Stora hotelllet!

Det va ju detta hotell jag hade min skolbal! Det fina hotell!

Har bott här nu i ca tio nätter kan man säga.. uppskattar deras frukostbuffe ja.. men när jag anlände idag tänkte jag.. om det är fortfarande SEG med internetuppkoppling då ska jag verkligen säga ifrån.. förra gången sa dom att det va nåt fel pga det håller på att byggas.. nåt i systemet.. så jag sa OK.. I göteborg var det enormt skillnad. Mkt snabbare uppkoppling!

Men nu är jag åter här.. och gissa vad? Jag fick mycket STÖRRE rum, STÖRRE säng, STÖRRE fönster.. men lika dåligt internetuppkoppling.

Så vad ska jag göra? Ska jag skälla på receptionen eller ta å byta annat hotell och får börja från på noll - samla poäng och få gratis erbjudande eller... hållakäften? Och hoppas.. att en vacker dag ska internet vara normal.

Eller så är det kanske fel på min dator?!? Kan ej tro att alla gästerna här på hotellet accepterar så.. eller är Stora hotell, det forna hotell med gamla gäster? :)

God natt - ska upp TIDIGT imorrn pga filma på en bagerilektion. Jag måste få min fotograf gå på att ha skyddskläder på sig! Måste...

Om jag är tillräcklig pigg så kanske twittrar jag om det imorrn!
www.twitter.com/mdrapsa

Dags att packa

Helgen går alldeles fort som vanligt...
Dock är jag glad att jag hann se ett par filmer bl a Tree of life med Brad pitt, tyvärr ger jag filmen betyg X den var helt enkelt inte i min smak.. eller i min nivå.. mycket metafor.. symbolisk.. såg iaf hela filmen med taben framför mig såå...

Två bridgematcher hann jag också, varav en match vann vi stort! Skönt... Jag lyckades få några tjejer att kolla på Niceville med mig igår kväll. Verkar som alla är överens om att det är en skitbra film! Boken var naturligtvis bättre men filmen är BRA! Ni som orkar ej läsa, se filmen!

Idag tog jag en lång sovmorgon - jäkla skönt! Kollade på En Igelkotts elegans, som jag avbröt efter halva boken. För mycket filosofiskt för min stressig hjärna! Jag gillar skarpt om guldfiskskålen... att vi människor blir vuxna lever vi i guldfiskskålen - vilket är sant! En annan är

'...klarsynen skapar bitterhit hos den framgångsrike medan medelmåttan fortfarande hoppas på något'

Men det är en fransk film med... seg tempo.. eller den fina musiken.. den lugna tempo.. jag slöade till slut.. det som höll mig är att jag vill fan veta vad som händer med den tolvårig som bestämde sig att begå självmord på sin födelsedag. Jag fick svaret!

Sen blev det en besök hos kusinen och timmarna går alltid fort!!! Nu är det bara ett par timmar kvar typ.. ska packa å diska.. imorrn bitti åker jag till Örebro och kvar där i en vecka.. och ska fan göra mitt bästa så att chefen c:o ska bli nöjd!!!

Bye!

Lukas på Skansen

Det gick bra :)


Båda jag och Lukas är förväntasfulla!



Här fick Lukas klappa på en känd djur! :)

Niceville


Sträckläste boken. Fick tips av nån känd författare i Metro i somras.
Det stämmer riktigt bra. Så bra bok.
En bok som man kan gråta och skratta.
Så sant!


Handlar om en kvinna nyss pluggat på universitet flyttat tillbaka till en ort i sydstat där det kryllar av svarta hemhjälpare... Hon börjar inse hur hennes vänner behandlar dem och lyckas få ett par hemhjälpar att skriva bok med henne. Det är livsfarligt. Hennes bästis vill ju införa en lag om att svarta och vita ska ha seperata toalett. Vi får också träffa många karaktärer båda svarta och vita. Såååå bra! Såå sorgligt!!! Såå humoristisk!!!

Biopremiär ikväll! Jag vill så gärna se den... nångång! Tjissa mig please!!! Jag tror på filmen även böcker är alltid bättre.. och historien är svårt att banta! Men bra skådepelare och bra grundstory så borde det hålla!

Sitter på kontoret och väntar på min skyldighet som ska utträttas. Nämligen ta en bebis och besöka djurparken. Jag har tyvärr "svårt" för båda. Tur Lukas är söt.. och att Skansen ligger nära härifrån. Låt oss se hur det kommer att gå! :)


Bra energi!

På sistone har jag varit omgiven av bra energi. Självklart finns det negativa men jag kan kontrollera dem och det är glädjande!

Jag har många drömmar och ett par av dem har förverkligats. Idag kom två galna tjejer till jobbet och vi pratade om en ev. ny programide. Min chef är positiv! När de åkte förstod jag vad är det jag älskar med med mitt arbete. Det är att förverkliga från idestadie till verklighet!

Jag önskar verkligen att det är fler än jag. Visserligen sitter det två äldre och mycket trevliga arbetskollegor bredvid mig.. men jag vill ha fler unga med bra energi som de två.. det finna massor sådana ute.

Tänka er, att sitta på ditt skrivbord och prata hur man ska förverkliga. Hur man ska tänka kring programmet. Försöka ständigt tänka nytt! Ni som har ideér, ni är absolut välkomna till mitt bord.. Ni får gratis kaffe och frukter!

Vissa av er kanske får dåliga vibbar av SVT.. att det är omöjligt. Nej! För ca 5 år sedan besökte jag Leksandkontoret ensam med tre programideér helt frivilligt och gratis. Jag berättade för chefen. Kort efter fick jag veta att BYSS skulle göras och all mina ideér dog. Jaha!

Men hur slutade det? jag avslutade väl BYSS snyggt? ;)
Det är inte omöjligt att jag får fler unga kollegor! Och fler nya programideér!

