79th Academy Award

Tjo, go morron :)

Inte så dumt att sitta uppe. En natt får man chasen softa lite och drömma sig bort till vacra hollywoodlivet med tv och internet samt massa goda käk naturligtvis :) Trots så var galan rekordlång sägs det. De senaste åren har galan vart klara mellan fyra-femtiden svensk tid. Men nu slutade den inte förrän ca kl halv sju. Wow.

Bästa film
The Departerad. Jag kunde knappt tro det. Lite medkänsla för Babel egentligen men seriöstl. The Departerad är ba så bäst. Jag är lite besviken ba för att Leo dog i filmen hehe. GRATTIS! nu är jag nöjd att jag har vaken hela natten och det va värt det.

Bästa regi
Martin Scorsese, självklart skulle han vinna. Filmen är ju grym bra!Kollade lite på hans intervju inför oscarsgalan och filmen va faktiskt nytt för honom därför mer woow att han lyckas så bra.

Bästa manliga huvudroll
Synd att det inte blev Leo. Besviken jag. Han hade en tuff konkurrens så det är okej. Det blev Forest från The last king in Scotland.

Bästa kvinnliga huvudroll
Yes! Helen Mirren!!!

Bästa manus
Ja, vad var det jag sa :)

Bästa orignalmanus
Hmm, inget Babel, den är rätt överskattad. Men glad att Little Miss Sunshine vinner, inte någon annan förutom Babel :)

Bästa manliga biroll
Wow, jättekul att Arkin tog det, jag hade väntat mig annan men han är bra.

Bästa kvinnliga biroll
Jennifer vann, synd jag tippade noll henne. Säkert pga ljud el nåt..kan ej säga förrän jag sett dreamgirls egentligen men kan nån säga att den är såå bra?ni som kan inte höra musiken alltså :) dåså..

Bästa utländska film
Det blev Andra liv, Tyskland. En vön rekommenderade den och jag såg aldrig den. Ops, dax för mig att kolla på den hehe.


Värt att notera, The Departerad vann bästa redigering och det va en kvinna på öber 65 år gammal som vann. Imbdade henne och ser att hon har redigerat en hel del filmer. Thelma Schoonmaker heter hon.
Det va en del roliga underhållningar samt presentatörer men som sagt så textades det inte, Ellen var bra som värd sägs det. Rekommenderar er samt mig själv att titta på sammanfattningen nu på tisdag på svt kl 22. Jag håller tummarna att det finns text!

Oscarsgalan var blandade känns det som. Little Miss Sunshine överraskade ju samt att Pans Laybrint ej vann i bästa utländska kategori. Det som vad vi visste redan är att Helen och Forest skulle vinna bästa kvinnliga och manliga. Samt att Scorsese skulle vinna bästa regi.


Efter natten bestämde jag mig att jag ska kolla på filmerna som jag inte hunnit sett eller av nån andra anledning.

- Pans laybrint, hoppas jag klarar det.
- Marie Antionette, har skjutit upp det tillräckligt länge.
- Andra liv, ja dags det.
- Den svarta Dahlian, hmm varför inte :)
- Notes on a Scandal, vill vill men text finns ej ännu :(
- Jakten på lycka, vill se om Will är så bra.
- Half Nelson, Gosling är himla bra skådis, så får ej missa hans filmer!!!


Suck så många filmer. Tror jag kommer att se bara ett par av dem :( Tidbrist sååklart!


Filmer jag tänker ej se är..
- Letters from Iwo Jima
- Dreamgirls
- Last king in Scotland


Sen några tips till Visuell Film Gala eller hur nu det ska stavas egentligen? Trött jag..det är att införskaffa roligare presentatörer till nästa gång., jag håller med att jag var såå trååkig. Tvinga pristagarna att vara beredda på max tre minuters tal. Mer underhållning förstås, båda i scen och film också. Hoppas på utveckling.


Jaa, nu är jag TRÖTT. Måste nog sova nu. Läger upp bilder senare när jag orkar och kan :)


Oscarsgalan

Har skrivit uppsatsen tillräckligt mycket, duktigt jag. Så jag kan få sova ut imorgon utan något samvete. Jag SKA nämligen titta på galan. Fast vet inte om jag orkar fram till halv sju på morgonen.

Lite trist att det blir utan text men bilden säger mer än tusen ord, u know :) Förstår nu mig på döva som blev upprörda vid VM sändningar förra året :D

Spännande, vilka kommer att vinna. Här är vad jag hoppas på.

Bästa film
BABEL så klart för den är orginal!!! Annars hejar jag på The Departerad. Glad om Little Miss Sunshine vinner. SUR om The Queen vinner. Femte filmen har jag ej sett så..

Bästa regi
Här hoppas jag på The Departerad om Babel vinner bästa film förstås :) Annars om Babel vinner så helt bra! Icke om United 93 eller The Queen vinner. Har ej sett Clint Eastwood film men har aldrig gillat honom.
Bästa manliga huvudroll
HEJA HEJA Leo! Jag hoppas verkligen att han vinner för det förtjänar han. Utseende är inte allt, han KAN skådespela! Men ärligt talat, skulle inte bli chockad om han ej vinner. Annars hoppas jag på Ryan Gosling i Half Nelson eller Forest Whitaker i Last king of Scotland. Har svårt att tro att Will Smith är nominerad, men har ej sett hans film..hoppas jag hinner i natt :)

Bästa kvinnliga huvudroll
HELEN MIRREN, slutdiskuterat. Hon är verkligen bra. Även jag är sugen att Meryl I Djävulen bär prada skulle vinna men måste påminna mig själv att hon faktiskt typ inte har huvudroll och jaa..det skulle vara fusk. Jag skulel bli glad om Judi Dench, Notes on a Scandal eller Kate Winslet i Little Children vinner trots jag ej sett deras filmer. Vet att de är grymt bra. Penelope Cruz?!? Jag skrattar men jaja...

