Shutter Island



Här kommer sista filmtipset.. ett måste för alla!

Svenskpremiär den 19 feb (J&J på dh.. hade tänkt se den på premiären men det får bli den 20e :()

Filmen baaseras på en bok. Ni som tänker se filmen, läs boken först!!! Boken är jättebra, bra boktips för er under julen! :)







Leo forever! Scorsese regisserar... det säger väl allt? :)

Imorrn tillbringar jag med familjen och tidigt på fre morron flyger jag utan dator... så noll internet förrän nästa år typ..

GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR! :)

Remember me

Sant, det är flera filmer jag ser fram emot till våren 2010 :)

Här är en film med Pattinson! :) Rollen är egentligen inte så märkvärdigt men trevligt med Lena Olin, Pirece Bronsan och så förstås lost-Emelie.



Svenskpremiär den 26 mars.



Robert spelar killen med trubbel... och han möter möter stora kärleken och bådas familjer gillar inte det. En sorts Romeo och Julia-filmen :)

Sex and the city 2

Nu har trailer äntligen kommit för Sex and the City 2. Ser så fram emot filmen. Inte så många tv-serier övergår till film och får dessutom en andra film!!! :) Det som är roliga är att låta karaktärerna leva - mer realtiskt känns det som trots de egentligen inte finns på riktigt :)





Längtar!!!

Decenniets bästa tv-serie

Har grubblat lite på sistone och nu fick jag fram en lista :)

10. True Blood

True Blood fascinerades med oväntade innehåll. Storyn i första säsongen var bra men i andra säsong blev den oslagsbar! True blood med endast sina två säsonger lyckas få ett plats bland de 10 bästa säger mycket! Bonus får den för sina snygga hemsida och posters!

9. Mad men

Med ständigt cigaretter och whisky genom alla avsnitten utgör Mad men mycket unikt tv-serie med vågat stories som är ganska vanligt bland oss människor - och nåt som vi inte gärna visar det öppet. Träffar rätt i mitt hjärta (med tanke på min syn på män och kvinnor :)) Min drömsamhället finns i Mad men!

8. One tree hill

OTH i åttonde.. ja vet ni trogna fans tycker den borde få bättre placering men nix.. serien har gått så dåligt i flera gånger men lyckas komma upp igen. Imponerande faktiskt. serien var nära att läggas ner ett par gånger men med stora fanskrets räddades serien. Vi fick också chansen att få titta på en tv-serie som vi hållit i flera år och se vad som händer med karaktärerna efter 5 år. OTH är en av få tv-serie som lyckats att ta upp tunga och ytliga saker på en gång!

7. Gossip Girl

Jag blev förälskad i Gossip girl. Dessa rika människor, galna Chuck, blyga Dan och snygge Nate. Och vänskpen mellan Blair och Serena är mest dramatiska jag någonsin sett och fan jag gillar det! Ja, jag vet att mitt liv är så trist och att jag vill drömma bort! :)

6. The OC

Vem minns The O.C? Den tog oss med storm. Den fick bara 4 säsonger. Men vem kunde inte tycka synd om Ryan? Seth och Summer är helt klart bland decenniets bästa on-screen-par! Serien har allt, rätt humor, rätt drama, rätt skådespelare, rätt föräldrar, rätt vänner, rätt pengar ja ALLT!!!

5. 24

Jag tycker också att världens hjälte är absolut Jack Bauer! Jag fattade lite sent att 24 är otorligt beroendeframkallande! Nu har jag tillbringat de senaste jular med 24-boxar och alltid lika med alla gånger blir jag för känslosam! 24 slår alla andra action-serier som t ex Lost, Heroes och Prison break!!!

4. Desperate Housewives

DH är fantastisk roligt! Jag skrattar alltid i vartenda avsnitt. Jag blir aldrig besviken! Visst ibland känns vissa stories en aning överdrivet men de lyckas hålla tempot riktigt bra. Det som är bra med serien är att karaktären har inte förändrats ett dugg. T ex se vem Bree dejtar med? Ja, vi kan knappt tro det och hon har hennes egneskaper kvar ändå. Jättebra!