Oxenstiernsgatan 26. [email protected]
Välkomna!

Effektiv dag!

Tur och retur till Falun över dagen.. Hade några viktiga möten.. Första va om Fri Television där vi gjorde några ROLIGA gruppövningar som att gissa sig till vilka placeringar övriga teveprogram innehar.. varför anses de vara kvalitativa program som t ex arga snickaren, svenska hollywoodfruar och solsidan.. dom vann ju kristiallpriset.. och vad för värderingar ska vi SVT tänka på när vi producerar teveprogram.. och vad tänker publiken.. underhållande säger vara nummer 1 men.. vad hände med public service.. blabla

Sen mitt i lunchen (det pågick en föreläsning om ett projekt) fick jag skrattanfall då vi ej lyssnade noggrann och en kollega började diskutera om vems ansvar kring tolkning.. jag vet att tolkarbetet är stort! vi kan aldrig någonsin begä att tolk ska kunna ALLT! Vi måste va informerad om hur vi ska använda tolk och.. ha lite anpassat tsp naturligtvis! Men det tycker kollegorna inte.. och en berättade om en situation med en teckenval dvs göra en dråp med högklackade skor på en rättegång (går ej beskriva lika rolig i ord).. å jag ville ba skrika.. men fan ca 20-30 tal kollegorna runt.. och rakt mittemot mig satt nya chefen..jag tror jag lyckades skräpa med rösten trots tårarna rann ner..

Sen hade jag ett webbmöte/utbildning.. verkar som att det kan funka att sända ca EN TIMME extramaterial till varje BYSS avsnitt som sänds på teve.. jättebra eller hur? :)

Skulle jobba men jag lyckades tvinga mig ta en senare tåg.. besökte simhallen å va jag njöt av ångbastun.. vaderna värker pga gårdagens grymma löpning med massa uppförsbackar.. sen hann jag med tåget. puh.. och STRÄCKLÄSTE

Niceville! Är snaaaart klar med boken.. ska ba kolla på veckans 90210 sen ska jag avsluta boken i sängen..

Här kommer nu huvudsyfte varför jag orkar blogga.. jag fick veta att twilightmarathon blir av, den 15 NOVEMBER dessutom.. tänka er.. USA premiär är ju den 18.. ja jag ska kika de fyra filmerna i rad.. fr 15.30-02.20.. ser så fram emot det..

pssst...jag har flyttat..eller tagit bort inspelningsdagar..så jag är ledigt dessa dagar.. premiär i LA den 14 nov (nattetid i Sverige) sen 15 nov.. underbart!

Nawals hemlighet


Se denna film! Så grym bra!

Vilken lyx

att få stanna hemma i två dagar. Mycket blev gjort! Känner mig redo att ta emot hösten!
Det som saknas är att ställa fram ljus. Det ska jag göra till helgen. jag är extrem känslig - fryser väldigt lätt. även härhenma.

Här kommer lite nyheter om Robsten - eller ingenting egentligen. Båda håller sig låg profil max. Rob var i London i en vecka förra vecka där Kristen har inspelningen "Snövit och jägarna" Några bilder fick vi men inte dom två tillsammans.
Dom smet ut i olika dörrar, en huvudentren och annan bakdörren.


Robert med sin brittisk agent.


I helgen var Kristen på Mulberry catwalk.. London fashion week typ.. många t.o.m jag va förvånad.. hon där och gissa vem hon sitter bredvid med..


Ja, Kate Moss!!!


Efterfesten, med Emma Hill som är Mulberry creator director.

Kristen har hårförlägning nu och svart pga snövitfilmen. Men många håller med att det är annorlunda stil nu.. Hon trivs väldigt bra i London.. Europa och USA 1-0 :)


63e Emmygalan

Glömde nästan bort det. Ops!

Ska kommentera kort!

Bästa dramaserie och komediserie blev Mad men och Modern Family. Jag är nöjd med modern family. Den har jättebra konceptet och sköna folks! Mad men... läste att en del tycker att det är tjatigt nu.. Kunde ej Games of thrones få det.. Eller broadwalk Empire.. jag håller delvis med att de båda är jättebra.. men Mad men har den där känsla.. även i fjärde säsong..det är..bara.. de förtjänar det helt enkelt!

Extra glad var jag att Melissa McCarthy vann bästa komediskådespelerska - kollade in lite av hennes serie "Mike and Molly" urgullig serie..handlar om två feta människor som dejtar med varandra.

Winslet vann för miniserien Mildred Pierce - den affischen såg jag ÖVERALLT när jag va i USA.. tänkte att jag måste se den..men det har jag inte gjort ännu :(

Scorsese vann såklart bästa regi för tv-serie "Broadwalk Empire".. där var Games of Thrones nominerad men... BE var överlägsen, speciellt piloten! Kolla ni!

Det som är roligt är att Peter som spelar dvärgen i Games of thrones vann bästa biroll.. Rätt eller hur? ;)

Såå roligt då skådespelerskor från komedikategori bjöd på sig själv, alla nominerade fick komma till scenen och hoppas med varandra medan de hör vem som är vinnaren. Snat dyker olika klipp fr galan på youtube..


Kristina Wiig - älskar henne i Briedmaids!


Kate Winslet - lika elegant!

Rachel Evan Wood (tack jennys!!!)


Här har jag inte sett så glad och fräsch Claire Dane med solbränd å så...


Elizabeth Moss - respekt till henne!


Härliga Jon Hamm med sin fru!

Gwenyth Paltrow.. trevligt att hon är med.. men är det inte ett tag sist hon medverkar i nån film?


Trevligt att se Katie är ute och minglar lite!


Vanessa Marano - lite otur med klänningen men jag vet att hon innerst är trevlig!


