Bollywood

Hoppas att jag får besöka den stora inspelningsställe i Indien. Jag har alltid velat få besöka Hollywood, men att få spana in Bollywood är ett steg i rätt håll :D

Senast Bollywoodfilm jag sett som jag gillar är: Bride & Prejudice. I filmen medverkar även Sayid från Lost och Alexis från Gilmore Girls. Den innehåller oxå en del komiska scener.

Fixade visumet idag med min pass trots brister i passet. Puh. Var ganska nervös men nu gäller det att ta mig igenom passkontroll. Orkar inte fixa ett ny och nu går det inte heller med tanke att jag har visum.

Och så har jag köpt guidebok, nu börjar det verkligen känna att jag ska dra. Härligt!

Lite trist med tspkursen, känner att samvetet finns därinne i mig. Hoppas jag kan bli kvitt med den genom att klara mig hemtentamen och kommande lektioner som jag får läsa litteraturen på egen hand. :(

Men med 30 plusgrader och stränder med sol. Vem kan säga nej till sånt? Inte jag!

Får avsluta det här och åka till Umeå om en kvart, förhoppningsvis får jag kolla ett avsnitt av The OC på flyget!



Toppkandidaterna

Vilken misshandel! TV 4 misshandlar sina serie sen många år känner vi många till. Men jag talar om en annan sort misshandel, den som endast de hörselnedsättning kan få. Det är inte SVT som har gjort någonting. Många döva är sura på SVT pga OS, det vet jag. Men det här gäller..ja vad är det man kalla? Jag har inte fått svar vem är det som misshandlar toppkandidaterna häruppe i Strömbäck. Har bett vaktmästaren om hjälp men han säger att han försöker fixa.

Jag gillar toppkandidaterna. Kul och se unga folk försöker skapa en vision om framtidens Sverige. Men om massor delar av texter fattas ständigt så blir man fullkomligt irriterad!

Nu i hösten gäller det. Blå eller röd? Jag ska absolut rösta på Piratpartiet, www.piratpartiet.se.
Hoppas verkligen att den kommer med.

ROS: Kul att Nicole vann i Top model. Nu vet jag hur det känns att den man gillar sen första avsnitt vinner. Det är en härlig känsla. Nästan som att Sverige vinner en OS-guld :) Förresten, grattis Anja, Björn och Curlingdamerna :) Bra jobbat!

RIS: Hemskrivning. Herregud, jag har verkligen underskattat kursen. Har aldrig fått så här svår hemtentamen. Planer med att vila är förstörda. Det blir ingen tv-tittande!

MEN jag har något at se fram emot. Den 6 mars!

Kalle

kalle

Dövtidningen skrev att Jocke spelar 5 roller, nä det är sex roller. När jag läste artikeln idag och föröskte minnas den dagen när jag tog emot priset. Tomas har rätt, jag var så lycklig!

Glömmer nog aldrig denna dag.

Bilden mixade jag ihop efter galan.

Ni som gillar denna kortfilm kan jag avslöja att en ny kortfilm av samma sort som Kalle kommer att spelas in i sommar. Förhoppningvis kommer den att visas på filmgalan 2006. Titel är: "Olle" Inte olikt från Kalle :) Allt kommer vara lika, vi får följa agenten som försöker lösa en mordgåta. Nu är det någon som har mördat Olle. Det är allt jag kan säga. Mer kommer senare.

Ni som är intresserad av att göra film av något slag, hör gärna av er till mig. Det är enkelt att fixa en kortfilm!

Grattis Damkronorna till final. Grattis till Anja till bronset. Nu ska Foppa fixa landslaget segren ikväll!

Hoppas att jag får lite våfflor ikväll med tjejerna, Nea och Dessi.

Over There

Den utspelas i Irak där får vi följa upp några grabbar samt tjejer hur de lever i armen som soldater. Det va segt i början men den har snygga kameravinklar samt klipningar. Man får också mer kunskap om hur mycket kan media verkligen styra världen. T ex vad som egentligen hände i kriget kan vi få helt annat uppfattning, tack vare media. Vi får även möta en hel del irakier med olika personligheter, hur mycket de är given för sitt eget land osv. Det som är mest speciell med serien är hur soldater hanteras med kriget och deras privatliv, som ligger hundratals mil från dom. De är ju mänskliga och klart att de gör sina misstag som deras fruar och män med barn.

Jag gillar karaktären vars är gift med en soldat som var tvungen att amputera sin ben och kommer tillbaka men vill inte acceptera att han är slut som soldat. Kände igen henne från Mellan himmel och jord (Joan of Acradia) och nu är hon med i Six feet under som Anita Miller. Kul!

Over There fick aldrig någon avslutning. Den komme förmodligen aldrig att visa i någon svensk kanal. Lite trist.

Nu är jag sköntrött, har åkt långfärdskridsko idag, banan var sådär men går att skrinna. Precis ätit omlett utan ost :) och ska koka kaffe innan jag packar ner och drar till universitet. Ska lyssna om hjälpverb, trist men tur är att föreläsare mycket bra. Så jag står nog ut i tre timmar.




How I met your mother

Har kollat alla 13 avsnitter. Det är en sitcom på tjugo minuter ungefär. Trodde inte att jag skulle fastna den. Många gör det bara för Alyssa är med i den. Hon som är med i buffy-serier samt American Pie-filmerna.