3. Vårt hemliga liv

Tror inte att många känner till serien.. den sändes på femman mellan 2001-2005. Serien har varit bland min favoriter. Australiensk serie ju! Frispråkig, blandade karaktärer, regelbundet barbesök, massa relationsdrama osv med rätt öppet sinne! Gillar skrapt att de har egen terrasen uppe på taken då de samlas och filosoferar över världen med skratt och tårar!

2. Gilmore girls

Jag växte med gilmore girls! Jag har följt utvecklingen med Lorelai och Luke! Och den lilla byn Stars Hollow med roliga bikaraktärer som t ex Miss Patty. GG har annorlunda koncept. GG innehåller inte lika "klyshiga drama" som det är vanliga hos andra serien.. här känns allt mycket orginellt och ändå tog serien upp de vanliga problemen i vardagliga liv med sköna humor!

1. Weeds

Ja, jag trodde inte inte att Weeds skulle få förstaplatsen men efter noggranna överväganden så är det helt klart att Weeds sär decenniets bästa tv-serie. För det första finns det ingen enda tv-serie som liknar Weeds. Vartenda avsnitter innehåller korkat saker men ändå skrattar man rätt så att man mår bra! Visst kan man bli lite less på Andy men alla övriga skådespelare är beundsvärda! Speciellt Mary Louise parker och Elizabeth Perkins! Serien har överlevt genom olika saker som att t ex flytta till hel ny miljö, lyckas ha otroliga cliffhanger till varenda säsonger. Ja, den är helt enkelt bäst!

The Runaways

Just läst The Runaways manus.. inte så dumt att läsa filmmanus tycker jag. En annorlunda upplevelse. Jag har aldrig gillat musikfilmer förutom Walk the line, den va okej.. tror handlar om att det är inte min typ, inte för jag är döv. Därför testade jag läsa manus till denna film.. min förväntning är stor nu.. lustigt nog. Funderar på att testa läsa nån manus till nån film som jag ser fram emot. Bok och filmmanus är inte samma sak.. Boken är alltid bäst, det vet vi alla. Läsa filmmanus kan nog döda alla nyfikenhet men.. jag gillar ju spekulera hur allting kommer att se ut.. så passar nog mig :)

Filmen har svenskpremiär den 26 mars.


Dakota Fanning och Kristen Stewart.. syns max noll, det vet jag..haha kolla trailer härnedan!

Listor 2009

Ja, dags att ha listor.. för jag åker bort nu på fredag och är inte tillbaka förrän nästa år typ.. och detta år är lite extra eftersom det handlar också om ett decennium . men jag börjar med årets!

Årets bästa (obs! det jag sett under 2009)

1. Mad men
2. One Tree Hill
3. True Blood
4. Desperate housewives
5. Weeds

Årets sämsta

1. Melrose Place
2. Heroes
3. Gossip girl
4. Grey's Anatomy
5. How I met your mother

Kommentar: One tree hill toppade rejält jämfört med ifjol var serien bland de årets sämsta (2008) jag har argument varför OTH har blivit mycket bättre. Bästa säsongavslutning någonsin med Lucas, Peyton och deras barn med sångtexten - Believe your dreams. Och att serien lyckades mycket imponerande att hålla tempot trots två huvudrollsinnehavare är borta i sista säsongen.

Heroes är med bland de sämsta för andra åren i raden. Jag borde egentligen sluta titta på den.. om det inte vore Milo... :( Jag funderar på att göra slut med Grey's anatomy - på riktigt!

Bland de bästa var det svårare att numera.. alla står nästan lika.. Weeds kanske haft bättre placering för jag såg den i somras typ.. True blood är också så fantastisk bra! Jag stannar här!

http://mindy.blogg.se/2008/december/listor.html
är länken till förra året.

Valentine's day

Hello! Nu finns flera biofilmer som jag vill se under våren. Lägger in trailer nu de närmaste dagar :)

Främst ser jag fram emot denna film :)




Med ca 20-tal kända skådespelare. Otroligt! :) Och jag som älskar romantiska komedier! Så här blir nog perfekt sysselsättning för mig under alla hjärtans dag. (ej bestämt när sverige ska ha premiär men troligen runt feb.)

90210

Första säsongen va rätt sådär.. sen kollade jag litet av andra säsongen och lät den vara... fram tills nu idag kom jag på att jag inte såg 90210 klar.. och många sajter har skrivit om att andra säsongen av 90210 har blivit så mycket bättre.