Nina - kvällens bästa klädd enligt mig!


Här är nåra söta karlar.. David och Ian

Julie Stiles - jag chock hon gästspelar Dexter.. jag kanske måste ge serien en chans till..
Love McCarthy!






Vem är jag?

När jag gick hem från squashen. Jag gick fram till portdörren och tog fram nycklarna. Gick in. Hissade upp till tredje våningen och skulle låta mina nycklarna gå in i låset men då upptäckte jag att dörren till höger som är min grannens existerar inte. Där finns bara 4 stora svarta plastpåsar. Hallå, var är jag?

Först tänkte jag naturligtvis att jag måste ha tryckt fel våning. när jag gick in i hissen igen och såg siffran på hissdörren. Det är våning 3. Det har ALDRIG hänt mig. Med min stor fantasivärld tänkte jag direkt på.. att det kanske är världens undergång.. jag kanske reste in i framtiden eller..att JAGET aldrig existerade.. eller värre. Vem är jag?

Jag ba lugn lugn lugn.. hissade ner.. fan det såg precis likadant ut.. sen när jag gick ut då insåg jag att jag gått in på fel portdörren, nummer 17 ist för min nr 15. Puh!


Jag behöver en man!

Imorse... vilken väder? Det är bästa jag vet! SLAPP-DAGEN!!!
Började att glo på Boradwalk Empire - en briljant serie av Martin Scorsese. Jobbar lite hemma idag och tänker ta det ganska lugnt. Och laga mat. Lasange ska det bli. Så jag kan frysa matlådor. Perfekt!
Så började den stora matlagningen... och ugnen dog. Jag har glömt bort att min spis klarar ej av att ha två kokplattor och ugnen på samtidigt, Jäklar. Har ju redan lagt på all ingredienser.. Pappa finns ju.. men noll svar av honom..

Jag har försökt med ALLT.. bytt ut säkringar.. men nope! Till slut hörde pappa av sig - han hade glömt mobilen hemma. Så han kom över då jag var ej hemma..ocg grejade typ 10 minuter.. så typsikt! Det gick för länge så jag... slängde tyvärr halvfärdig lasagnen :(


Malmö 2011

Årets dövas dag får godkänd av mig! Dock är det lite annorlunda för min del! Det är ju min typ min tioende.. på raken förstås! Och de senaste 9 dövas dagar har det bestått mest av mingel, alkohol och få sömn.. samt lite mer fritt - eget ansvar.. se senaste åren kom jag dit för Dramaski.. så jag har mig själv att ta hand om..

Men detta år representerar jag Sverge television och åkte dit med en "grupp" dvs mina arbetskollegor.

Det förekommer ett par skillnader.

1. Gemensamma middagar. Jag tabbade.. jag bestämde med vännerna att äta middag med dem.. sen sa min chef.. "vi ses kl sju och äter middag" jag ba.. ehh.. jag vill äta med kompisar.. och hon sa naturligtvis ja.. tur men vad är det man bör göra? :)

2. Party.. visst får man ett ansvar.. torsdagen och fredagen skötte jag mig väl! Tänkte spara till lördagen eftersom söndagen är fritt.. men ska ju resa med kollegorna hem.. så om jag ser hemsk ut och ja.. känns ej bra.. det blev ba automatisk att jag verkligen skötte mig.. hade TREVLIGT naturligtvis och deltog efterfesten.. men med måtta! somnade vid 03!

3. Rummet.. ja jag fick enkelrum.. lyxigt!!! men ensaaaamt.. t ex frukosten.. jag fick promenera helt ensam.. och sen.. rädd försova mig (glömde väckarklockan).. och svårare samplanera med vänner t exx för förfest eller middag t ex på lördagen.. fullt upp hela dagen sen var klockan kl 17.. jag ba.. eh "var är alla" (jobbkollegorna äter på stället som jag har ätit dagen före så) och det ledde till att jag åt med folk som jag ej umgås med men har SAMMA intressen dvs filmer.. så det blev en givande middag..

4. Mindy = Dramaski? Flera folk är van att se mig som del av Dramaski.. en ville köpa anders.se dvd.. jag har skivorna med mig för en ANNAN ska sälja och hon... va lite bakis. så jag lite kluven..men vill så gärna sälja.. stöda Dramaski ju.. så jag tog fram dvd och gav..då såg jag att chefen och kollegan glodde på mig.. jag ba log stort.. förklarade att det är inte jag..blabla ..men dom är jätteschyssta..

Hade superskoj och fick flyga hem.. fantastiskt! :) Nu ska jag softa lite... hoppar över emmygalan inatt men återkommer med rapport imorrn.. får se om Cathrine Hendricks får priset för Mad men och.. vem vinner bästa tv-serie,. Games of Throne eller.. Mad men..eller.. spännande!

Lite om SaB

Kollade lite runt eftersom det kom ut en ny bild igår..


Emmy- preyparty igår typ.. kul! Men då fick jag veta..

Att SaB återkommer redan i januari med 22 avsnitt!!!
Vanessa och Katie var på Teen Choice Awards och presenterade.. på teckenspråk också.. love!



Ni är allra första

som får spana in BYSS USA poster ;) Jag ska sätta upp affischer å visa några videoklipp på dövas dag. Känns.. så ÄNTLIGEN att låta dessa material komma ut till folket!


Jobbar lite över nu.. vill redigera klart första version av andra program. Så jag kan slappna av och kanske ta lite ledigt efter dövas dag. Imorrn åker jag till Malmö - så det blir full rulle under hela helgen!

Hoppas hoppas däruppe gillar versionen! ;)



SÄNDS 13 NOVEMBER KL 23.10

WEBBMATERIAL MED START... 14 NOVEMBER!


