Nomineringslista

till golden globe 2012 hittar ni på http://www.imdb.com/oscars/nominations/golden-globes

Bra och spännande namn!

När det gäller filmerna är jag glad att man får lite aning om hur det ser ut för Oscar 2012. Jag hejar naturligtvis på Niceville (The Help)... och Bridemaids som är enda jsg sett av alla filmer som är nominerade! Jag ser fram emot att få titta på The Descendants och Maktens män (som har de flesta nomineringar, andra plats kom Niceville!) och de båda dilmer medverkar Clooney! :)

Sen finns det ju Midnight in Paris (Woddy Allen) och Horse War (Steven Spielberg).. samt Hugo Cagbret (Martin Scorsese) Till manliga huvudrollerna.. båda Brad Pitt (Moneyball) och Leo DiCaprio (J Edgar) är nominerade.. går de vidare till Oscar tro? Båda har ej oscarstatyett - bara nomineringar :) Spännande det!!! Och ååhhh.. Ryan Gosling är också nominerade för Crazy Stupid love :) men tror knappast ända tills Oscar...

Rooney Mara är nominerade för bästa kvinnliga huvudroll för män som hatar kvinnor (USA-version) trevligt! Men jag hejar på Viola Davis från Niceville som är också nominerade! Meryl Streep (Järnmasken) och Kate Winslet (Carnage) är också nominerade... säkert nån av dem går vidare... Roligt är att namn som Jodie Foster, Charlize Theron, Michelle Willams, Kristen Wiig, Gleen Close och Tilda Swinton är med!

Detta blir garanterat riktig bra galakväll och jättespännande vägen till Oscargalan 2012 som består av flera galor! Ser såå fram emot!!! och så ska jag titta på massa kvalitetsfilmer! LÄNGTAR!

Nu till tv-serie!

Jag är så väldigt glad över att Homeland är nominerad för bästa dramaserie samt skådespelarna Damian Lewis och Claire Danes är nominerad! Håller tummarna att serien får kamma hem några priser!!!

Games of Thrones nominerade också för bästa dramaserie.. jag är FÖRVÅNAD över att American Horror Story är nominerade.. underskattat den max och ej sett nåt.. får väl göra det.. och så är Broadwalk Empire nominerade, yes! :)

Lite kul oxå min favoritserie Revenge som jag trodde knappt skulel få nån nominering men ajdå.. birollen Madeliene Stowe fick som Victoria.. hon är skitbra! Vore kul om hon vinner! men hejar på Danes!

Oj, The Rock fortsätter att vara nominerade genom Alec Balwin och Tina Fey! :) ja dags att önska mig resterande säsongerna av The Rock till julklapp! :) Kultserie ju! (har bara första säsong)

LÄNGTAR till söndagen den 15 januari..men jag är i Falun den 16 jan och har vinjett-möte.. så det blir INGET uppsittarkväll. Jättetråkigt! :( Samma sak förra året hade jag BYSS USA möte dagen därpå och va sur.. och nu igen.. så typsikt! Men Oscar ska jag givetvis ej missa! :)






Ta bilder

maaax konkurs för min del! Tänkte ju utveckla å fotografera sen ladda upp till twitter, blogg osv.. men det är inte mitt område! Max bekräftat nu!

Var på Djurönäset - ett vackert område i skärgården på konferens. Det fanns många tilfällen jag kunde ta bild t ex fick vi en jätteintressant till föreläsare - Louis Netthling! Vi fick basta och bada i sjön och har lite vickning och blabla massa.. tog gravöl med en kollega som ska sluta.. och de underbara mat som servas dygnet runt! Bokstavligt!!! Jag gillar ägg och där har de perfekt lös ägg och så HALVSTEKT ägg!!! Samt bästa scrambled ägg än alla andra platser jag nånsin smakat än mitt eget!

Men inte ett enda bild tog jag.. tänka er! Hoppet är ute!

Nu snart en vecka kvar till sol och bad! Längtar som tusan men först fokus på jobbet - legat ganska efter då jag har haft mina sjukdagar och.. dagar då jag ej kunde jobba utan att vill bara klaga på saker och ting.. men nu verkar jag vara på rätt väg! Jätteskönt!