Jag fattade liksom inte att The Beautiful Life med bl a Mischa Barton och Melrose Place med Ashley Simpson floppade eftersom de är i samma tv-bolag som 90210.

Men efter att ha tittat genom hela höstens avsnitter och the cliffhanger innan juluppehållet måste jag säga att jag har underskattat serien, otroligt dum av mig! Det är en höjdare!

Ni som inte har nåt att göra under julen, se den! Eller följa TV400



Och så fattar jag inte att jag har så lätt att vända på dygnet. Blir jag aldrig vuxen eller vad? :( Hoppades att kroppen skulle liksom säga ifrån. Tja...

GIF

Det fins massor sådana.. tog några som jag gillar :)



Edward och Bella på hennes födelsedag :)



V som läst boken förstår varför Alice knuffade bort Bella..



Denna scen chockar mig ännu!

Godnatt och tack för en trevlig kväll, folks!




Eclipse poster

Nä, någon officiell poster har ej kommit ännu förutom det här...



men jag kom på att det inte varit nåt twilight uppdateringar på sistone.. visst pågår en del saker men inte något som har min bloggvärde typ.. hehe.. men nu ikväll såg jag några fina fanmade poster och delar mig med er :)


snyggt.. eftersom det syns tidligt att jacob inte vill inse sanning.. och edward, mycket tydligt att han är ödmjuk, mer än någonsin!


det här gillar jag.. ha lite öppet sinne (konstnärligt) då finner ni postern mycket vackert!


det här postern är lite tja.. men trevligt med så många symboler.. ni som läst boken fattar vilka de är.. :)

spännande.. räknar med att vi får riktiga och officiella poster först om ett par månader.. jag beräknar att första trailer kan komma ut vid oscargalan.. dvs början av mars..

Sparka mäns röv vetja!

Om maken dör - vad gör kvinnor då?

Kvinnor överlever. Det är bara att gå och gifta om sig. Fattar ni inte? Män gör nuförtiden. När de inte kan få kvinnor som vi reser de österut - typ till Estland eller Thailand och hittar en kvinna. Förr gör kvinnor så fast någon längre resa behövdes inte. Men nuförtiden vi får klara oss själva. Nästan alla singel/ensamstående kvinnor kan plugga sig igenom och meka en bil. Män kan eller vill inte, de gifter sig för att få hemlagat mat. Återigen säger jag att vi kvinnor kan allt! På detta sätt förlorar vi vår "charm" och strävar efter att vara "bäst" när vi redan är det. Det sliter ut oss!

Att sparka mäns röv är vad vi bör syssla med. Inte gå framför männen och drar oss med trådet runt dom!

Jag stannar vid det. Jag har mött folk med andra åsikter och jag har alltid varit öppet för diskussioner även mina kommentarer kan vara lite som "gröt" men det handlar om liiite tålamod, tack! Vissa hjärnor funkar lite annorlunda! Jag påstår inte att kvinnor ska bara sitta hemma och inte yttra något, utan mer som att vi ska ta ett steg bakåt och njuta av livet. Självklart ska vi göra något så att samhället blir bättre, vi är ju intelligenta och samhället behöver oss. Men vi ska inte göra  A L L T!

Sparka är bekvämare, än att själv kämpa och leda vägen.. OCH få männen att gå efter.. orka!

Golden globe nominergar 2010

Bästa film - Drama
"Avatar"
"The Hurt Locker"
"Inglourious Basterds"
"Precious"
"Up in the Air"

 

Bästa film - Komedi/musikal
"(500) Days of Summer"
"The Hangover"
"It's Complicated"
"Julie & Julia"
"Nine"

 

Bästa skådespelare - Drama
Jeff Bridges - "Crazy Heart"
George Clooney - "Up in the Air"
Colin Firth - "A Single Man"
Morgan Freeman - "Invictus"
Tobey Maguire - "Brothers"

 

Bästa skådespelerska - Drama
Emily Blunt - "The Young Victoria"
Sandra Bullock - "The Blind Side"
Helen Mirren - "The Last Station"
Carey Mulligan - "An Education"
Gabourey Sidibe - "Precious"

 

