Gott nytt år

Åkt långfärdsskridsko idag, trodde inte at jag skulle få åka året 2008. I vintras var det ju ett misslyckat vinter med massa plusgrader långt in till våren - rättare sagt noll is på sjön :(

Ja, nu ska jag bada lite och dricka varm choklad som blev över, kanske spetsa lite med minttu?? och försöka göra mig vacker och säga farväl året 2008 på en trevlig festbåt.

Shit, kom på att jag måste lägga in champagne i kylen NU!

Jajamänsen, tänkte ba skriva och önska er gott nytt år och glöm inte..

19:45 Grevinnan och betjänten SVT 1


Kram!

Tevelista

Ja, ett tag sen sist jag gjorde listan.. dags för uppdatering.. kul och se vilka tv-serie jag har följt. Med det menar jag minst tio avsnitten (tillräckligt för att känna till vad som händer i serien)

Past:
Paradise beach
This Life
Vårt hemliga Liv
Lilla huset på prärien
Reunion
Dawsons Creek
Felicity
Beverly Hills 90210
Melrose Place
Grannar
Hem ljuva hem
Ljuva rättvisa
Kärleken ombord
Joan of Acradia
Vänner
Nikolaj & Julie
Sabrina - tonårshäxan
Vägen till Avonlea
Lois och Clark
Ensamma hemma
Ally McBeal
Dallas
Falcon Crest
Oz
Tre Kronor
Rederiet
Svensson svensson
Parker Lewis
Baywatch
Pappa vet bäst
Fem i familjen
Mitt så kallade liv
Dynastin
Nollor och nördar
Pang i plugget
Prince i Bel Air
Snowy River
En härlig tid
Blossom
Fastlane
Räkna med bråk
Step of step
Kvinnofängelset
Gilmore girls
The OC
Everwood
Ska du säga!
Nip/Tuck
Six feet under
Life os we know
Boston Public
Tru Calling
The 4400
Fotbollsfruar
Dead like me
Veronica mars
Sopranos
Revelations
Commander in Chief
Invasion
Sleeper Cell
Threshold
Into the west
Jericho
The Black Donnellys
Sex and the city
Joey
Seinfeld
Vita huset
Windfall
Men in tree
Mc Leod's daughters
Cashmere Mafia
Studio on the sunset strip
Private Pratice
The Tudors
Hidden palms
Related
The Class
Hotel Babylon
Summerland
Over there
Hypertion Bay
My name is Earl
Vem dömer Amy
Cityakuten
Spin city
Just shoot me!
What about Brian
Sjunde himlen

Current:
Weeds
One Tree Hill
Ugly betty
Lost
Gossip girl
Prison Break
Heroes
Top model
Desperate Housewives
Brottskod: Försvunnen
True Blood
Glamour
24
Californiation
Grey's Anatomy
Supernatural
90210
How I met your mother
Samantha, Who?
Greek
Big Love
Chuck
Dirty Sexy Money
Dexter
Fringe
House
Entoruage
Scrubs
Breaking bad
Brothers and sisters
Dirt
Eureka
Reaper
Ghost Whisper


Jag kommer att se dessa under 2009, jag svär!
30 Rock
Mad men
The office
Pushing Daises
The Mentalist
Carnivale
Love my way

Eh, jag måste nog fixa det i alfabetisk ordning så det är lättare att ha koll att det inte förekommer två likadana namn :)

Imorrn ska jag jobba helt ensam :( är jättesugen att åka långfärdskridsko men får hålla mig till efter nyåret... fördelen att va ensam så får man massa gjort. Räknar med morgondagens arbete ska motsvara 2-3 dagar annars blir det förgäves! ska dessutom vattna blommorna, en viss blir arg om jag inte gör det så jag kan typ ej strunta å jobba hemma, surfar, slöar, osv ni vet hehe.

God natt!

