The Walking Dead

Skönt med marahontittandet! Sparade säsong 2 till perfekt tillfälle som igår efter att ha tränat i flera dagar i rad samt firat ordentligt undermidsmmarshelgen så va det dags för en slapp tv-dag!
 
Serien är baserat på en serietidning men de båda har inte samma historia fick jag nu veta... småsugen att skaffa seriealbum och läsa.. karaktärarerna och dialogen är super! 
 

Finns på svenska också.. finns även volym 3 och 4.. 

Idag upplevde jag en ofattbart sak.. Teen Choice Awards, en av årets film och tvgala som samlar massa kändisar i synnerhet ungdomsgenren vilket passar mig utmärkt.. sker den 22 juli (vanligtvis i augusti närammin födelsedag) jag ba.. för ett tag trodde jag att vi är i Hollywood denna dag - så måste absolut dit.. men till slut ser jag att vi har boende där först den 23 juli. Så är livet ibland! Grymt!!! Vore skoj att få vistas bland folk där i City Walk vid Universal studios som galan hålls. 
 
Tja...... man vet aldrig.. kanske kan man komma till Hollywood typ 20 timmar tidigare än planerat? :)

BD2 TRAILER!


Min allra första vlogg

Hej!

Det finns så mycket jag vill säga.. men jag kommer att ta upp olika saker då och då!
Grunden til att varför jag gör nu en vlogg med lite "upprepning" av min förra inlägg om dövblind är att Coco skulle kunna ta del av det. :)

Ni är välkomna att säga era åsikter. Det betyder inte alltid att jag har rätt.. bara för jag är den jag är! :) Man kan alltid lära sig och utvecklas genom diskussioner!

BD2 teaser

IMORGON kommer riktiga trailer!
Här är det ba 10 sekunders teaser!

Är jag som de andra?

Efter att ha tittat på Cocos vlogg om att inte kalla oss döva och funktionshinder. Hon pratade om ett nytt ord "Döv Plus" (Deaf Plus) Jag måste säga att jag tycker om hennes tankar kring detta.

 

T ex när vi döva snackar om de dövblinda då uppstod det ibland speciellt när jag är med att "det är de som är behöver verkligen hjälp" med en viss underton attityd med "synd om dem" och det indikerar direkt att jag är inte en av dem för jag ser ju bättre.. så jag tillhör de som ser bra.

 

Det är mycket jag vill skriva om kring detta men börjar enkelt nu med mig själv med mina erfarenheter. Jag har förstått att jag inte snackar så mycket om det. Kan uppfattas som att jag inte gärna prata om det. Kanske är det så undermedvetet - inte vet jag. Men jag uppväxte ju med en dövblind mamma, dövblind morbror och min egen bror är det också. Jag anpassade aldrig sen jag var liten. Mamma tjatade min starka vilja, min snabbhet till teckenspråk t ex men jag fortsatte!

 

Minns en resa till Teneriffa då min vän följde med min familj och det uppstod situationer som  min mamma behöver extra hjälp och vår familj är van med att turas om. Jag betedde mig som vanligt dvs inte tycker synd om min mamma eller mig eller min bror.. Mamma är den som klarade minst eftersom jag och min bror är yngre. Vi blir som vår mamma senare i livet. Min vän uppmärksammade det och förstod inte varför jag eller min bror har inte empati för vår egen mor.

 

Jag ba.. vi är medveten hur mycket hon ser och hur mycket hon kan klara sig. Mamma har alltid sagt - viktigt att vi gör så mycket av normala saker.. så länge vi klarar det. T ex med färdtjänst… Jag uppväxte med det och jag fick alltid tjata mig till att få åka taxi.. nästan lika mycket att vi skulle ta bil om pappa är med. För när mamma ser att det finns möjlighet att åka buss då ska vi ta det. Det är bra övning annars blir det lätt att man säger att man inte kan.. och till slut blir man "isolerad" och känner sig svag.

 

Visst har vi ramlat och gjort oss bort - än sen! Vi är dövblinda ja men det betyder inte att folk ska tycka synd om oss och att vi måste ha extra tillsyn hela tiden. Det beror på hur väl man känner varandra.

