots jag tycker den framgår väldigt tydligt.. vi t.o.m fick klippa lite ner så att det inte ska bli för övertydlig.. och att det inte ska va seg.. men andra uppfattar att den va lite av hög tempo?!? Men det va bra för mig att kunna öva och ta emot kritik! Ha en sorts självdistans och kunna ha roligt på efterfesterna! Denna natt var lite.. rätt dramatisk! Och jag hade roligt!

 

På själva galan var det väldigt trevligt. Det kändes att vi var på en fin salong. Maten är goda – ger stor beröm till efterrätten. Så gott! Däremot ifrågasätter jag lite på valet av juryn. Jag tror definitivt på att de har arbetat på deras bästa möjliga sätt! Men under galan visade det sig att de har också deras brister.  

 

Det är viktigt att välja juryn som kan representera på deras olika speciella områden – och gärna spridning i Sverige också! Jag skriver här för att jag vill att det ska kunna förbättras till nästa gala!

 

Trots var det rätt jämt. Akervall fick 3, Dramaski 2, Wanjura 2, Lidbrink 1, Foad Fatulla 1.

 

För mig var det en glädje att kunna vinna regissörpriset även 5 år senare. Det har hänt mycket och jag ser fram emot de kommande 5 åren! :) Och att kunna säga ”att lilla Miss Drapsa existerar också bland de stora Akervall och Wanjura!”

 

 

 

 


Vfilm galan

sker nu till helgen. Om jag ska vara ärlig så ser det ut inte lika stort som förr. Det beror självklart på att årets gala ordnas av ett par friviliga gäng jämfört med förut var det en anställd som tog hand om galan. Med ett par gäng eldsjälar.. nu är det inte många av dem som är med och ordnar.. tja..

Jag hoppas dock på att det finns sista minutens folk som hänger med.. det är också kul å umgås med filmfolk.. drömma bort till USA för en kväll! där hålls ju massor diverse sådana film/tv-galor!!!

Brukar ju skriva lite om filmerna som är nominerade och vad jag tror om dem.. men det blir svårt för jag har ej sett filmerna.. ska göra imorrnkväll och jag vet ej om jag kommer att blogga.. det finns ju ej app för android (det är därför jag gärna skaffar iphone!!! vill ej ändra till andra bloggadress för denna blogg är trogen MIN!!!)

Därför rekommenderar jag er att följa min twitter - där lovar jag er att jag kommer att updatera regelbundet.. även på galakvällen!

http://www.twitter.com/mdrapsa

Good luck u all!

PS

Kristen har typ.. mer eller mindre bekräftat för tidningen GQ
Hon typ råkade säga till personen som hon visste ej skulle intervjua henne..
Stackars henne.. undrar om hon känner till det dvs om journalisten har hennes tillåtelse eller inte..hmhmm..




För mer detaljerad av hennes intervju kan ni besöka http://kristens.se


Perfekt kväll!

Tre säsongspremiärer ikväll! Underbart!
Desperate Housewives inne på sista säsong! Hoppas fan på att äktenskapet kan räddas!

Happy Endings har jag hört talats om.. så ser fram emot serien. Mike och Molly såg jag ganska nyligen. Den är skitbra! En kort sitcom med McCarthy. Missa inte!



Jag såg nyss Pan Am som har jämförts med Mad Men!
Om man tittar på kostym och scenograf såå yes.. men den innehåller inte mycket whisky + cigg samt speciella dialoger. Pan Am är mer lättsam och inte lika tunga karaktärer heller. Men jag gillar första avsnittet, speciellt de sista 30 sekunderna, fan va snyggt! Nästan som att man gärna vill bli flygvärdinna, dååå... absolut inte NU i denna tid! hehe..
Ett plus är ju att Christina Ricci är med!



Den kommer ut på trean med start den 16 oktober!


It's true!

PATTINSON SKA TILL STOCKHOLM DEN 28 OKTOBER!!!
(Med Ashley Greene)

Hart of Dixie

Denna period känner jag alltid mig SÅ tillfredställd. Varje dag finns det alltid något gott att titta på.. innan man tröttnar på eller så går de konkurs.

Summer från OC är tillbaka. Tänk, hon av alla karaktärer. Ryan, Seth eller Marissa kunde man lätt förvänta koma tillbaka med en ytterligare succe. Marissa misslyckades med The Beautiful Mind (ifjol som lades ner efter 4 avsnitter) Ryan är med.... i en polisserie Southland! Kolla bilden. Lite avtändande för jag vill bevara Ryan i mitt hvuud!
Seth... han ska med i en tecknad serie.. inte mycket...