Listor 2008

Ja, det är roligt med listor tycker jag så nu ska jag komma med något eget.. efter min smak förstås! (OBS! jag går efter det som sänds i amerikansk tv 2008)

Årets 5 bästa tv-serier

1. Weeds
2. Gossip Girl
3. Desperate housewives
4. Californication
5. True Blood

Kommentarer:
Det var lätt att välja ut årets bästa nämligen Weeds. Jag diggar Mary Louise Parker (hon kan teckenspråk!!!) och säsongsavslutning var verklgen häftig! Serien har inte enda dålig avsnitt. Störst argument är självklart att familjen tvingas flytta till annat ort = ny område, granneskap, folk osv i fjärde säsong. Ni vet att det är inte lätt att hålla serien uppe när publiken har vant sig med gamla saker. Men Weeds lyckades och det är mycket ovanligt! Respekt till Weeds!

Årets 5 sämsta tv-serier

1. Prison Break
2. Heroes
3. Grey's Anatomy
4. One Tree Hill
5. Fringe

Kommentarer:
Att Prison Break har mage att fortsätta förstår jag inte. Serien har blivit en pengaserie, alltså den fortsätter bara för att tjäna pengar. Wentworth Miller imponerar oss inte länge, hans förtvivlade ansikte tröttnar ut oss och vi vet att han finner lösning förr eller senarer. Det är bara inte lika spännande länge. Sara överlevde och med fåtal pussar i serien får PB bli årets sämsta tv-serie!

Fixat!

yeah, nu fick jag en stund över att fixa header till min blogg. Fick mixa ihop nåt enkelt och snyggt. Känner att jag inte har något "personlighet" som folk kan känna igen, tja jag får jobba på det. Lugnt, mitt mål till när jag är 50 år :)

Därför ska jag byta bilden ovan då och då när jag tycker någon teveserie bör hyllas. som till exempel Gossip Girl, jag vet att det har börjat bli tjatigt hos mig men den är bara så braaa! Får inte nog av att titta på den. Samt har jag kollat lite på spoiler och lovar er att våren blir mycket bättre.

Den kommer tillbaka den 6 januari, tänka er, nästan inget juluppehåll alls.

XOXO :)

Min jultal

Jag är fortfarande berörd av filmen Australia, speciellt hur landet har behandlat aboriginer. Jag har besökt landet och speciellt i staden Alice Springs fick jag se flera aboriginer. De såg inte ut att må bra, flera var klädda i smutsiga kläder och alkoholister. Jag fick veta på plats att många aboriginer har det svårt för att de inte kan hitta deras identitet. De ska ju egentligen leva ute på landet men de uppfostrades ju som hur vita människor ska leva.


Jag kanske är lite hemsk men jag vågar göra en liknelse mellan aboriginer och döva. Aboriginer som filmen Australia berättar om deras "Den stulna generationen". Döva har ju "De sju vita åren"


Det som bekymrar mig är att inte många döva eller hörselskadade som använder teckenspråk eller folk med ci inte bryr sig så värst mycket. Ett starkt exempel som jag inte kan komma över är en motion som försvann till papperskrog.


Motionen handlar om att SDR ska arbeta fram till att staten ska göra en officiell ursäkt till de döva som har levt i förtryck, i synnerhet de som levt de sju vita åren. Olyckligtvis tyckte Stockholm dövas förening styrelse inte om motionen var relevant och överlämnades till en "halvtomt" föreningsmötet som medlemmar fick rösta. Det var samma kväll som en AIK-match och jag känner till att flera döva drog och tittade på match på någon krog som O'learys.


Gissa vad resultatet blev, tja det blev väldigt jämt och det handlar om ett par röster men som sagt hamnade den i papperskrogen...


Australiens premiärminister har bett om ursäkt för den stulna generationen såsom Tysklands regering har bett ursäkt för förintelsen. När ska vi kräva att vår egen stat ska be om ursäkt hur de har gjort oss illa. Se nu i dagens samhälle. Barnplantorna håller på att göra att döva får de sju vita åren.


Ingen bryr sig. Vi är den sista generationen! Många bryr sig om t ex miljön pga jorden kan gå under. Men ingen bryr sig att döva samhälle går under. Dags att vakna! 2009 blir ett viktigt år för oss döva!


