Girls

En ny HBO-serie som har premiär förra vecka...
Det är en serie som är helt olikt från Sex and the City! Den tar exempelvis upp om pengarprobbe som aldrig nämndes i SATC. Dessutom är serien mycket "enkel" med vanliga kläder, scenograf, smink osv. Men med bra karaktärer! Handlar ungefär som SATC, fyra tjejer i New York men i annan vinkel - mer trovärdigare till verkligheten tycker jag!

Jag är grym imponerad av Lena som spelar Hannah (den som lutar framåt på bilden) är båda manusförfattare och regissör för denna serie, blott 25 år gammal! Hon är en äkta newyorkbo!
Vet ej när det sänds i Sverige.. förhoppningvis detta år hos SVT (kanalen brukar köpa HBO-serier)

Äkta människor

Hade superkul i Örebro.. såna tillfällen älskar jag, att kunna få mingla med intressanta folk.. fick chansen att snacka med NA-journalister om deras insats kring Attending Örebro, diskutera om skillnaden mellan teckenspråkskultur och dövkultur, lära mig hur man kan lobbyarbeta på ett bra sätt, bli ledsen av UBs berättelser från "flickfängelset" i Växjo, bli riktig imponerad av Zommarin, skoj med jobbkollegor, hur mycket självkritik bör man vara, hur man kan redigera på bästa sätt.. osv på Bokmässan..

sen på kvällen va ju det efterlängtade tjejmiddag.. självklart blev det SKRIK OCH TÅRAR till maximal! Åh så längesedan och skönt att vi fortfarande kan skratta ihjäl oss!

Sen så MÅR JAG BRA IDAG.. trots en massa snaps inatt men bra för det var bara en och samma smak hela tiden.. och mcdonalds på natten gör nog susen tror jag!

Yes, nu försöker jag titta ikapp på Äkta människor, hört talats mycket om den.. finns på SVT Play men allt tas bort till och med den 17 april så det är bara ett par dagar.. så länge tycker jag att serien är mycket intressant å jag impad av deras skådespelaretalanger!

Å så ang förra inlägg.. snälla reaktioner, hyff förtydliga.. jag förväntade att folk skulle "reagera" och höra av sig.. men det har varit lite "tyst" .. jag förstår att det kan bero på svaga marknadsföringen eller så snackas det i grupper.. tids nog hamnar det hos mig, hoppas jag! :) Dock fick jag mer reaktioner i Örebro, och det är bra! Tack! :)

Nu lite söndagsshoppning, love hårt att Kista Gallera stänger kl 21 på söndagar! Så perfekt!

Coacherna

På SVT söndagar (finns på play) är en rolig tv-serie på 30 min!

Måste säga att den har mycket snygg vinjett - som påminner om Big Love :)



I helgen blir det jobb och tjejmiddag i Örebro. Ser så fram emot - med starka skruvade karaktärer är vi allihopa och massa skratttårar är garanterat! Hurra! Ryckte in i sista minuten på bokmässan - ska bistå SVT, en bra tillfälle att motta vad folk tycker om Attending Örebro. Jag blev ganska förvånad att jag fick "snälla" reaktioner.. kanske blir det lite annat när alla 5 program har sänts.. eller.. tja spännande blir det. Bra för mig också få veta så jag kan påverka till nästa ungdomsprogram!

Nu får det bli sängdags, ja vid kl 21. Ibland behöver man helt enkelt! :)

Högklackat

Min svenska har blivit sämre! Istället har jag blivit duktigare på att klippa och läsa/skriva engelska.

Jag ska nu skärpa mig och rädda min blogg med sin syfte dvs hålla min svenska flytande!

Idag såg jag Högklackat - producerad av SVT humor. Tror jag inte har skrattat så mycket på länge åt nåt svenskproduktion.. Kanske sist Svensson svensson... Men denna serie är ett måste att kolla! Dels för att det är en satsning av SVT att uppmuntra kvinnor i mansdominerande område dvs humor! Visst är vi kvinnor bäst!

Glad påsk!

 


Det här trodde jag aldrig...


Mad men time!

Nu börjar Mad men... skönt! Men lite sent så play finns! Kom ihåg, avsnittet finns bara kvar i en vecka, på kanal 9 play!