Handlar typ om en pappa som berättar för sin barn om hur han träffade deras mor. Ännu vet jag inte vem modern är. Vi följer i hans tillbakablickarmed hans vänner. Bland vännerna finns hans drömtjej men hon vill inte ha honom. Det händer töntiga, roliga och irriterande saker i serien. En perfekt underhållningsserie när man verkligen inte har nåt för sig!

AJ! Hockey ikväll, OS är här strax = mindre serier. Lite trist men ja sånt är oundvikligt antar jag. Min seriemotto är bättre med korta uppehåll än långa uppehåll :)

Det snöar fortfarande här. Vet inte om jag tycker det är härligt. Inte för jag är less på vinter. Hellre med färska snö än töväder typ. Men det är så att jag har lovat kollegorna att jag ska ÅKA skidor. Vill ju det. Det finns 1.5 km spår närhet av skolan. Men det snöar ju jämt. Man kan inte åka skidor då, i synnerhet när man vill ha en "färdigspår" att åka på. Kul och testa. Det sägs oxå att den är en av bästa sätt att motionera! :( Sluta snöa nu!

YES! bort med Lisa. Trodde inte att de skulle sparka henne redan nu men äntligen blev det hon. De andra är mycket bättre i bilder än henne!!!



Brokeback Mountain

Ni måste se den!

Såg filmen i natt och jag grät nästan. Jake Gyllenhaal och Heater Ledger är riktiga bra. Filmen är bland de bästa jag har sett. Ja, ni vet nog redan vad den handlar om men i alla recensioner säger inte mycket. Jag förstår att det är svårt att skriva ner allt vad man tycker om filmen. Filmen är såå originell. Jag gillar Michelle Williams (Dawsons Creek, även tillsammans med Heather) Jag visste inte att hon kunde spela bra. Hennes reaktion är äkta. Däremot Anna från Prinsessas dagbok är max kass. Tack och lov att hon har en liten roll bara.

Det är så grymt när någon lever i ett dubbelliv. Jag insåg när jag tittade på filmen. Alla har en eller flera hemligheter, men minst en! Jag hoppas verkligen att alla kan ta itu med sanningen någon gång i livet. Låt oss inte bli som Ennis. Ibland kan sanningen känna såå stort att man inte tror att man fixar det. Men egentligen är det rädslan som man måste fixa när man vill nå sanningen.

Sanningen gör oss fri!

Jajamän, har kollat en hel delpå How I met your mother imorse och ska nog fortsätta. Berättar mer sen om den när jag sett alla avsnitter jag har klart. Hoppas att jag kan kolla den klar till imorrn förmiddag :)



Top model

SKIT! Att femman funkar fortfarande inte här i Strömbäck :( Dom ska fixa så det dröjer nog flera veckor. Tur att man kan ladda hem. Får väl göra det. Syftar på Invasion :)

Igår var det dags för Top Model. Jag va på bra humör hela dagen pga visste att trean funkar perfekt :D Kollade på revelations innan. Den är rätt sådär miniserie. Vet inte riktigt varför mrn det beror nog på att det innehåller en hel del övernaturliga inslag. Det gillar jag tyvärr inte. Slökollade och hamnde på en intressant diskussion med en arbetskollega tills Top model börjar.

Jag hade ont i magen när jag kollade på den. För jag visste att alla är riktiga bra om man jämför med de senaste åren. Eva - fyfan, Naima - förutsägbar. Ja det fanns inte bra kandidater liksom.

Lisa - hon är så jävlig underhållande. Programmet måste ha henne ända till finalen, utan henne kan serien bli skittrist. Alla andra är himla tråkiga utanför plåtningar typ. Men utseendemässigt och framtiden som supermodell tror jag tyvärr inte på henne. Hon är väldigt duktigt men hemsk knäpp!

Nicole - Jag hejar på henne, bara för hennes favvoprogram är Gilmore Girls liksom jag :D Annars är hon rätt amerikansk typ av tjej. Tror inte att hon kan vinna, men hoppas att hon fixar det så länge. De senaste två programmen trodde jag att hon skulle missa men nähä :)

Jayla - Gillar henne skarpt i början men sen när hon stal repliken och snackade skit om alla. (Ser fram emot nästa program) har man svårt at tänka nåt gott om henne. Hon verkar oxå kass, t ex att hantera med en produkt. Men det finns något jag gillar hos hennes bilder. Tror hon kan klara sig ända till finalen.

Kim - Det finns inga fel hos henne. Hon har största chans att vinna. Men det som är bra med henne är att hon är inte såå perfekt. Om man jämför med Naima. Hon har sina brister och det är en del av mänskligheten.

Bre - Jga har inte så mycket at säga om henne förutom att jag håller med domarna. Att hon har gjort framsteg de senaste dagarna.

Nik - Hon var verkligen bra i början, med massa snygga bilder. Men på sistone har hon blivit sämre, visade att hon är skitsvag mot Jayla, lite synd. Det där skulle va lite fiiight liksom. Men i gårdagens bild va hon rätt snygg. Hoppas hon blir bättre!

Kolla på
http://tv.zap2it.com/photos/index/0,1237,768|,00.html där finns det bilder på top modell när de fotograferas av olika fotograf under serien. Man får andra intryck om modellerna när man får se bilderna i lugnt och ro :)

Ikväll är det dags för Veronica Mars. Härligt!

PS Såg toppkandidaterna igår. Verkar va ett bra program. Ska definitivt se på den. Ikväll kommer del 2! :) Hejar absolut på Parasto. Jag är ju halviransk! :D