Australia

Ja, nu har jag set filmen. Kusin har nog kanske lite rätt. Texterna var urusel, kanske pga ljusa bakgrunden (så det spelar ingen roll med vilken biograf?!) och det förekommer gröna "flimmer" ibland.. tja vad gör man när man VILL se filmen NU???

Jag tycker att Australia är en fin film. Den är på gränsen til lite för klyshigt. Men jag gillar filmens berättelse om hur aboriginernas kultur ser ut. De har ju levt förtryck av vita människor. Jag har lite extra medkänsla för det eftersom döva folk  lever också i förtryck i nutiden fats inte alla döva fattar och vita människor också.. suck!

Filmen är vacker. Borta med vinden är överlägsen och jag ska snart få möjligheten att titta på Afikans drottning :) Nicole Kidman och Hugh Jackson är okej skådespelarna till denna film.Det är mysigt att få lipa lite på slutet och ni ska veta att filmen har tre fina avslut.


Ja, broirsan tjatar att vi ska fortsätta med vår 24 marathon - ja får säja, god natt! :)



Julmatrester

Självklart blev det pytt i panna till middagen. Love!
Trodde ni att jag har käkat massa köttbillar och korvar på julmiddagen? Nix!
Det blev nästan bara fiskar - som alltid!

Jag sparar lusten till pyttipanna dagen efter :)
(Fast igår gjorde moster hemlagade köttbullar så jag tog flera än vad jag brukar ta)

Jag tipsade förut om att blanda in pyttipannan med ägget. Såg hur min moste gjorde idag, hon har en annan alternativ - nämligen koka ägg först och hacka dem sen blanda med pyttipannan. Smakar helt OK!

Ja, om en stund ska jag och brorsan dra till byns biograf och titta på Australia. Den sägs vara riktigt bra - och man kan få borta med vinden vibbar. Ser fram emot filmen! :) Kusin tycker att det är slöseri att titta på en sån film i byhålan när man kan göra i Stockholm. Men visst kan biobesöket vara vårt oavsett vilken biograf? Det är filmen som väger störst, eller?

Återkommer!


Karlskrona

Farsan - som alltid bestämmer sig att vi ska åka kl åtta på morgonen i sista minuten. Trots vi har kommit överens om att åka kl 10. Men det blev 9.30, tur att jag har mobilen i sängen och blev väckt av brorsan. De fick snällt vänta på mig när jag fixat mig (tar typ 15 minuter - allt var färdigpackat så!)

Jag är INTE en morgonmänniska!

Tja, men i alla fall siktade vi åt Oskarhamn för att få äta gott på Mc Donalds, jag och brorsan vill ej till nåt värdhus. Bakis = Pizza. Bilresa = Mc Donalds. Passa på ju!

Vi kom fram till Karlskrona ungefär kl 16-tiden. Lagom! Ute var fortfarande ljust och särskilt min mamma som uppmärksammade det hela tiden.

Tja, moster har snackat en del hur hon har fixat till hennes hus sist vi var på besök. Hela 5 åren var det. Brorsan var 15 år och vi festade lite för mycket på midsommarsafton eller var det midsommarsdagen och störde hela huset. Pinsamt!

Men i alla fall gick vi på att besöka moster igen efter när hon sagt att jacuzzi är färdigbyggt. Tanken att få bada hur mycket vi vill - i gråa vinterväder tackar vi ja direkt. (Snö finns ändå inte i Sthlm så spelar ingen roll om vi åker söderut)

30 minuter efter vi anlänt hoppade jag och min bror i en sån:



Moster har byggt ut verandan på trädgården typ och satte in jacuzzi och andra saker som t ex matbord och med glasväggar, helt snyggt! Hon har också fixat från vindsvåningen till en våning med sovrum, lilla vardagsrum, WC. Hennes barn (mina kusiner) har fått lägenheter så hon har fixat ena rum till matsalen och andra rum till gästrum. Hon har också kylskåp med ismaskin, ni vet!