Part 1


Göra slut


var jag nära med One tree hill. Sen Lucas och Peyton lämnade serien tappade jag motivation helt enkelt. Men jag kämpade mig genom.. Nu har jag äntligen sett hela säsong 8. Det mesta var tyvärr ytligt och tråkigt. Snabbspolade det mesta.

Men det finns två avsnitt som fick mig pigga till. OTH är känd för att... experimentera upplägget totalt. Det är nåt jag verkligen gillar.. men ibland kan det vara lite för överdrivet så jag lite gäsp men detta avsnitt är klart min favorit.. de t är då de imiterade Baksmällanfilmerna. Inte killarna utan tjejerna. Det gäller Brookes möhippa och trots Haley är gravid var det superkul!!!

Andra avsnitt som är också bra.. är Brookes bröllop. Tänka er att hon äntligen gifte sig! Det var väldigt fint och jag grät nästan när Peyton inte kunde komma. Så grymt men det sägs att Hilarie (som spelar Peyton) ville gästspela men schemat tillåter inte..liksom Chad som spelar Lucas. Avsnittet skulle ha varit PERFEKT annars!

Efter jag sett hela säsong kollad jag lite nyheter och är glad att de tänker komma tillbaka och gästspelar under säsong 9. Vi får hoppas! Ska bli spännande och se hur Peyton.. kommer överens med Haley och Brooke!

Men iaf.. finalavsnitt var.. fint! Speciellt de sista sekunderna med Jamie. Vågar ej avslöja för detta avsnitt har ej visats i Sverige.. jag tror det kommer ut på en söndag om ca 5 veckor! Inte långt!


Mardrömmar om jobbet

Sov dåligt inatt - usch!
Fick mardrömmar om programmet jag gör. Det blev för mycket så att folk till och med dör...
Givetvis berodde det på att jag lämnade abrupt från jobbet i fredags.

Det är inte bra!!! Ska aldirg göra om det!

Idag - måndag - nya tag!

Flickan av Maksim Gorkij

Tvättstugan ligger inte i huset.. utan ca 100 meter utanför.. det har ej vart problem för mig.. tills ikväll :)

Precis när jag "checkade in" tvättstugan så ösregnade det.. MAX!!! jag ba... orkar ej gå ut i regnat.. så jag stannade kvar i stugan å väntade och blev kvar.. typsikt att jag ej hade mobiltelefonen med mig.. annars skulle det ju va perfekt!

Så jag gick till bokhyllan.. kollade på böckerna.. de flesta är självklart skitgamla.. läste en ungdomsroman från 1919 nåt.. trevlig skildring men jag fastnade inte.. men jag såg en novellsamling och råkade bläddra och läste ett par noveller.. en fastnade jag och kunde inte få bort i huvudet.. han sa desutom ett par kloka ord..

som att bli bättre människa ligger inte ens bakgrund, uppfostran osv utan på ens egen viljan.. så rätt!

han sa också nåt om lyckan är så litet när man håller i den men när man inte håller den så inser man hur stort den är..

och sista.. när någon är ledsen så bör man hjälpa, inte visa medkänsla!

men den där novellen, flickan.. läs gärna det är bara på 4 sidor.. kort novell.. ej så mkt.. hittade på nätet att nån har fotat novellen och det går att läsa.. gör ni det!

http://smiths.blogg.se/litteratur/2008/august/vagabondnoveller-maxim-gorkij.html

och om ni har lästnåt mer av hans verk.. hör gärna av er.. jag tänker absolut låna nån av hans böcker.. om det finns.. för det verkar ej gå att köpa.. samma sak med steinbeck och kerouac.. trist att gamla böcker inte länge ges ut.. dags att ta en besök till antikaffär för böcker ;)

nu ska jag spana in allra sista avsnitt av one tree hill! återkommer nog lite recension om det imorrn!

Uppbokat

är jag hela dagen med att göra vad jag vill.  Ska nog spana in One tree hill och Pretty little liars klart..och kanske teen wolf.. så jag är redo för kommande veckans säsongspremiärer med några bra nya tv-serier..nästa vecka också.. sist säsongspremiär har Gossip Girl den 26 september.

I Sverige kan jag säga att den stora preimärvecka med t ex desperate housewives, gery's anatomy och gossip girl..samt ett par populära svenska realityserier sker den 3 okt-9 okt.. DH har tisdagen den 4 okt.. grey onsdagen den 5okt osv..

Det har kommit ett par nya bilder och en kort tesser till breaking dawn och det sägs nu på tisdag (13 sep som är bellas födelsedag) ska det komma ut en trailer.. ?!?! är det sant vet jag inte :) ibland känns det som att trailen är redan ute men nä det är inte det.. bara ett par olika teaser.. filmtrailen brukar vara på 1,5-2minuter. Njuuuuter!!!

den är nyaste bild.. det är morgonen efter.. syns sängen bakom är trasig..

 

tidigare bilderna ur samma scen.. det sägs föreställa då Bella har blåmärke (den sätts in via CGI - en datateknik vid redigeringen) ja någon är arg..och någon är bara en människa! ;)


Kistaloppet 2011

Jag började jogga för ett par år sen.. då kunde jag knappt springa.. bara 1-2 km sen är det stopp! Jag hade mina perioder. Vissa föddes med joggning. Vissa inte. Jag tillhör det senare. Definitivt!

Men jag gillar joggning pga flexibelitet och... det är så skönt att låta tankarna flöta fritt. Jag följde ett par träningsprogram men det är svårt att följa öven till slutet.. som att klara springa 1 mil. Många saker dök upp emellan - jag vill göra mycket annat också.. och så sjukdomar kunde man inte undvika.

Jag VET att jag springer lite långsammare än normalt (skyller på min småa benlängd) och min övervikt naturligtvis.. jag är också rädd för skador och för min hälsporre som jag led av för ett par år sen.. men de senaste månader har jag skött väldigt väl.. kunde t.o.m springa hur mycket jag vill utan att det känns ont.