Vad jag är bra på att uppdatera bilder är självklart Robsten...



The Hammer

Av Jenny Schöldt

 

Den här filmen är en Hollywoodfilm enligt formulär 1A; alla de obligatoriska ingredienserna finns med. Utanförskap, (mor)faderskärlek, kärlek som övervinner olikheter, sorg, och framför allt en underdog som slår sig fri. Eller brottar sig fri. Den är till och med baserad på sanna händelser. Mer Hollywood kan det inte bli.

Med en skillnad, en viktig en; huvudrollen och filmens röda tråd är en döv brottare. I beskrivningen av hans uppväxt har filmen sin största förtjänst. Där den gängse filmen om döva (som inte är producerade av döva) beskriver den döva som en som famlar i tyst mörker och som finner frihet genom tal eller teckenspråk visar denna film en ovanligt realistisk skildring av många föräldrars reaktion på att få ett dövt barn. Morfadern i filmen vill att pojken Hamill ska interagera i det vanliga samhället trots sin dövhet, för att han duger precis som han är. Modern vill att han ska gå på dövskola och få teckenspråk, för att han duger precis som han är. Denna aspekt missar man i andra filmer och förstås ofta inte av döva. Det ska filmen ha ett eloge för!  Jag hade dock önskat större plats för modern än den här undergivna och flyktiga figuren som inte tycks göra annat än att stödja och oroa sig. I några scener från Hamills uppväxt visas också problemet med att vara döv i hörande miljö, samtidigt som filmen inte generaliserar eller gör Hamill opersonlig.

 

Skådespelarinsatserna är ojämna. Jag kan inte bestämma mig för huruvida det är skådespelaren Russell Harvard eller karaktären Hamill, som p g a sin uppväxt utan fullödigt språk, är träaktig. Rumskamraten Jay spelas över, men med en sådan charm att skådespelaren stjäl scenerna han är med i. Birollerna görs av en blandning av rutuinerade skådespelare och rena amatörer vilket tyvärr märks. Bäst av alla är Shoshannah Stern som gör en väldigt trist roll som supporterande flickvän (med lagom dos självständighet, detta är trots allt 2000-talet. Även därborta) och filmens politiska samvete. Hon levererar sina slitna repliker så att de känns personliga och lyckas lyfta styltiga dialoger.

 

I stort är det roligt att se en döv karaktär i en mycket typiskt amerikansk coming of age-film som samtidigt vrider till den också mycket typiska working class hero-filmen. Man får en känsla av att man fastnat för Hamills historia för att den är så typisk, och inte för det speciella med Hamills dövhet och hans möte med teckenspråk. Vilket inte nödvändigtvis är en dålig sak.

Det är nästan så jag förlåter de många klichéerna. Men det lyckas jag bara göra fram till den sista tredjedelen då de blir alltför många. Den ena känslofyllda scenen staplas på den andra tills man känner sockersöt sirap rinna där det är meningen att tårar ska droppa. Slutscenerna är en magnifik orgie i klyschor.

 

Men med det sagt, tycker man om den här genren kommer man att tycka om den här filmen. Om inget annat så kan man tycka om att filmen handlar om något så ovanligt som en döv brottare. Det är bra så.



Hamill movie är egentligen bara en långdragen TV-serie!


++

Jag vet att det är inte en dövproducerat film utan det är en vanlig independent film som gjordes i USA. Jag tycker att det är lika självklart om det är döva eller hörande står bakom och döva finns med handlingen då ska typiska dövgrejer finnas med i filmen. Vi lever i 2000-talet och det är inte ett undantag. Min recension får inget plus på grund av att filmen togs upp t ex deafpower eller hur det är att gå i integrerande skola. Att filmen lyckas basera på rätt fakta om döva är så of course!

Första scenen var unikt men samtidigt inte. Jag kunde förvänta mig vad som skulle ske men jag blev nyfiken! Jag tackar mig för skådespelaren Raymond J. Barry som spelar Matt Hamills morfar. Han är mycket originellt och lyckas framvisa att han alltid tror på Hamill - i alla vägar!