Imorrn är julafton och jag njuter!

God jul!


Marathon...



Yeah nr 1: Sett två skivor av fem. Härligt och på svenska dessutom. Fick ju titta med engelska text förut.

Yeah nr 2: DAAAAGS ATT SOVA NÄR JAG VILL OCH VAKNA NÄR JAG VILL.. (typ...)

Ja, åter till soffan!

Tjaaat!

http://www.aftonbladet.se/webbtv/noje/article4008665.ab

fan va snygg.. :)

Ikväll såg jag äntligen filmen Vicky Christina Barcelona av Woody Allen på bio. En härlig film. Orkar inte recensera nu. Men det roliga är att jag såg den med en man och en kvinna. Vi försökte identifiera oss med filmen och det slutade nästan med att mannen fick vara Vicky... eller var det Christina? Haha, nejdå det gick inte.. :(

Godnatt!

Snygg återföring


leo och kate på golden globe 1998
(källa: gettyimages.com)



leo och kate på premiär av revoultionary road 2008
(källa: posh24.se)

seriöst, leo har blviit manlig coh snygg!

ja jag vet alla tror alltid att jag diggar leo pga titanic, men tyvärr.. jag lade märke till honom redan när han gästspelade på min favoritserie på 90-talet nämligen "Pappa vet bäst" (Growing pains)


visst va han så himla söööt? :)

dålig bridgekväll - dags att sura och sova!

Gloden globe nomineringarna

Ja, nu kan man ha lite aning om hur Oscargalan 2009 kan se ut. Nu vet man ungefär vilka filmer man bör titta på nu under jul och fram till galan.

Bästa film - drama
"The Curious Case of Benjamin Button"
"Frost/Nixon"
"The Reader"
"Revolutionary Road"
"Slumdog Millionaire"

Bästa film – komedi eller musikal
"Burn After Reading"
"Happy-Go-Lucky"
"In Bruges"
"Mamma Mia!"
"Vicky Cristina Barcelona"

Bästa manliga huvudroll - drama
Leonardo DiCaprio i "Revolutionary Road"
Frank Langella i "Frost/Nixon"
Sean Penn i "Milk"
Brad Pitt i "The Curious Case of Benjamin Button"
Mickey Rourke i "The Wrestler"

Bästa kvinnliga huvudroll – drama
Anne Hathaway i "Rachel Getting Married"
Angelina Jolie i "Changeling"
Meryl Streep i "Doubt"
Kristin Scott Thomas i "I've Loved You So Long"
Kate Winslet i "Revolutionary Road"

Bästa manliga huvudroll – komedi eller musikal
Javier Bardem i "Vicky Cristina Barcelona"
Colin Farrell i "In Bruges"
James Franco i "Pineapple Express"
Brendan Gleeson i "In Bruges"
Dustin Hoffman i "Last Chance Harvey"

Bästa kvinnliga huvudroll – komedi eller musikal
Rebecca Hall i "Vicky Cristina Barcelona"
Sally Hawkins i "Happy-Go-Lucky"
Frances McDormand i "Burn After Reading"
Meryl Streep i "Mamma Mia!"
Emma Thompson i "Last Chance Harvey"

Bästa manliga biroll
Tom Cruise i "Tropic Thunder"
Robert Downey Jr. i "Tropic Thunder"
Ray Fiennes i "The Duchess"
Philip Seymour Hoffman i "Doubt"
Heath Ledger i "The Dark Knight"

Bästa kvinnliga biroll
Amy Adams i "Doubt"
Penelope Cruz i "Vicky Cristina Barcelona"
Viola Davis i "Doubt"
Marisa Tomei i "The Wrestler"
Kate Winslet i "The Reader"

Bästa manus
Simon Beaufoy för "Slumdog Millionaire"
David Hare för "The Reader"
Peter Morgan för "Frost/Nixon"
Eric Roth för "The Curious Case of Benjamin Button"
John Patrick Shanley för "Doubt"

Bästa utländska film
"The Baader Meinhof Complex" (Tyskland
"Maria larssons eviga ögonblick" (Sverige)
“Gomorra" (Italien)
"Jag har älskat dig så länge" (Frankrike)
"Waltz with Bashir" (Israel)

(källa: Ciné.se)

Bara två korta kommentarer.