Därför har jag tagit det försiktigt och stegvis.. jag ville också ej tappa motivation.

Resultatet blev så att jag anmälde mig till Kistaloppet.. så peppade jag är.. det va så HÄFTIGT att springa genom gallerian! ;) men jag drogs med strömmen.. (jag har aldrig sprungit tjejmilen i mitt liv och läst att det var jättemånga.. gäller att placera sig rätt vid starten) men det här.. män och kvinnor blandat.. jag fick lite panik för alla verkar vara elitspelare och.. alla fick placera själv med sunt och förnuft.. dvs det fins inga skylt eller nånting.

Jäklar.. men jag gjorde mitt bästa.. sprang tyvärr för snabb än normalt.. strömmen var härligt men för stark.. efter 5 km fick jag ont i mage.. tänkte lika bra svänga och hem direkt.. såg ett par personer som är samma jag.. så vi några varvade med att springa och powerwalka typ.. sista 500 meter var det uppförsbacke - jag visste det! Mitt hem ju.. jag baa hållkäften och sprang genom.. och mål! Skönt!

Har ej kollat tiden.. är säker att det är över en timme..(om jag sprang hela vägen så skulle detbli 1 timme) men jag känner mig väldigt nöjd! Nu får jag avancera lite extra i min joggningsprogram.. dvs springa 7 km-1 mil.. Det är slut med 3-5 km! Nästa kistaloppet ska jag springa hela vägen! Lovar! ;)


Fly bort

Igår va jag ganska upprörd när jag kom hem. Kunde ej släppa tankarna. Jag lider nog en lätt form av aspergers/adhd - jag har svårt att klippa bort utan vill få det gjort.. och det NU. Dvs klippa om första avsnitt av programmet.

Och boken Ingemarssons "Nånstans inom oss" har jag nämnt förut att jag skulle börja läsa den. Jag vet att det är en bra bok och jag kan ej läsa och avbyra sen läsa igen.. bästa läsupplevelse för mig är tyvärr att sträckläsa!

Jag har blev mer medveten om hur JAG funkar.. så istället planerade jag fram en hemmakväll och tog boken som min tillflykt.. koncentration var inte bra i början men sen levde jag in i boken och glömde bort verkligheten. Det är en härlig känsla!

Boken är jättebra! Gillar Ingemarssons textstil.. men själva storyn är.. inte lika bra som hennes förgående böcker :(

Jag hann också kika på första avsnitt av efterlängtade Sons of Anarchy fjärde säsong. Den var grymt bra! Vill ej spoilera här liksom men.. Jax har planer han... och jag ser fram emot hur säsongen slutar.. och med den nya polissheriffen.. och den skumma killen som utger sig vara ledare för utredningen.. det är nåt som inte går ihop!

Jax som kortklippt.. det säger att förändringar är på gång.. på riktigt!


Kritik

Jag var kanske nog dum som skickade första version på en fredag till min chef för kommentar. Jag visade den för några kollegor tidigare och jag fick positiva respons. Så tänkte, det var dags...

Från början var jag faktiskt negativ pga svag form och innehåll. Men när kollegor uppmuntrade och vi diskuterade om hur mycket man ska "fuska" i dokuementär.. dessutom har jag 4 personer att följa.. så det är ganska viktigt att ha bra tempo så publiken kan hänga med.. inte för seg eller för rörigt..

Så jag klippte ihop första version.. jag tycker det är "OK" inte så hemsk dålig.. däremot hade jag magkänsla att däruppe skulle inte hålla med.. de ville ha nåt meeer.. annorlunda.. vågat.. framförallt mycket mer "händelser".

Nu har jag fått deras "kritik" och det är något jag har vänt mig med mitt arbete.. ta det INTE personligt.. viktigast är att man vet vad man gjort då kan man stå på sig och ta emot kritik och diskutera det på fint sätt..

Det är vad jag gjorde.. fick en hel del väntat kritik.. men jag är människa! Så den första minut var ganska jobbig.. jag fick en nagel gå sönder direkt...men efter ett par minuter kunde jag resonera och formulera ett bra respons till kritkerna..

Ja, nu ska jag bara.. knipa käft och fortsätta utveckla programmet.. ibland känns det så jätterolig att göra det jag gör.. men ibland..som nu är det faktiskt ganska jobbig.. inte för jag har gjort dålig insats..utan att jag inte vet åt vilket håll jag ska utveckla.. vad är det rätta? Vad är det tittarna vill se.. 15-17 åringarna vill se?

Helgen.. lär nog ägnas åt sådana tankar.. eller vem vet lyckas jag tänka på andra saker? ;)

Ha skön helg ni allihopa!


Finna eget stil?

När jag fick uppdraget - att göra dokumentär om gymnasieungdomar försökte jag titta på många dokumentärfilmer. Framförallt på teckenspråk.

Tyvärr måste jag vara ärlig. Jag brukar ej kolla mycket på dokumentärer. Men då jag ska jobba med det..tänkte jag "jäklar".. och efter dess har jag pratat med folk om vilka lösningar man kan finna för ett bra dokumentär program på teckenspråk. Jag har sett en del och de mesta är "sega" tyvärr!

Jag fick några tips.. ja och några bra dokumentärprogram på tal som jag kan kolla och få inspiration.. men jag försökte men jag tycker de är supertråkiga och "djupa" inte min smak helt enkelt.

Det jag ska göra är till 15-17 åringar! Måste hitta bra TEMPO helt enkelt.. och innehåll självklart..och måste vara.. sååååå orginellt som möjligt!!! ni ska kunna lära känna de fyra ungdomar på riktigt!!! och förstå programmets innehåll också!!!