Bästa manliga biroll
Här är det svårt. Jag tror mest på Djimon Hounsou i Blood Diamond. Mark Wahlberg i The Departerad samt Alan Arkin i Little Miss Sunshine är också bra. De två andra bryr jag inte mig.

Bästa kvinnliga biroll
Självklart skulle jag va lycklig om Rinko i Babel vinner. Hon skådespelade ju som döv. Det skulle ju vara en erkännande att hon är riktigt bra. Men tuff konkurrens här kateogri också. Av Cate Blanchett i Notes on a Scandal som är också riktigt bra. Jag är orolig. Sen två andra, Abigail i Little Miss Sunshine samt Adriana i Babel är bra.

Bästa originalmanus
Hoppas på Babel max! Annars Little Miss Sushine. Förvånad att The Queen nominerades. Tja...

Bästa manus
The Departerad så klart. Men annars är alla övriga faktiskt lika bra. Jag gav upp 20 minuter när jag kollade på Children of men, men om den vinner då ska jag tvinga mig själv och se den igen. Om Borat vinner, jag skulle inte sura, jag skulle inte jubla. Jag skulle bara...jaha typ.

Bästa utländska film
Jag borde skämmas, har inte sett nån av dem. Pan's laybrint har jag sagt till några att jag nog ej klarar att se den. Sen så vet jag att Andra liv och Efter bröllopet är bra. Så nån av tre vinner skulle jag uppskatta :)

Resten kategorier är jag inte så duktiga på så svårt att säga något. Jag tror denna Oscarsgala är lite speciell. Dels beror det på att jag har sett så många filmer som är nominerade jämfört med förra Oscarsgalor och så många av desa filmer är BRA det blir ju sååååå jämna.

Självklart, att Leonardo Di Caprio blev nominerad gör saken ännu bättre. Jag vet att många anser honom som töntfakta eller konkurrens men det är äntligen dags för honom att bevisa att han kan!

Dilemma...

Nu har jag fått nog! Onsdagar är hemska.

Onsdagar kl 20.00 på kanal 5 sänds ju The O.C som jag förstår att många följer..eller nja inte efter Marissas bortgång..men visst kollar folk ändå den? Kul å se hur det blir mellan Ryan och Taylor ju. Visst som många säger att säsong 4 känns som en hel annan serie, nästan som spin-off av det original The O.C som består av säsong 1-3. Nog om det. Poängen är ju att en annan BRA serie "Men in tree" visas också på trean i samma tid. Det är så GRYMT!

Jag är rädd att många folk missar Men in tree eller så prioriterar de bort The OC och anser att den har blivit en dålig serie. Suck!

Inte bättre blir det för klockan nio kommer det ett ny dilemma. Top model på trean eller What about Brian på femman. Igår var jag på ett spännande och roligt föreningsmöte, ja det är riktigt, minst 100 personer va ju där såå!!! Mina föräldrar var inte hemma då vid kl 21-tiden. Kanske var jag lite dålig förberett men ändå. Så ska man inte behöva tääänka på tycker jag.

Så jag fick välja, Top model naturligtvis, att spela in. Nuförtiden tittar jag på massa tv-serier när det passar mig så det var verkligen ett tag sen man måste passa sig framför teve och så. Onsdagar är värsta! Det är ju som att det är nästan omöjligt att kunna gå ut. Och vad är en onsdag? Ja just det en liten lördag då man går ut med sina vänner då och då för att umgås över ett par glas. Gud!

Ja så var det. Brothers and sisters har femman köpt in. Jippie! Canal + har redan börjat sända Heroes, ska bli kul å se vad svenska folk kommer att tycka om den. Åh jag LÄNGTAR till The black donnelys som börjar den 5 mars. Äntligen!!!


Brothers and sisters

bro

Fastnar nu för denna nya serie. En familjedrama med fokus kring relationer mellan syskon i familjen. Jag har egentligen svårt för familjedrama sen Dallas och Falcon Crest. T ex Ensamma hemma, Sjunde himlen, Vem dömer Amy, Providence och så vidare. Finns säkert ett par som jag gillar och glömt bort, t ex Savannah var bra minns jag.

Men det här är faktiskt OK. Räddningen är så klart skådespelarna Calista och Rachel, med i Ally McBeal liksom Six feet under. Jag kollade den ba för deras skull men det va bättre än vad jag trott. Första avsnittet handlade nästan som Six feet under där en karaktär i familjen dog och det gav konsekvenser. En av dottern i familjen som har lämnat dem precis som Nathan i SFU bestämmer sg för att komma tillbaka. Andra barnen i familjen fick överta familjeföretag och...släktingar har väl alltid hemligheter men det här serien har lyckats bra med att balansera all drama, problem och lösningar.

Rekommenderar er att kolla på den när ni inte har annat för er :)

Ska nu kolla på den innan jag sover, ska upp tiiidigt imorrn..ett tag sen jag flög upp på en morgon, skönt få sova extra natt i sin egen säng. Har tendensen att inte kunna sova där på Spökbäck :D

Spoiler, läst nånstans att Emily Vancamp från Everwood kommer att medverka denna serie, en ung skådis med riktig talang!! :)