 

När jag var tonåring sa flera av mina kamrater att jag är synskadad som man sa då. Jag fick aldrig bekräftat av läkarna fast jag visste redan när jag var liten. Mamma och pappa har sagt flera gånger att risken är stor att jag kommer att bli som mamma för jag ärver andra fysiska saker från henne samt att jag har väldigt dålig balans. Så jag är faktiskt förberedd mer än någonsin. Men det som gjorde mig ledsen var att mina vänner inte trodde mig. Tills den stora dagen - jag var runt 16 år gammal då bekräftades det. Jag hann inte "må dåligt" utan blev såå lättad!

 

Givetvis talade jag direkt till kamraterna och alla var ej förvånada men jag kände på mig att de trodde att jag har dolt det men skitsamma! Alltid har det dock varit.. det är inte så farligt för du ser ej så dåligt som de andra. Jag nickade bara.. Istället kan man uppfattas som att jag inte "erkänner" eller att folk runt om mig tror alltid att jag klarar mig bättre än de som pi ser dåligt. Jag är som en hörselskadad person som råkar kan teckna bra och kan höra det mesta men inte allt.

 

Det blir mycket svårt att kunna säga ifrån vad är det jag inte klarar. Ett exempel är att när vi är på ett ställe då det finns folk som går runt och saker att titta på. T ex shoppningscenter eller en ny miljö typ Malmö. Det är faktiskt "förbjudet" för mig att gå och titta på något samtidigt. Jag klarar det inte! Jag snubblar direkt om det är något framför mig. Betyder vad? Jo, jag måste kontrollera om det är nåt framför mig vilket det alltid blir.. så jag kan knappast betrakta hur området ser ut.. eller lägga märke till något..eller ännu värre om jag pratar med nån medan vi går. Visst klan jag klara bra om vi är t ex Malmö men om vi är t ex… I Bangkok. Då hinner jag knappast titta runt.. jag måste ta all min kraft att koncentrera vad är det mina vänner pratar om och kontrollera att vägen är fritt.. sen i efterhand kan man fundera om jag verkligen har varit i Bangkok?

 

Folk säger att det är viktigt att man ska säga ifrån. Visst kan jag säga ifrån men jag är fast från folk som sagt "du ser ju bättre än andra" så jag omedvetet upplever att jag inte vill vara de andra för samhället har dömt oss att det finns olika grupper.. Jag har funderat… varför vill folk inte ta upp.. för de tror att vi inte vill prata om det.. herregud, det är verkligen tvärtom.. det är ändå för allas bästa. Självklart handlar det om att ta upp på rätt sät, inte säga klumpigt som att "Ser du dåligt eller?" Kanske kan man istället säga "Såg du?" sen kanske kan man ställa följdfråga..

 

Oj, blev lång text.. fortsättning följer! Ser så fram emot Cocos föreläsning imorrn!

 


BD2 första bilder


Denali (de va med i Volturi förut)


Bella med Reneesme



Volutri


Cullen med Taylor


Vampyrer Denali


Vampyrer från Amazon

Ja, det blir de två... haha


Kellan måste va överlycklig att få visa sina muskler! :D

Ny familjebild

5 månader kvar! Jag är så lugn för det känns som imorgon! :)


MTV-galan

Tycker årets gala är bästa jag sett över de senaste åren.. spciellt efter ifjol! Digga Russel Brand som driver med Sheen och roligt är att han hakar på!!!

Gillar oxå när Russel säger hela tiden.. Twilight och Hungerspelen! :D
Vilket han senare hade rätt! :)


Snygg start av gala eller hur? Blev impad jag! 


Emma och Andrew är så söta ihop! 

Emma vann för bästa cast! Glad ör hennes skull! Ifjol såg hon ut som en surpuppa men inte nu längre.. allra sista film av Harry Potter å så får hon ett pris som hon delar med trion. Fin avslut!


Shailene Woodley vann bästa genombrottet.. som jag hoppades, helt rätt! Med filmen The Descendants


Stewart med Hemsworth presenterade för bästa kvinnliga och Lamrence vann.. skulle vilja se hur Stewart och Lawrence möts pga de får frågor jämt om varandra.. Men tyvärr (till min lycka) så är Lawrence i Prag och spelar in en film och gav en videohälsning!


Och så vann Josh för bästa manlige, Hungerspelen! Jag kan inte förstå. Pattinson är tusentals gpnger bättre än honom. Lugn nu, jag ör inte fixerad! Pattinson är inte ens nominerad men tänkte på förut då han vann för twilight.. det är små samma sak som Josh med Hungerspelen.. jag kan förstå hur andra reagerar när nån vinner priset för en sådan film.. men seriöst, Josh.. okeeeej!!!