Bästa skådespelare - Komedi/musikal
Matt Damon - "The Informant"
Daniel Day-Lewis - "Nine"
Robert Downey Jr. - "Sherlock Holmes"
Joseph Gordon-Levitt - "500 Days of Summer"
Michael Stuhlbarg - "A Serious Man"

 

Bästa skådespelerska - Komedi/musikal
Sandra Bullock - "The Proposal"
Marion Cotillard - "Nine"
Julia Roberts - "Duplicity"
Meryl Streep - "It's Complicated"
Meryl Streep - "Julie & Julia"

 

Bästa regi
Kathryn Bigelow - "The Hurt Locker"
James Cameron - "Avatar"
Clint Eastwood - "Invictus"
Jason Reitman - "Up in the Air"
Quentin Tarantino - "Inglourious Basterds"

 

Bästa manliga biroll
Matt Damon - "Invictus"
Woody Harrelson - "The Messenger"
Christopher Plummer - "The Last Station"
Stanley Tucci - "The Lovely Bones"
Christopher Waltz - "Inglourious Basterds"

 

Bästa kvinnliga biroll
Penelope Cruz - "Nine"
Vera Farmiga - "Up in the Air"
Anna Kendrick - "Up in the Air"
Mo'Nique - "Precious"
Julianne Moore - "A Single Man"

 

Bästa manus
Neill Blomkamp, Terri Tatchell - "District 9"
Mark Boal - "The Hurt Locker"
Nancy Meyers - "It's Complicated"
Jason Reitman, Sheldon Turner - "Up In The Air"
Quentin Tarantino - "Inglourious Basterds"

 

Bästa icke-engelskspråkiga film
"Baaria" (Italien) - Medusa Film; Summit Entertainment
"Broken Embraces" (Spanien) - El Deseo SA; Sony Pictures Classics
"The Maid" (Chile) - Forastero; Elephant Eye Films
"A Prophet" (Frankrike) - Chic Films; Sony Pictures Classics
"The White Ribbon" (Tyskland) - Wega Films; Sony Pictures Classics

 

Bästa animerade långfilm
"Cloudy with a Chance of Meatballs"
"Coraline"
"Fantastic Mr. Fox"
"The Princess and the Frog"
"Up"

 

Bästa musik, skriven för filmen
Michael Giacchino - "Up"
Marvin Hamlisch - "The Informant!"
James Horner - "Avatar"
Abel Korzeniowski - "A Single Man"
Karen O, Carter Burwell - "Where The Wild Things Are"

 

Bästa sång, skriven för filmen
"Cinema Italiano" från "Nine" - Musik & text: Maury Yeston
"I Want to Come Home" från "Everybody's Fine" - Musik & text: Paul McCartney
"I Will See You" från "Avatar" - Musik: James Horner, Simon Franglen; Text: James Horner, Simon Franglen, Kuk Harrell
"The Weary Kind" från "Crazy Heart" - Musik & text: Ryan Bingham, T Bone Burnett
"Winter" från "Brothers" - Musik: U2; Text: Bono

Television

Bästa tv-serie - Drama
"Big Love"
"Dexter"
"House"
"Mad Men"
"True Blood"

 

Bästa tv-serie - Komedi/musikal
"30 Rock"
"Entourage"
"Glee"
"Modern Family"
"The Office"

 

Bästa skådespelare i en tv-serie - Drama
Simon Baker - "The Mentalist"
Michael C. Hall - "Dexter"
Jon Hamm - "Mad Men"
Hugh Laurie - "House"
Bill Paxton - "Big Love"

 

Bästa skådespelerska i en tv-serie - Drama
Glenn Close - "Damages"
January Jones - "Mad Men"
Juliana Margulies - "The Good Wife"
Anna Paquin - "True Blood"
Kyra Sedgwick - "The Closer"

 

Bästa skådespelare i en tv-serie - Komedi/musikal
Alec Baldwin - "30 Rock"
Steve Carell - "The Office"
David Duchovny - "Californication"
Thomas Janes - "Hung"
Matthew Morrison - "Glee"

 

Bästa skådespelerska i en tv-serie - Komedi/musikal
Toni Collette - "United States of Tara"
Courtney Cox - "Cougar Town"
Edie Falco - "Nurse Jackie"
Tine Fey - "30 Rock"
Lea Michele - "Glee"

