WHERE THE WILD THINGS ARE

Här kommer ett gästinlägg från en fd kändisbloggare som vill uppmärksamma inför en väninnas födelsedagsfest imorgon.

WHERE THE WILD THINGS ARE

Det var vid ett av stans finare kloakhål, Kvarnen, som vårt första möte skedde. En brutta med illrosa sidenskjorta och så mycket blingbling att jag nästan blir blind trippar fram till mig och säger försynt att hon ska göra praktik på mitt jobb och då blev jag så bragt ur fattningen, eftersom mina arbetskamrater vid den tiden bestod i stort sett av 40 åriga datasnubbar, att jag hasplar ur mig att hon kommer att möta en massa original (läs: konstiga typer) där.


Efteråt vill jag göra som han i ”40 year old virgin” när han presenterar sig med fel namn till tjejen han gillar i telefon: slår sig hårt i pannan med luren. Sedan ursäktar jag mig med att jag nog ändå är det största originalet av alla. Fan vilket värdelöst samtal, kan jag inte kallprata som normalt folk?

Och så började hon på mitt jobb, med det absolut sämsta bordet av alla som det anstår en jävla pryospoling.

Tiden gick och östkläderna ersattes så småningom av tjusiga jag-är-jättesponsrad/hjärntvättad-av-gant-plagg även om spåren finns kvar (de många ringarna på fingrarna, och likaså fäblessen för alla rosa ting). Man kan ta henne ur öst, men man kan inte ta öst ur henne – så är det!

Sedan vet jag inte hur vi hamnade där vi är idag: åldersskillnaden till trots sysselsätter hon sig med att försöka uppfostra mig. Jag får inte slicka mig om munnen, jag får inte äta skalet på räkorna (jag bryr mig inte om att de slinker med, men det gör henne kolossalt upprörd) jag får inte klä mig som den rocktjej jag inbillar mig vara (låt mig ha min 30 års kris!!!) …

Sedan dök ägaren till den här bloggen mitt i allihopa och rörde upp himmel och jord med sina ständiga provokationer (”jag bara kastar en fråga här!”) och åsikter oftast skjutna från höften. Friden var nu fullständigt bortblåst och har än idag inte återvänt. Inte blir det bättre av att vi i sommar ska tillbringa 1 månad ihop på resande fot, varav 1 vecka i en trång tågkupe…Det blir inte annat än ren kalabalik.
Därav rubriken ovan (som naturligtvis är en filmreferens, Teveologi får ursäkta mig för jag kollar inte mycket på TV :)

Nåja det här inlägget var tänkt att bli en sorts hyllning till födelsedagsbarnet men eftersom sarkasm är det enda språk jag behärskar blir det inte mer än så här även om jag faktiskt diggar henne stenhårt (och bloggägarinnan också för den delen ;) Nåja, den svenska kylan må kanske vara väl ingrodd i mig men att på amerikanskt vis brista ut i sötsliskiga halleluja-ovationer är inte min grej. Det här kan jag i alla fall pressa fram:
 
AAAJJJ LÄÄÄÄV JO! (och nu måste jag gå och kräkas)

dödstrött

efter en skoj helg i finland... kul å träffa folk samt massa diskussioner. seriöst, finnar (de flesta) tänker mycket annorlunda.. en frågde om man kunde kalla SL-hood istället för deafhood.. jag blev typ paff.

SL=sign language

inte för att jag inte kunde svara på frågan utan över att det förekommer folk som ens tänker på det. tja!

snart börjar en ny vecka och jag kommer att gömma mig (ofrivilligt) i en dal och ägna mig åt bridge och anders.se.. med nya funderingar efter helgen förstås!

see ya nästa helg! :)

Uppehåll avslutad!

Yeah!
Nästa vecka börjar flera tv-serier sändas igen efter en lång uppehåll. Bl a efterlängtade Gossip Girl. Fast jag ska vara ärlig så har jag faktiskt inte LÄNGTAT.. pga 1. Dan gjorde nåt riktigt riktigt riktigt dum och jag vet inte om jag klarar av att titta på vad som kommer att hända. Hjälp! Andas! 2. Twilight har fått mig att nästan glömma Gossip Girl.. min besatthet började ju precis då GG hade uppehåll.

One tree hill börjar också igen, äntligen! :) Konstigt nog blir jag alltid glad trots jag vet att varje avsnitt har bara blviit sämre och sämre. Tragiskt!