Vi fick lära känna Matt Hamill och hans uppväxt samt hans dröm att vinna nationalmästerskap i brottning. Det är en episk berättelse så jag förväntade mig starka karaktärer och konflikter för att göra filmen ännu spännande. Tyvärr har filmen total misslyckats! När tränaren frågade om Matts mamma kände jag att det var på rätt väg. Där intriger föds men det blev inget mer med det. Istället fick vi se många ytliga moments av uppväxten.

För många av statiskta scener vilket är typsikt hos TV-serie genre. Man har inte tid att låta scenen gå i djupet. Tiden räcker inte så man får göra korta scener så de kan hänga ihop. Jag som är en stor tv-serietittare kunde känna att det är en tv-serie.. eller? När jag kollade upp regissören Oren Kaplan ser jag att han har faktiskt bara regisserat TV-serier.

Ytterligare dåliga vibbar fick jag genom intima scener. Jag har sett skådespelerskan Shoshannah Stern i andra serier/filmer där hon lyckades mycket bra att presentera hennes roller. Men i denna film var hon mycket tafatt i båda hennes agerande och dialog. Men jag är ganska säker att det ligger hos regissören! Tack vare typiska tv-serie kameravinklar!

Som jag sa - att filmen är bara egentligen en tv-serie bekräftades av starka birollpresentationer förutom morfadern, Michael Anthony Spady och Lexi Marman. Det är de som lyfte upp filmen en aning med deras humoristiska skådespelarinsatser. Man kan känna på att de bjöd på sig själv än själva huvudrollen Russel Harvard. Att han aldrig fick chansen vet jag inte. Dock önskar jag att regissören kunde ha lagt ner tid på att finna kemin mellan honom och Shoshannah Stern istället för att fokusera vad som är klart och tydligt filmens huvudsyfte som i övrigt är rätt välgjort!

Suburgatory

visas på kanal 5 den 5 januari kl 21.25... glad jag! Vissa serier med tyngre av komedi är svår att kolla med engelska text.. som t ex Californaction.. gav direkt upp.. försökte dock med ankward men konkurs. Men just denna serie har fått mycket bra kritik så jag tror det är bra! :)

Kort handling: Tess växer upp med bara sin pappa.. när hon blir tonåring bestämde pappa sig att flytta från New York till en förort... för Tess skull så att hon ska få bra tonårsuppväxt pga har ej mamma..

 

 



Ringer

Va ganska säker att jag skulle må bättre och kunna jobba idag men nä! Feber är borta verkar det som men halsont och att jag är konstant trött är fortfarande kvar! Sovit typ 15 timmar varje dag.

Ni tänkte väl att jag skulle ha god om tid att glo på teve... det trodde jag faktiskt men nä.. efter ett par avsnitter behövde jag gå och ta en tupplur typ. SKUMT!

Men iaf så har jag faktiskt äntligen kommit ikapp på ALLA serier som jag börjat titta under hösten. Perfekt för det börjar bli snart med säsongsavslutningar och jag blir borta under julen. Så det är omöjligt att ta igen senare!

Vissa har blivit såå sega t ex Gossip Girl.. den fick stå i sista hand.. glodde t ex Sons of Anarchy och Revenge som jag verkligen gillar nu.. och så förstås nya Homeland. Är glad att min engelska har förbättrats rejält så nu kan jag glo mer och mer tv-serier på engelska! Mer utbud ju!

Jag har några kvar som jag ej börjat kolla.. en av dem är Ringer med Sara Michelle Gellar. Började idag och tycker den är okej. Klassar den i Pretty Little Girls - kategori. Inte såå höjdare men skön att kolla på.. koppla av.. typ inga djupa grejer.. släkt med The Secret Circle typ.. dock är konceptet lite nytt och spännande!

Kort handling: Ena tvillingsystern försvinner och låter annan ta hennes plats. Men allt går inte som det ska...

 

En tråkig nyhet... PAN AM som sänds söndagar kl 21 på trean verkar inte få en full säsong. Inte officiellt ännu men allt pekar på det.. trist tycker jag! Förstår att det är inte i närheten av Mad men nivå men det är ibland skönt ba softa å se hur tjejerna har det.. på arbetet vid 60-talet.. :(

 

Och jag vill va frisk imorrn. Måste se The Hammer-filmen.. jag bara måste!