När jag gjorde mina första kortfilmer.. dvs Kalle och Secrets.. Kalle påminner om filmnoir på 40-50 talet.. jag kan va ärlig så såg jag faktiskt ALDRIG en enda HEL svartvitt filmnoir..ändå gjorde jag Kalle, Olle och Ulla..

Liksom med Secrets så sa många att den påminde om Shortscut... men filmen såg jag aldrig när jag gjorde Secrets.. jag brukar tänka för mig själv..

Att det är kanske bättre att göra film/program då man inte sett och vill "ha dennas konceptet"..annars kan film/program bli lite för influerat.. som om man tagit andras koncept.. t ex när jag ska recensera nåt.. när jag har läst andra blir jag lätt påverkad av vad andra tycker.. det blir alltid mer intressant om jag själv tycker nåt först sen se vad andra tycker..

Men hittills brukar jag "förtränga" det jag gör.. dvs jag gör nåt som jag egentligen "inte vet nåt om".. t ex tips på dokumentärfilmer har jag ba skjutit upp.. tittade ist på Paradise Hotel.. jag erkänner att jag älskar ytliga teveprogram/filmer.. det är då jag kan verkligen stänga av hjärnfunktion och bara roa mig!

Igår pratade jag kort med en som sysslar med film/kultur i många ja måååånga år.. jag frågade om tips på teckenspråkiga dokumentärer och förklarade varför jag ville få tips.. då sa denne.. "Strunt i dem, skapa istället något eget"

Jag ba.. ehh.. jaa SANT! Så ska jag göra det.. jag ska visserligen kolla lite grejer men inte kolla massa och försöka "ta efter", skönt att få lite "bekräftat" att man kan få göra så här.. jag går efter på min inution... det blir riktigt...spännande!!!

Ja vet lite tyst om Breaking Dawn.. men den ligger fortf varmt om hjärtat och jag LÄNGTAR!!! 14 nov premiär i LA.. sen 18 nov i Sverige!! ;)


Snaaart hemma!

 

Stockholms central om 20 minuter sen är jag hemma i TIO dagar! Väldigt skönt!!!

 

Idag redigerade jag ner tre timmar till 5 minuter av programmet BYSS USA som ska visas på dövas dag. Det va ganska tufft.. men när jag tittade med några på den 5 minuters klippet.. så var det rätt häftigt! Stolt jag! :)

 

Dessutom hade vi ett möte om dövas dag – vad JAG skulle göra där.. och för två program dvs BYSS och Attending Örebro. Den senare blir inte mer än bara affischer. Jag fick veta att andra program har beställt grejer att dela ut.. självklart ska vi allihopa ha godis att bjuda på.. men också nånting mer.. jag tänkte ”shit” bara mindre två veckor kvar.. måste tänka snabb.. WHAT? mössor? nää.. tygbag? nää..vykjort? nää..men då kom jag på den cooooola iden!

 

Det är ganska vågat men jag tror det funkar! Dvs att alla ska prata om det och omöjligt att glömma bort.. speciellt för målgruppen dvs 18-24 år.. jag frågade chefen.. hon skrattade och trodde jag skojade.. men då sa hon att hon har läst nånstans.. att andra har gjort likadant.. sen bad hon mig att fråga den NYA chefen – som är chef över alla i Falun.. jag ba eeh.. okeeej.. träffade henne första gången för ett par timmar tidigare liksom..

 

Men hon nickade fint bara.. YEAH! Lyckades beställa och få den senast den 16 september! Kom till Malmö så ska ni få se.. och eventuellt ha nytta av det ;) perfekt för en sådan stor tillställning dessutom!

 

Ha det gott – nu är det 10 minuter kvar!


Hamilton

Hon kom till jobbet idag. Jag har aldrig träffat henne förr... flera jobbkollegor verkade vara god vän med henne eftersom de kramade henne vänligt.. eller tvärtom. Hamilton höll husmötet och gav en fin stämning tycker jag. Gillar henne!

 

Sen va det dags för debatten. Alla fick inte vara med. Men chefen sa att jag var ett undantag för jag skulle agera som stöd för de döva som var med. Vilket inte behövdes men jag är tacksam för vi som fick vara med kallades för ”ur ledningsgruppen” där tillhör jag inte! Men en vacker dag! :) Det var trevligt att få en ”smakprov” hehe.

 

Debatten med Hamilton handlade om den kommande sändningstillstånden och politiker var med plus döva representanter dvs Sven-Emil Karmgård och Petra Örlegård. Det diskuterades om olika saker. Emil poängterade en bra sak. Vilken grupp som har siffran på noll när det handlar om mätningar kring tittare för regionala nyheter? Just det, döva och hörselskadade. Eva är medveten om det men det är hans ord som jag tror gick snyggt rakt fram! Då pratade de om att öka antal minut av nyhetstecken och hur mycket SVT ska lägga vikten på webben istället?

 

När det närmade till slut hann Emil och Petra peka på några viktiga saker som bl a hur kan man få öka teckenspråkiga produktioner? Eva var lite förvirrad och frågade om Emil kunde engelska teckenspråk och norska. Vilket gav mig en uppfattning att hon måste ha funderat om teckenspråk är internationellt medan min chef tror det andra dvs hon vill veta hur mycket Emil kan kring språket. Tolkningsfråga där.

 

Petra och Emil förklarade tydligt om att det är skillnad mellan teckentolkade sändningar samt teckenspråkiga produktioner. Hamilton var lite förvirrad tycker vi men jag hoppas att hon förstår skillnaden. Stabchefen Lena kom till oss och förklarade att SVT tar inga beslut kring ökning av teckenspråkiga program. De tar bara order av kulturminister med utredaregänget. Då började jag fundera. Vem är det som har ansvar att öka antal programminuter?

