Goa

Först vill jag säga att jag beklagar jättemycket att det blev inget med något hälsning förutom blogget som t ex vykort och e-vykort från Indien. Jag skäms!

Vet inte vad som hände. Men jag har min aning om varför det blev så.


I början av resan läste jag min guidebok ständigt och påminde Nea om vilka utflykter vi kan göra samt ställen som vi ska besöka. Det var någonting självklart för mig att utforska landet jag besöker.

Men detta var lite annorlunda. Jag har aldrig velat besöka Indien. Alltså har jag inte planerat att något gång i mitt liv ska jag besöka Indien. Det var en ren slump att jag åkte dit. På en sista minutens resa med avsikt att bara vila och komma bort från stress- och kylvärlden i Sverige.


Första veckan inledde jag med “Jag/Vi måste åka dit” och “Jag/Vi måste göra så här…” och så vidare. Nea frågade om det är vad jag vill. Jag sa liksom visst, för det måste jag ju. Nea upptäckte att jag nämnde “måste” jämt. Hon fick mig att tänka efter, verkligen! Jag funderade i lugn och ro om det vad jag egentligen vill. Ja, att bara slappa och göra ingenting. Det finns egentligen inte så många platser som jag VILL se i Inden, som sagt drömmer jag inte precis att besöka landet. Och så njöt vi båda veckorna ut utan att göra något särskilt.


Det va en av min bästa två veckorna i mitt liv.


Det är kanske ett dåligt teori men när man verkligen vilar/slappar av ordentligt så orkar man nästan inte att göra något, seriöst! Men nu är jag tillbaka i kalla Sverige, det snöar som tusan här i Umeå och jag har krafter (tacka indienresan) att skriva och lägga upp bilder för er mina nära och kära! Det här får det bli en sorts “post/efterhälsning” från mig:)


Haft det jätteskoj i Indien med Nea. Resan får betyg 5 av 5. Solen sken, inga regndroppar förekom under de två veckorna. Har aldrig käkat så goda mat när jag var utomlands som när jag var i Indien. Havet är perfekt, ibland kommer det mer eller mindre vågor. Joggningsspår är lagom stor så att man orkar det mesta. Framförallt så var all personaler jättetrevliga i Palolem. Ja, jag har verkligen haft det soft!



I väntan på solnedgång.



Jag älskar solnedgångar! (Det blev hundra bilder typ *skratt*)



Jag och nea vid stranden.



Färskt fisk, gött!



Yeah, vi unnade oss lite lyx och bodde i en mysig resort.



Små bananer som smakar GODIS, allvarligt!



Den här bilden glömmer vi aldrig, det va en jävla rolig stund!



Min sista solnedgång, som var fyllt av moln L (hemresakväll)


Det var allt för tillfället :) Hoppas ni godtar min ursäkt.

Nea, vad blev det av med vår kortspel? Haha. Du är en skön sällskap med konversation och skratt.


Milo Ventimiglia

milo

Jag SKA skriva mer och berätta om Indien samt lägga upp bilder och från kronafesten också. Men desa ska jag fixa när jag är i Umeå. Jag tar alltid allt där :D

Igår såg jag filmen, Dirty Deeds, där Milo har huvudrollen. Jag tycker att han borde få lite uppmärksamhet, han är en duktig skådis och snygg är han också!

 Här är två av hans photoshoot-bilder, inte illa!

Här kan han se ut när han går på diverse premiärer

Ni kanske känner igen honom från filmen Cursed eller serien Gilmore Girls där han spelade bad boy Jess. Trots i serien var han ett par med Rory så är de två även tillsammans på riktigt.



Jag kan avslöja att han kommer att dyka upp i kommande Gilmore Girls samt spela som Rockys (Sylvester Stallone) son i den kommande filmen, Rocky Balboa (2007)

God natt.

Ska läsa klar Rudbergs Jennys och kollar på näst sist The OC avsnitt innan jag lägger mig.

Kingfish

Ja, det ar en fisk men det ar ocksa ett namn pa en indisk ol. Vi slappar annu. Har inte gjort mycket forutom ligga vid stranden. Har ar det nagra bilder som visar lite hur vi har det.




Jag njuter av en Kingfish medan solen gar ner. Battre an sa kan det absolut inte bli!



Min indisk favoritratt - Chicken korma med ris samt naan med vitlok. Mums!



Min ressallskap, Nea. Hon ar toppen att vara med. (TACK for du foreslog resan, det behovde vi bada verkligen!)



Kor finns overallt i Indien, det vet vi redan. Men det gor hundar ocksa, i synnerhet vid stranden. Har ar det en som vill vara med pa bilden.


Mer bilder kommer senare. Det gar trogt att ladda upp. Men nagra far ni nu.

Mr och Mrs Smith

Filmen visades igar pa en mysig stalle i Palolem. Vi ska nog dit nangang och kolla pa nan film. Har ar allt sa harmoniskt typ. Jag kanner mig saa lugn inom mig. Det har varit sa sen vi kommit hit. Har ar det mycket annorlunda jamfort med andra charterstrander. Inga stora hotellen har. Noll. Bara en stor hotell som byggdes for ett par ar sen som ar cirka 30 minuter promenadavstand harifran. Dit ska vi spana in imorrn samt forsoka fa bada i deras pool.

De senaste dagarna har vi bara slappnat vid stranden och njutit av goda frukoster samt lunch vid Alessandra. Pa kvallar gick vi typ pa en gata som bestar av diverse affarer och stranden. Det finns inget mer. Det har ar absolt vad jag behover. Vila!