Surt, 90210 börjar inte förrän den 31 mars. Synd då dröjer det två veckor tills man kan få se Donna Martin i rutan igen dvs den 14 april skulle jag tro.. Ska bli skoj!

Breaking bad.. svensk översättning håller på... sooooon! :)

Roligt att flera av er gillar United states of Tara, jag känner på mig att den får ny säsong eller förlängning typ.. ska kolla upp det sen.


Ännu...

Tyvärr är jag fortf helt inne i Twilight.. så det finns inte andra trevligare att skriva om..

Här kommer första bilder från pre-inspelningen för New Moon - andra filmen från Twilightsagan.. De håller på och testar smink, kostym och gör promobilder osv.



Många fans är upprörda haha.. ni kan ju gissa direkt.. ja flera av skådespelarna röker. Jag tycker att det är ganska cool. Speciellt om man vet lite historien...

Filmbolaget som köpte filmrättigheten är väldigt litet. Det var typ inga som trodde på böckerna Twilightsagan.. och när det blir en film.. skådespelarna som ställde upp hade N O L L aning om att de skulle bli världsberömda. De trodde att de skulle medverka i en kulturellt film - en billig produktion men icke. Vilket innebär att desa skådespelarna är helt okända och originella! Och efter twilightfilmen bevisar de att de är bra nog! Att de röker är för att de är normal och de skäms inte. Twilight har så många flickor som förebild och jag är säker på att många av dem börjar röka eller se rökning som "cool". Jag bryr mig inte. Det som irriterar mig är att.. rökning har blivit som en "drog" för mångas ögon. Blä!

Fan, erkänn att Robert Pattinson är ursnygg medan han småfryser och röker ändå i solglasögon. Rakad dessutom! De är i Vancouver opch spelar in. Om Ellie är där då skulle jag ÅKA DIT NU! :D



Lillen Jacob.. se hur stor han har blivit - ja han var nära att missa rollen till andra filmen för han (skådespelaren Taylor) var för smal. Kanske irriterar han på sig att flera ndra röker utom han? :D

Nä, troligen inte, för ett par dagar var han ute i stan med Kristen (Bella) och Nikki (Rosalie) och hängde runt.. dom tjejerna kedjeröker typ inför honom :)



Trevlig helg!

Så länge vi båda andas

DN bokrecension. Inte det bästa men hon har rätt i några saker. Tja, njöt i alla fall av två sidor om Stephenie Meyer i dagens nyhet :)

http://www.dn.se/dnbok/bokrecensioner/blodtorst-med-humor-1.817027

Mitt val att stanna hemma. Jag hann...
- Läsa 2000 sidor
- Närvara en födelsedagsfest med världens godaste drinkar.
- Införa datorförbud i två hela dagar.
- Stänga mig i sovrummet i en hel dag (utom fixa mat och WC)
- Två ordentliga träningspass

Så jag är väldigt nöjd och fröjd!

Räkna med mig till nästa gala, lovar!



Beslutet...

De senaste dagarna kände jag på mig att jag inte skulle åka till filmgalan. Jag undrade över vad skälen kunde vara. Skulle jag bara "hoppa av" utan någon anledning, så skule det inte gå. Igår på jobbet började jag blabla om att jag skulle skippa örebrovistelsen och härma som Leonardo Di Caprio gjorde på oscarsgalan 1998. Titanic fick massor av nomineringar (och vann 13 stycken) Leo var inte nominerade och han förväntades att komma till galan då han var väldigt stort. Många fans väntade på honom.

Men han bojkottade och gjorde världen besviken - inklusive mig...

Jag ville skippa men visste inte hur jag skulle säga. Jag ska typ "jobba" för företaget Dramaski med min kollega Filip. Det gick verkligen inte tänkte jag...

Imorse fick jag ett mail och fick veta att denne bestämde sig att inte följa med. Jag ringde en vän och fick också veta att denne också bestämde sig att inte komma. När jag steg in på jobbet såg jag Filip stå framför mig och jag ba sa utan att tänka mig för.. "Låt mig inte åka till Örebro." När han frågade varför kunde jag inte förklara utan kom med olika små anledningar som är antagligen inte hållbart. Han förstod nog aldrig men han sa "Ok".

Efter beslutet kände jag "Yeah" och vädret var perfekt, jobbdag var perfekt, fick tårtbit stående osv.

Men jag kunde inte... ge Filip en bra anledning som han kan hälsa till folk som undrar varför jag inte kom. Jag sa.. säg att jag inte orkade.. gissa vad ni skulle anse om mig, att jag flydde?