Angående svensk bidrag, Maria Larssons eviga ögonblick (inte sett den ännu) är Sveriges oscarbidrag, ska bli spännande och se om den lyckas! :)

Och ja.. både Leo och Kate är nominerad.. hoppas dom vinner samt filmen Revoultionary road.. Kate var ju oscarnominerad samt filmen Titanic.. den vann 11 oscar (historisk) och Leo bojkottade galan för han var knappt nominerad osv. Jag minns när jag var ung och var väldigt ledsen över det. Hoppas han kommer och håller en statytt.. Han var nära året 2004, The Aviatior och året 2006 Blood Diamond.. Året 2009..Hoppas hoppas! :)

Ja nu i eftermiddagen - sista lektion. Jag svär att jag aldrig ska plugga mer i mitt liv!!!

Brännvin

Igår var det dags för BMC, jag har hört talats om det i några år men aldrig kunnat varit med. På grund av lucia - förut var SDUR inblandad och styrelsen ombeddes att närvara och bidra med något t ex luciatåget eller städningen. Men nu fick SDF klara sig själv med familjklubben och jag därmed blev fri och kunde vara med på BMC.

Många döva gick ut igår och jag tvekade om jag skulle vara med på deras julbord eller partaja med vänner.. valde att va med på julbordet och få lite kvalitetstid med min bror. Gissa vad som hände? ja det blev typ cirka 100 snaps. Helsjukt!!!

Kvällen påminde en hel del om dövas dag i Piteå - men då var det Norrlands akvavit och det är H E M S K seriöst, spydde ju och det gör jag vanligtvis aldrig!

Min favorit är självklart OP Anderson men igår hade de bara absolut vodka eller Skåne akvavit. Valde skåne så klart och det smakade jättebra. Ingen illmående eller spyor. Men mot slutet var vi tvungna att ta absolut eftersom skåne tog slut. Men så himla rolig hade vi!

Efteråt - försökte dra och träffa er men tyvärr klarade jag inte... alkoholen kom ikapp och jag fick åka hem. Det var nog bästa! Klokt av mig :)

Japp, snart är det jul och några snaps blir det. Smile!

Fester med snaps är alltid roligare, sant!

Reading Between the Signs

Rättning från förra inlägg, det ska vara 12 år, inte 11 år. Alltså Kate och Leonardo återförenades igen!

Ja, idag i eftermiddagen hade jag ett väldigt viktigt möte med De Stora som bland annat avgjorde lite om hur framtiden ser ut med mitt arbete. Men tolken... jag tror inte att han förstörde allt men han sabbade en hel del, :( Fattar inte varför vi får leva med sånt. Jag önskar att det ska bli som förr - att vi döva måste intyga (dövföreningen) tolken om denne får bli tolk och skickar dem på utbildning. Skulle va häftigt, eller hur?

Ikväll kom Anna Mindess till dövas hus och föreläste... hon skrev boken:




Föreläsningen är max intressant och hon jämförde kultur med ett isberg. Det stämmer så väldigt bra!!! Bästa liknelse jag hört på senaste åren! Visst är kultur 10% synlig och 90 % osynlig? Precis som isberget :D Är glad att jag var med och lyssnade på henne! En kommentar till er som ifrågsatte om vem äger teckenspråk?!? Vi döva så klart tycker jag! Tolkar får hitta på tecken, jag tror att de gör det för vårt skull (oftast) men i SAMRÅD med döva. Viktigt!

Superglad jag att hon fick en anders.se DVD. Hoppas hon tittar på den någongång! :)


Igår laddade jag hem en favorit - Annie, jag kommer aldrig glömma fyrkverkiet som visade namnet - när jag va liten så fick jag en stor "wow" :D

Nu till sängen och Tootsie kanske!?