Forsta dygn var snabb och intensiv. Jag trodde att vi skulle missa planet och kom till gaten andfadd. Jag oroade mig max for planet verkar vara liten och tv fanns inte vid flygstolar som jag forvantade mig. Men tur var att vi satt nara tv sa att vi kunde kolla pa nagra filmer under resan. Det var en av snabbaste flygresa jag haft. Vi kom fram cirka kl 5 pa morgonen pa indisk tid. Vi akte med taxi till en sovsal i Calagute som inkluderar var biljett.

Nar vi steg av. Hjalp tankte jag. Stallet var morkt. Vi hittade inte entren dvs reception. Vi gick upp och Nea knackade. Japp, nagon oppnade. Vi gick in och fick rummet. Ja, det var en tom sovsal.Herregud tankte jag. Ska vi bo sa har.. Nea ville bara sova sa hon gjorde sig i ordning verkar det som. Men jag vill  Harifran. Hon markte det snabbt. Jag var visst inte van vid sana asiatiska sovstalllen suck.

Allvar, battre sa har kan det inte bli. Njuter av goda middagar och pannkakor med choklad. Stranden har ar underbar. Men det finns en fakta som jag kan inte bli kvitt med, har och i Sverige.. Det ar tid. Jag vill garna ha 48 timmar istallet for 24 timmar, sa kanner jag i Sverige. Har kanner jag likadant. Gud vad tiden gar alldeles for fort.

Exempel: Idag nar vi skulle ata lunch. Nea fragade vad klockan var. Jag kollade och det var ca kl ett. Nea tyckte att tiden gar langsamt idag. Jag sa nej, det var visst lagom. Vi at och Nea upptackte att klockan var egentligen fem. (Jag kollade da var det fem over fyra)

Jag rekommenderar er att lasa Lisa Jewell bocker, hon skriver valdigt bra!

78th Annual Academy Awards

I nattens oscargala är mer spännade eftersom det är smala filmer som är nominerade. Jämfört med förut då var det Sagan om ringen osv som gällde. Här är vinnaren för 78e Oscargala med mina söta kommentarer:

Film:
”Crash”

Tja, hoppades på Brokenback Mountain faktiskt. Men jag vet vet vet att Crash förtjänar det här priset lika mycket :)

Regi: Ang Lee ”Brokeback mountain”

Ja, precis vad jag förväntade mig. Det är tufft att kunna regissera i en sån cowboymiljö och låta den vara så övertygande.

Huvudroll: Reese Witherspoon ”Walk the line”

Puh, jag hann kolla på Walk the line precis innan galan började. Otroligt, Reese gick verkligen in i rollen som June Carter. Hon är en duktig skådespelare och nu har hon en välförtjänt Oscarstatyett att visa för!  

Huvudroll: Philip Seymour Hoffman ”Capote”

Ops! Trodde att det skulle bli Heather eller Joaquin Phoenix. Äh, kan ej säga nåt för jag har ej sett filmen.

Biroll: Rachel Weisz ”The constant gardener”

JA! Filmen är så bra och att hon spelar frun som strävar efter rättvisa som är något förbjudet. Det är en komplicerat film men Rachel presenterar så bra i sin roll.

Biroll: George Clooney ”Syriana”

Varför är jag inte förvånad? Clooney är bra. Men jag vill vill vill att Matt Dillon eller Jake Gyllenhaal skulle få priset. Det beror kanske på att de ser mycket bättre ut och spelar roller som jag gillar jämfört med Clooney :D

Manus: ”Crash”

Helt rätt. Vem blev inte berörd efter när man sett Crash?

Manus efter förlaga: ”Brokeback mountain”

Brokenback Mountain lyckas skildra hur det var på 60-tal. Det fick många att tänka till hur mycket fördomar det kan finnas hos människor och vilka följder det kan få.

rrRR

Ja, om knappt cirka 4 timmar lyfter mitt plan till Goa. Jag har tänkt genom min packning flera gånger men ändå känns det som att jag glömmer något. Vad?

Kommer att sakna min tv-tittande men - åker i verkligen rätt tid. Det är nu som alla har uppehåll. Första grej jag ska göra när jag kommer hem är redan bestämt: Ladda Prison Break. Den kommer den 20 mars.

The OC

Marissa:-Who are you?
Ryan: -Whoever you want me to be


Vem minns inte Ryans repliken? Inte jag! Pilotavsnitet av The OC kommer jag att minnas länge. Den är en av de bästa pilot jag har sett. Allt var så exklusivt. Vem kan inte låta bli att dregla nördige Seth? Attraktionen mellan Marissa och Ryan var så stark så att jag kunde känna det genom tv-skärmen. Det är sorligt att The OC har blivit som den är nu på femman. Men som vi tv-tittare vet at det är otroligt svårt att få en tv-serie att hålla på topp.

Men ikväll såg jag bland de senaste avsnitt i USA som jag brukar följa. Äntligen! Ryans farligt blick är tillbaka. Marissa som tar itu med sin osäkerhet. Bitchiga Julie får som hon vill. Lycklig paret Kirsten och Sandy. Perfekt ungdomskärlek Seth och Summer. Ja allt från piloten är på väg att tillbaka. Så ni The-OC-femma-tittare. Ge inte upp. The OC har sin kvalitet ännu!

Gå och donera
www.piratpartiet.se förneka inte, ni gillar fildelning eller hur? Se Petters från toppkandidaternas argument om fildelning. Han skrev den för att beräta hur han tänker göra om han vinner 250.000 i dokusåpan.

20% till The Pirate Bay för köpandet av nya servrar till världens största tracker som skötts nästan helt med ihopsamlade pengar. Fildelning har blivit en av vår tids största folkrörelser och gett möjlighet till okända musiker att komma fram utan att tvingas förlita sig på stora skivbolagsjättar. Främst av allt har fildelning gett oss alla en tillgång till kultur i alla dess former som vi inte kunnat drömma om för några år sedan.