Men nu för en stund sen fick jag den rätta svar och det är en sammanträffande.. really!

Ni vet väl att jag längtar så mycket efter Breaking dawn "Så länge vi båda andas", den sista boken av Twilight-serien som kommer ut den 12 mars. Gissa, nä det har tydligen kommit ut redan IDAG! Åh, imorrn ska jag åka raka vägen till bokhandeln och KÖPA den...

... sen ligga och njuta av vartenda sidor! Sen måste jag väl.. förbereda mig att möta verkligheten igen - lämna Edward, Bella, Jacob, Alice osv för gott. Det lär nog bli några eller flera tårar.

Ja, det är orsaken att jag inte åker till Örebro. Jag hoppas att ni får det jätteskoj där och att må den bästa film vinner!

NEW MOON

Yeah, nu är det bekräftat att den ska ha premiär den 20 november, samtidigt som USA :) Bara Australien får tidigare datum - den 19 nov pga tidskillnaden, orättvis va? haha.

Det finns massor fanmade trailer i youtube, några är riktiga bra. Inspelningen börjar under marsmånaden.

Snaaart den 12 mars. Längtar!

3th Visuell filmgala

Nu ska jag tippa och kommentera filmer som ska komma med på galan nu till helgen.

Bästa film:
Accident
Författarna
Epilogen

Jag tippar att det blir Epilogen. Filmen innehåller ju en hel tekniska finesser och att mansuet är skriven av Filip Burman.

Bästa huvudrollen:
Tomas Lagergren
Filip Burman
Matthew Hearn

Detta kategori är lite svårt att tippa tycker jag. Många blev visst överraskade av att Filip Burman lyckas bli nominerade. Jag har sett honom i diverse tillställningar då han är jätteduktig att göra sig lustig. Det gör Tomas också. Men deras roller som de spelar är inte någon lustigkurre om jag har uppfattat rätt. Filip, Tomas, Filip eller Tomas?!? Nä, det får bli Tomas.

Bästa biroll:
Marilyn Bueno
Brian Duffy
Antonia Rodrigues Da Silva

Suck, det går inte att tippa tycker jag.. har ej sett The Guest och vet ingenting om skådespelarna.. äh hoppar väl över detta.

Bästa kameraman:

Mark Langton
Erik Akervall
Mikael Öhlund

Jag tippar Mikael. Fast jag tror också att Erik kan vinna, han har ju som sagt en riktig bra kamera. Ska bli spännande och se hur mycket han har utvecklats från hans filmer som t ex East to west. Mikael kan man alltid lita på, han levererar alltid med toppkvalitet men frågan är hur ser hans team ut?

Bästa regissör:

Erik Akervall
Mikael Öhlund
Bim Ajidi och Pierce Starre

Jag tippar återigen Mikael Öhlund. Han bär på stora kunskaper hur man vill få det i bilder.

Bästa redigering:

Mikael Öhlund
Erik Akvervall
Bim Ajidi

Igen blir det Mikael, hans film Come to me var riktigt bra klippt och jag tror på honom! Erik Akervall kanske överraskar trots hans intensiv redigeringsarbetet utan något sömn.

Bästa spec. effekt.

Quarterfoil
Epilogen
Accident

Jag tippar Epilogen.

Bästa utländska får jag hoppa över för jag har inte hört eller sett något av filmerna.

Det ska bli intressant eftersom arrangörerna har bestämt sig att blanda in med utländska filmer. Jag anser att det måste innebära att de är så fantastiska bra. "man kan inte ta med allt, annars prioriterar man svenska filmer" Jag vet i alla fall en av filmerna som är med på galan lyckas inte få plats hos dövfilmfestivalen. Man kan diskutera om kvalitet :)

Tänk om The Guest får storslam. Hur skulle svenskarna känna sig? Tänk om galan får in en film som t ex Louis Neethling* har gjort.. då skulle han vinna storslam. Med andra ord menar jag att ett sånt beslut av arrangörerna är ohållbar!

* http://www.louisneethling.co.uk/
Han är en fantastisk filmmakare. Det är han som har gjort den omtalade "Coming out"


Säsongstart den 3 mars

Ni vet väl att Desperate Housewives kommer tillbaka till femman nu på tisdag! Missa inte!
Jag ser fram emot vad Mc Cluskeys syster Roberta har funnit för information om den mystike Dave!

I natt... Jag var faktiskt riktigt emot Soldaritet men med trevliga sällskap så spelar stället nog inte såå stor roll :) Tack Matilda för kalaset!