 

Bästa miniserie eller tv-film
"George O'Keeffe"
"Grey Gardens"
"Into the Storm"
"Little Dorrit"
"Taking Chance"

 

Bästa skådespelare i en miniserie eller tv-film
Kevin Bacon - "Taking Chance"
Kenneth Branagh - "Wallander: One Step Behind"
Chiwetel Ejiofor - "Endgame"
Brendan Gleeson - "Into The Storm"
Jeremy Irons - "Georgia O'Keeffe"

 

Bästa skådespelerska i en miniserie eller tv-film
Joan Allen - "Georgia O'Keeffe"
Drew Barrymore - "Grey Gardens"
Jessica Lange - "Grey Gardens"
Anna Paquin - "The Courageous Heart Of Irena Sendler"
Sigourney Weaver - "Prayers For Bobby"

 

Bästa manliga biroll i en tv-serie, miniserie eller tv-film
Michael Emerson - "Lost"
Neil Patrick Harris - "How I Met Your Mother"
William Hurt - "Damages"
John Lithgow - "Dexter"
Jeremy Piven - "Entourage"

 

Bästa kvinnliga biroll i en tv-serie, miniserie eller tv-film
Jane Adams - "Hung"
Rose Byrne - "Damages"
Jane Lynch - "Glee"
Janet Mcteer - "Into The Storm"
Chloë Sevigny - "Big Love"

 

 

Det är intressant val. Många av filmer som är nominerade har jag inte sett, ännu. Det är första steg inför oscargalan. Kate Winslet fick ju en golden sen oscarstatyett! :) När det gäller tv-serie så är weeds och desperate houseives gone! men de ersättes av riktiga bra namn t ex Toni Collette - "United States of Tara", Courtney Cox - "Cougar Town" och Edie Falco - "Nurse Jackie". Sen är Heroes helt borta också, helt förståligt!!! :) Sen hoppas jag naturligtvis att båda Jon Hamm och January Jones ska vinna i Mad men! Anna Paquin är nominerade i två kategorier, bravo!

 

Sen en annan grej för oss twilight fans så är det roligt att Anna Kendrick som spelar Jessica blev nominerade för sin roll i filmen Up the Air med Gleen Clooney :) Värt att notera är att Meryl streep fortsätter att förvåna, nu har hon två nomineringar och ser ser bra ut för henne inför oscargalan. Hon innehar ju mest nomineringar för oscar. Snart borde hon få nåt sorts hederpris! :)

 

Ja, skönt nu vet jag vilka filmer jag bör kolla under julen!

 

Och vad ska jag göra under jullovet? Ja, ska nämligen flyga utomlands! Fan vad jag längtar! ;) Ibland är det NYTTIGT att bara dra iväg så här helt oplanerat! Det har jag erfarenhet från min indienresa! :)

 


Kort...

Nu kan man börja längta till all galor fram till oscargalan i mars... Golden globe nomineringar för 2010 har kommit ut och listan är väldigt intressant! Återkommer senare med kommentar. Just nu vill jag ba sooova! :)


Trauma

Medan alla bra tv-serie har uppehåll tänker jag ge denna tv-serie trauma en chans.

Seriestart tv3 ikväll kl 21.00. Kan bli intressant för den har fokus på ambulansfolk och se hur de gör allt de kan för att rädda folk.


Pappaledig är ett stor skämt!

Ska fatta mig kort nu. Alla kvinnor vet. Bortförklaringar till detta här existerar inte. Försvarsmekanismer är ogiltiga!
När alla män är pappalediga och när barnen är sjuka eller ska på ett läkarbesök tar mamma alltid (nästan kanske för jag har ingen exakt siffror) ledig från jobbet för att följa med till sjukhus. När det är tvärtom så är det inte precis detsamma. Män kan jobba om de vill. Visst det förekommer snälla killar som tar hand om barnen som om de är kvinnor. Men det jag vill betona är. Kvinnor kan inte släppa lika lätt - moderliga känslor ni vet.. band, intuition osv.. Så min fråga: Varför ska kvinnor arbeta och ändå ta hand om barnen?  När moderliga blabla är så starka så är det egentligen lika bra stanna hemma och soft med barnen? :)