 

SDR? Just det! Men som vi vet finns det mycket andra viktigare – dvs skolfrågor för döva barn, tolkfrågor arbetsmarknaden osv osv.. då är tv-frågor mycket låg prio kan jag förstå :( Men jag ska inte ge upp utan kämpa vidare! Hann dock visa lite BYSS USA och berätta mer kring Attending Örebro och fick positiva feedback av Emil och Petra. Roligt! Sånt ger mig krafter!

 

En sak kan jag berätta! Jag tog med hjälp av en jobbkollega som tryckte på mig.. så jag mailade till inköpschefen om Switched at Birth. Han sa att serien är jättebra men de kommer att inte köpa in serien. Synd! Förhoppningsvis nån annan svensk kanal köper in.. eller så kanske ändrar han sig? Han sa dock att han har sett ett par avsnitt och ska nog fortsätta.

 


Gomorron!

Gomorron!

 

Åker nu på tåget till Falun. I eftermiddagen är det publice service – dagen då Eva Hamilton samtalar med folk inför publiken för kommande sändningstillstånden 2014. Några döva är med i paneln. Rapporterar senare.

 

Igår var såå skönt med vädret. Riktigt varmt och jag var väldigt slö. Troligen på grund av att jag sov ca 8 timmar. Vilket var lite längre än normalt i de senaste dagarna i alla fall!

 

På förmiddagen åkte vi till en ungdom som har 15 hundar. 13 valpar med mamma och pappa. Jag ba smälte när jag såg dessa valpar. Aldrig i mitt liv har jag sett såå söta djur. Jag som är ganska allergisk mot djur (förutom katter). Jag var väl ganska sur på dessa djur på djurparker när jag var yngre då alla i mina familjemedlemmar kunde glo hur länge som helst.. de fick all uppmärksamhet med andra ord.

 

Jag ville ba dyka och mysa med dem. Värre söt när de fick vatten och mat.. de bara samlades ihop och åt så mycket de kunde... svårt beskriva i ord. Förresten så uppdaterar jag direkt med bilder via min twitter. Kolla dit!

 

www.twitter.com/mdrapsa

 

Efteråt körde vi för lite miljöbilder då det är fint väder ute.. filmade Göteborgs läppstiftet, hamn med ett par båtar och ja..träd å så. sen va vi hos en annan ungdom och gjorde synk i hennes fina hus. Det som är lite extra roligt för mig var att jag kände hennes föräldrar sen ca 10 år sedan.. då tog jag nyss studenten och började på sommarkurs på Västanvik folkhögskola. Dom var mina ”första” deltagare som jag hade himla kul med.. sen kom vi alltid bra överens ihop. Jag visste de hade döva barn men.. fattade inte att det var henne som jag nu följer. Världen är liten.. och att jag nu är gammal. För hon måste ha varit runt 6 år då vi var i Leksand.

 

Sen var det dags för hemresan. Jag skulle åka med i en dubbeldäckare – i 5 timmar till Stockholm förbi Örebro så vi kunde filma en som åker hem. Med tanke all bra material vi fick in under helgen och fotografen va snäll och sa att han kunde klara sig själv.. så fick jag ta X2000, bara 3 timmar. Fan va skönt det var!

 

Väl hemma tog jag direkt en bad.. och fixade några småsaker som att packa upp och packa ner igen. Sen sov jag gott hela natten och konstigt nog så var jag pigg kl 06.,30 imorse. Ja det är bara dra iväg!


Blev det nån film?

Tidigare idag skrev jag om att jag skulle dra till biograf och kolla på en film.. jag gick faktiskt dit. Precis då jag skulle köpa biljetten fick jag en sms av en ungdom som ska göra nåt speciellt.. ja det är speciellt - nämligen vara på en cosplay. Googla ni.. kort här.. det är folk som klär ut sig till japansk/mangavärlden och umgås med varandra.. just idag var det på en park. Jag ba.. hallå självklart måste vi dit! Jag har sagt till fotografen att han måste hålla sig i närheten av stan.. vi har "jour" nu.. jag smsade honom men noll svar..

Det känns!!!! Eftersom ungdomen sa att det började för en timme sen.. jag visste ej vad det pågås precis där, jag vet ej exakt var de är och hur länge kommer de att finnas där.. Svettigt! Jag ringde och då svarade fotografen.. Han var på en affär utanför stan (typisk!!!) han sa tur att jag ringde för han hörde ej av sms.. men i alla fall skynade vi oss till hotellet.

Fotografen ordnade hyrbilen och hyrde ej GPS.. jag sa varför? Han sa att han har smartphone.. två gånger tidigare har vi kört vilse och han blev riktigt arg på sin mobil.. och nu denna gång - bråttom har vi ju.. jäklar.. självklart vilse igen.. när vi väl parkerade inser vi att det är 800 meter.. vi sprang nästan med kameran.. och letade letade.. jag hann ett par ungdomar utklädda..men osäker om det är just den vi filmar är i den men nää.. de gick.. vi följde dem försiktigt.. till sist fann vi dem. puh! De liksom har baaara börjat..

Men iaf så var det häftigt att se ungdomar prata och skratta med varandra i en fantasivärld de lever i.. jag önskade att jag skulle delta med i en sådan rollspel när jag var yngre. Vi fångade ett par bra bilder..