Men i alla fall här kommer Hart of Dixie med Rachel Bilson i huvudrollen. Jag fick direkt Gilmore Girls vibbar när jag hörde talades om den.. handlingen sker ju i en småstadshåla a la Stars Hollow! :) Zoe (Rachel) tänker bli hjärtkirurg. Det har hon bestämt sen hon va 9 år. Hon är lite av ego som bor i NY. När hon tagit examen kom en gubbe och erbjöd henne en praktik ute i vischan. Hon tackar naturligtvis nej direkt. Men det visade sig att hon måste lära sig ha "medkänsla" om hon vill komma långt som att bli hjärtkirurg... så ger hon iväg till hålan.. coh det händer saker!

En rätt mysig serie som jag tänker följa! :)


På något sätt

har jag funnit tid för att kolla på nya serier. Jag är mycket bättre förberedd! Skönt!
Hann också kolla på 90210. Tre avsnitt som har sänts, alla är sådär tyvärr. Fjärde säsong nu.. Jag gillar Liam och Annie men nu har dom förstört.. och Naomi börjar bli tjatigt.. och alla andra har blviit grått :( Hoppas det vänder sig!

Gossip Girl - 5x01. GG har sitt speciellt sätt hos varje första avsnitt i varje säsong. Att det ska alltid starta med i slutet av sommaren.. så vi får följa hur de har det på sommarlovet typ. Tredje säsong var det White party på Hamptons. Glömmer aldrig Dan och Serena på stranden.. Fjärde var det i Paris. Blair och Chuck..

Nu är de i Los Angeles! Förutom Blair som förbereder bröllopet! Mer behöver jag ej säga! :)



Hann också kolla in The Secret Circle! Hörde att serien är lite seg.. kan nog instämma men jag tycker iaf den kan nog jämföras med Pretty Little Liars. Lite enkel story som man kan ba nöjeskolla typ...

Kort handling: Cassie flyttar in hos sin mormor efter att ha förlorat sin mamma (pappa sen hon va liten) i en ny stad.. det visar sig att Cassie är en häxa och har speciella krafter.. och hon är inte ensam.. samt får veta sin mors hemligheter... en tonårsdrama typ..

Revenge är något jag kan REKOMMENDERA!

Jag har respekt för Emily VanCamp sen hon spelade i Everwood. Då hon höll ett tal om sin döda pojkvän. Jag grät! Bra skådespelare!

Mne iaf detta handlar om Emily återvänder till snobbiga sommarställe i New York för att göra en rad hämnd för vad de har gjort mot hennes pappa. Det är bara på 13 avsnitt och manusförfattarna lovar att den ska få ett "slut" med svar på allt. Gillar max serien. Har bara sett två avsnitt och längtar redan efter den tredje!!!



Rött ljus!

Hela veckan var det rött ljus! På riktigt!
Var än vi tog oss till inom Örebro var det rött ljus över allt!
Åk hellre med cykel i byhålan! Synd vi har utrustningar med oss så det skulle va lite obekväm...

Men det är andra saker också! Jag blev småsjuk.. huvudvärk och förkylning. Några planer var inställda. Det finns dagar då man känner att allt går INTE IHOP! Så var det denna vecka!
Det fanns stunder då jag ville bara lägga ner programmet! Nu hållkäften och se hur det går.......

Syns väl tydligt att jag ej bloggade.. nä det va på grund av att vi slutade på sena kvällar samt sega internet på hotellet!

En trevlig upplevelse var att Cafe 019 hade invigningsfest nåt.. och de hade futsal-turnering i hallen (förra Billan) wow, så starka minnesvibbar jag fick! Visste ej att den där publikläktaren var så låga! Såg hur ungdomar spelade. En gång i tiden var jag där på planen! Liksom ni! Annars har större delar av lokalen förändrats. Tiden går...

Såg äntligen serien Life Unexpected klart. Känns sorgligt att den läggs ner. Men den fick iaf en fin avslutning (grovstoppat men godkänd!) Kommer att sakna Baze, Cate och Lux! Om ni har tid, då rekommenderar jag er att kolla på den. Inte så många avsnitt. Bara 2 säsonger.