Twilight

Vem vill se den på bio? Tjissa mig! Nån skrev att det är värt att titta på bio.


Tittar på bio 2-3 ggr per år genomsnitt i de sista åren känns det som. Ja, har skaffat projektorn hemma och slängt teve till sovrummet, så nöjd jag! Vet några har tjatat att jag nästan alltid tackar nej till bion. Trots biografen ligger typ 100 meter härifrån. Men det är bara vissa speciella filmer som ska ses på bio. T ex som sist såg jag Patrik 1,5 då det var en fantastisk underbar film. Störst skäl är väl att den är en svensk film + text = förekommer aldrig på nätet.

Men annars andra som amerikansk filmer - så är det rätt sällan jag beger mig till nån biograf. Nu är det dags igen - nämligen Twilight. Sett tralien med svensk text - dregel max! Lade märkt på skådespelerskan Stewart i diverse filmer, antog att det var dags för henne att få huvudrollen. MEN inte visste jag att hon är extrem enkel (tsp översättning: tönt). Det kan man se på premiären av filmen. Tja! Hon spelar väl en roll i filmen, inte sig själv, tacK och lov :D

Längtar till den 30 januari då ska jag bege mig till BIOGRAF (sviker aldrig Leonardo!) då Revoultionary Road har premiär. Tänk er, Leo och Kate igen efter 11 år (Titanic sist...)



Ja, god natt - först Gossip Girl, sista för denna säsong. Nu är det bara att njuuuuta! :)


Barndomsvänner

Är glad att jag har er och att ni förgyller min adventsdagar 2008! :)



Idag var jag inne på MediaMarkt. Jag har alltid kollat dvd-boxar via nätet, så det är 5% dregel men i affären va det MASSA med boxar och jag fick röra dem. Jag ba måste ha den och den osv. ÅNGEST max. Tog mig därifrån omedelbart.. Dags att gå in och julhandla några boxar till mig själv samt några i julklapp till folks. Via nätet förstås!


Angående Heroes, vet jag är galen men har faktiskt 4 avsnitter i datorn som jag inte sett ännu. Vet inte varför jag låter den dröjas!

Färdigmat

En favorit är:


Gott och ganska nyttigt :)

Njuter för fullt att få vara i Leksand. Vet flera av er ska vara här under helgen. Ta med varma kläder, vintersko osv. Räkna med att det blir trevliga snöbollskrig. Snön är mjuka och det är runt 1 minusgrader - perfekt. Noll frys frys typ!

Bridge är nästan enda kvällsnöje här och det passar mig utmärkt - massa av övning behöver jag defintivt. Min bror har redan passerat mig.. Ja, en fördel att bo i en byhåla.. :(

Fikadags!

Julklapptips

Här kommer några julklapptips på dvd-boxar.

Dyr klapp:

The 4400 - säsong 1-4
Desperate housewives säsong 1-4
Grey Anatomy säsong 1-4

Ja, typ i en hel box med 4 säsonger.. jag tycker att 4400 och DH är värt för 4400 finns ej mer och extra material som ej visats förekommer.. DH säsong 5 utspelas ju 5 år senare.. så skadar inte ha en hel 1-4 på ungefär samma tidpunkt :)

Boxar med säsong 1 ÄNTLIGEN!!! typ..

Chuck
Dirty Sexy Money
Gossip Girl
Pushing Daises

Ja, alla dessa kommer ut i början av december därfr tycker jag att det är en perfekt julklapp till nära och kära!
Jag skulle rekommendera Gossip Girl, det är ingen som inte tycker om den och som ni vet är den första säsongen alltid BÄST! Passa på och köp en oförglömlig julklapp. Vem minns inte The O.C i julklapp? :)

Hallå, släktingar som råkar komma in denna sida, så önskar jag mig en Pushing Daises säsong 1, har ej haft möjligheten att få se den och den verkar va riktigt bra så.. :)