Sen tillbaka så tog jag en träningspass...skönt sen följde jag med fotografen som kände till staden bättre än mig och vet var finns bra käk.. och vi åt.. fan va gott det va.. med ett rött vin.. mums.. han har bott på hotell många gånger och vet hur man kan utnyttja bra.. t ex få gratis kaffe.. det visste jag ej.. sen så har jag just blivit.. vad är det nu man säger.. uppgraderad till nästa medlemsnivå och får gratiskuponger.. och vad jag inte visste så ingår det flera restauranger och man kunde använda kuponger till alkodryck..och låter notan skrivas till hotellrummet.. jaså.. så utnyttjade jag en god drink bara för 6 kronor och diskuterade kring programmet.. om vad vi tror det blir med dessa ungdomar.. det är såå himla spännande! Vårt nya barn skojade jag! :)

Nu är jag dödstrött och ser fram emot morgondagen med 13 valpar.. återkommer sen om det :)
Natti!


Sneak peak

Är på hotelrummet och softar.. ungdomarna verkar inte göra nåt speciellt idag. Det tackar jag för.. så kan få lite vila :) Har filmat tidigare då en av ungdomarna tar hål i tungan. Kul! Uppmärksammade fotografen att det är väldigt viktigt att vi får närbilder - riktiga nära då det syns att nålet rör sig genom tungan. Verkar som att det blev lyckat. Lite läskigt men ändå "bra-TV" :)

Kom på att jag ej lagt upp sneak peak (en mini trailer) från Hungerspelen som kom ut via Video Music Awards förra vecka tror jag. Här är det..






Katness med Gale.. (jag misstänker att det är inledningsscenen då de jagar i skogen.. får se om det är rätt)

Jag har sett massa filmer där då ensamma människor går till en biograf på konstiga tider som t ex på natten, förmiddagen eller eftermiddagen pga rastlös och titta på nån matine.. jag har ibland tänkt på att jag skulle kunna göra det.. pga Bio Kista ligger ju i närheten där jag bor men det blev aldrig av... förrän idag kanske.. sugen på att kolla "Jag saknar dig" och text finns.. så why not.. har ej annars nåt vettigt att göra..det är mulet och lite kyligt ute.. låt oss se om jag ska dit å käkar popcorn kl tre :)

Helg, vad är det?

Så känns det för mig... än så länge stör det inte mig :)

Har varit i Örebro i ett par dagar och nu i Gbg.. Tänker rapportera lite med funderingar.

1. Pinsamt
Jag och fotografen gjorde nåt.. för att få bra bild måste man vara kreativ - sant! Men vad är gränsen. Att total göra bort oss eller? Men i alla fall föreslog fotografen att sätta sig i kundvagn. Jag tänkte, ja det skulle va cool pga få bra bild när vi följer en ungdom som ska handla. Tänk er, rullande bild. Jag trodde fotografen skämtade men nä det gjorde han inte. Jag hämtade kundvagnen och han bokstavligt satte sig ner i den. Jag ba ehh... OKEJ så kör vi och vi filmade runt. Jag började fatta att ungdomen tycker att det är jättepinsamt. Men vi va ju igång och ungdomen kände ju ej oss så väl..så jag kan tänka mig att vi inte blivit stoppad.. när vi va klar så gick ungdomen runt med röd i ansiktet. Jag ba vad.. vi fick ju bra bilder.. men då tänkte jag. När jag var yngre, snarare förstaårs elev.. så vad skulle jag reagera? En ung kvinna kör kundvagnen med en gubbe med filmkamera i. Tja, jag fick iaf en god skratt!

2. På väg.
Vad innebär det? Min och ungdomarnas perspektiv är jätteolika när det gäller tidsbegrepp. Först vill jag säga att ungdomarna är underbara med deras så olika personligheter. De är så samarbetsvilliga absolut! Men det är deras sätt. De har sagt OK att vi ska träffas.. men det är svårt att få till exakt tid. Jag vill ju ej heller pressa dem. Jag tror inte hur mycket de förstår om de rör till, som att hoppa av till exempel då får jag gråa hår!!! Därför är det enorm viktig att vara ödmjuk och finnas där för dem trots de..säger att de är på väg och kommer mycket senare. När jag började syssla med film var teknik min största utmaning. Att vänta på att allt ska gå ihop trots tidspress. Men jag lärde mig. Nu kunde jag andas lugnt medan fotografen ljussätter medan jag vet att vi måste iväg snart. Men när ungdomarna beter sig så där. Jag kände att det verkligen kokas inom mig men det är nåt jag får handskas med. Hitills har jag lett fint när vi äntligen träffades och de typ.. jaha nu kör vi utan "medkänsla" som att verkligen be om ursäkt. Jag lär mig...

3. Hotelllivet
Ja, det är ganska trevligt. Har sina nack och fördelar. T ex härliga satinlakanen.. njuter varje gång då jag lägger mig och när jag vaknar. Men det är skit när jag måste ut och äta. Undviker restauranger som kräver väntetid, vill ju ej sitta där ensam, speciellt på en fredagskväll som nu. Kan ej fixa hämtmat, var är bestick och då stinker rummet. Och rummet varierar. Ibland får jag woow bra rum, ibland inte.. ibland kraschar trådlös internet :( Även själva hotell. Elite i Örebro (Stora hotell) är ingenting jämfört med Göteborg. Här finns det allt!!! Gym, schampoo osv, minibar, stor säng, mörk gardiner, stor tv med internetanslutning.. men svårt hitta bra fast food i närheten.. jag som är nolla.. tränade ordentligt och sen va jag såå hungrig och självklart ville jag käka nåt nyttigt..men hittade inte.. inte ens sushi.. gav upp och åt på Burger King :( Gott va det och jag tröstar mig med att hellre äta efter träning än före.

Ja, det va det.. njuter nu av att internet funkar fint, det var inte igår och häromdagen.. blir såå rastlös, tur jag har smartphone men ändå!!! :) Ska softa lite och försöka sova tidigt..Äntligen får jag lite sovmorgon.. just det, kom på att morgondagens planer är lite oklart.. ja nu får jag smsa ungdomarna och be dom höra av sig..så jag kan få lite skönhetssömn :)

Trots det så gillar jag det jag gör!