Blev tårögd när Stone tog emot priset för bästa banbrytare... hennes tal va så fin!!!


Depp vann generations pris.. Trodde han redan fått men nix då är det väl dags! Kul för honom!


Ja, vad hände? Theron och Fassbander presenterade för bästa fight och bjöd på en kul fight!!!


Peeta och killen från Distrikt 1 vann... 


Aniston vann för bästa dirtbag.. jag hoppades på Bryce från Niceville meen.. har ju ej sett Horrible Boss så får kolla filmen! :)

Killarna böjd verkligen på! Kul! Bra då här gör er nyfikna, kolla på MTV-galan!!


En av roligaste presentation om bästa kyssen.. digga Meester med Sandler.. de berättade om deras första kyss :)


Blev så CHOCKAD att Pattinson och Stewart vann.. jag va helt inställda på att de skulle missa pga Pattinson ska ej med.. och Stewart pratade om att se fram emot att få sitta och titta på andra som vinner priset och vad de kommer att göra.. nämen!!! 


Stewart kul.. hon sa Pattinson ej här så hon undrar om jägaren Hemsworth kan hjälpa.. eller hennes tjejbästis Theron.. eller.. Taylor (Jacob).. men ingen av dem kom till scenen så hon löste genom..


att hångla med sig själv! :D

Bilden såg inte lika hemsk ut som på teve.. eller fel på mina ögon men Biel och Beckinsale ihop känns som man åkte till 70-talet.. å så såg speciellt Beckinsale inte så frisk.. så smal är hon.. Biel anslöt lätt med då hennes klänning är lite för mkt täckande typ.. hmm.. 


Foster presenterade bästa film och här återigen blev jag överraskad att Breaking Dawn vann.. filmen va nominerade i endast två katergori och vann båda.. nöjd! Trots MTV försöker på nåt sätt göra galan inte till twilightgalan som de senaste tre åren! :) Kul å se Foster och Stewart återförenades sen Panic Room för 10 år sedan typ



Heja Breaking Dawn Part 1 :) Hungerspelen fick 4 priser av 8 nominerade.. BD fick 2 av 2.. resten till annan.. 

MTV sänder galan med svensk text under helgen.. flera ggr faktiskt så kolla ni!!!



2012 MTV MOVIE AWARDS RED CARPET

Haft tokig vecka! Eller termin kan jag nog säga istället! Varje vecka säger jag och min kollega till varandra att vi kan knappt fatta att det är mars, april, maj och nu juni idag! Snart midsommar! Sorry att jag dröjt med MTV-rapport :(

men här kommer det! lite urval av red carpet:

Lucy Hale, Emma Stone, Christina Rici och Leighton Meester

Shailene Woodley, Charlize Theron och Nikki Reed

Jessica Biel, Kristen Stewart, Emma Watson och Paris Hilton

Watson med Brood klänning är vinnaren! Hejade på Stone med Martin Grant och Therons Lanvin men de får komma på andra och tredje plats! :)

Kathryn Joosten blev 72 år

Hon gick bort igår av lungcancer.. hon fick två Emmys som bästa gästskådespelare 2005 och 2008!
Respekt till henne!

För er som inte känner igen henne så spelar hon Karen McCluskey i Desperate Housewives.

MMA inatt

Kan ej tro att det är redan 3 juni nu.. se på vädret, usch!

Men nu inatt är det dags för årets MTV Movie Awards. En av årets höjdpunkter!

Tyvärr blir det inget uppesittarkväll för mig. Har ett möte i Falun så är tvungen att åka dit imorrn bitti å stanna där i ett par dagar.. internationellt möte tis och ons! Ska bli kul å träffa folk som sysslar med tsp-tvproduktioner!

Jag tänker hålla mig bort från nätet och all nyheter tills imorrn kväll kl 20.55 då ska jag titta på MTV-kanal.. vet ej om blir roligt.. osäker om de ska texta just så nära inpå.. men senare i veckan brukar de texta! Hoppas blir bättre än förra året..

Tror att Hungerspelen kammar de flesta priser inkl bästa kyssen! Rob lär nog ej närvara, han ska till Toronto för att promota sin Cosmopolis.


De senaste dagar har han varit bl a i London, Paris och Berlin. Jag diggar hans stylist. Han blir bara snyggare med åren! :)