Om maken dör - vad gör kvinnor då? Fortsättning följer del 5


PS Svar till Matilda - ja SDUR är bäst eftersom jag försöker vara den traditionella kvinna. Tänk om det var en kvinna från FI typ som styr med fullt av kvinnor så vet jag inte vad som kan hända.. säkert undergång! :)

PS 1 Svar till Isa, ja helt rätt! men det innebär inte att vi ska göra allt, regera osv.. vi rycker in när det behövs som t ex män kommer hem och är ledsen för något då kommer vi med smarta råd, tillfredställa honom osv så att han blir glad och det går bra för familjen.. det är vad vi bör göra!

Kvinnor som VD

Tänk er, om majoritet av kvinnor är VD? Blir samhället mycket bättre? Nej! Det blir världens undergång! Varför? Ha! Alla kvinnor i ett stort och vackert styrelserum där flertal viktiga beslut ska genomföras. Det skulle ta en månad innan alla blir överens (om alla nånsin blir det) medan männen tar det säkert ett par dagar. Och de tål missnöje och kritik från undre, tål är kanske fel ord. Struntar är kanske bättre. Männen genomför bara det som behövs. Kvinnor har gott om känslor och det måste ta massa tid tills alla blir nöjda. Och vem blir det egentligen? Just det, aldrig. Till slut blir det massa bråk och gråt i styrelserummet = världens undergång!

Kortfattad! Kvinnor är skapta för att föda barn. Det innebär ett par år då kvinnor bör stanna hemma och föda några barn. Hur ska kvinnor kunna behålla sina position samtidigt de blir borta i ett tag. Visst lösningar finns alltid. Viktigt att se möjligheter istället för begränsningar, det vet jag! MEN poängen är att kvinnor INTE är skapta för att arbeta ihjäl.

Att det är vi som kan bli gravid är en tydlig symbol att vi skall hålla oss till hemmet! :)


Trevlig luciahelg!


Pappaledig är ett stor skämt! Fortsättning följer i del 4

Kul Gossip

mygossip.cwtv.com

Testa, it's pretty skoj! :)


Bonus

gillar artikeln, se länken:
http://www.aftonbladet.se/debatt/article5759080.ab

Tänk er hur vi kvinnor har blivit... helt utseendefixerad! Som jag påpekat förr, kvinnor kan bli typ vadsomhelst. Behåller vi kvar våra strikta roller dvs. i köket.. visst med plågsamma (för de som avskyr laga mat och städa förstås) uppgifter men vi får däremot må bra! Hellre det än ha snyggt jobb och ha så kallade ätstörningar. (ni smala lider säkert något annat, träningsnarkoman, dålig självförtroende osv osv)

Stammis vid konditori

Ja, vad ska kvinnor då göra? Här kommer svaret (obs! bara exempel!)

 

Tänk er om det vore förbjudet för kvinnor att arbeta? Innebär det att kvinnor ska bara städa, laga mat, tvätta barn, passa barn och allt andra som ni nog kallar "skitarbete"? Ja, dessa ska kvinnor ta hand om - men inte bara. Tänk er, vi skulle slippa massa av pengar och ångest av att vara i fin form. Städningen skulle vara ett utmärkt sätt att motionera. Vi skulle få nära relation till våra barn. Det blir inte lika stress, vi får göra dessa sysslor i våra egna takt. Och när vi ska handla mat, ja det ska vi också ta hand om, hinner vi definitivt en stund vid konditori och skvallra. Och helt utan något samvete. På morgonen pussar vi våra makar hejdå, låter barnen leka ute, fixar lite som kanske tvätt, luncha, dra till stan och fixa fram saker som behövs, fika hos konditori, laga middag, pussa våra makar hej, äta middag, diska, barnen lägger sig, läsa en god bok eller glo på film, mysa med våra makar, god natt! 

Hur kan det vara dåligt?

 

Vilka nackdelar det finns om kvinnor arbetar? Fortsättningen följer i del 3!


Lördagsgodis

Ja, det har vart lite tjafs om män och kvinnor.. och min syn på jämställdhet är rätt unikt nuförtiden. Egentligen är det inte alls unikt, inte om vi lever i gamla tider! Tja, nu ska jag dela mig er med min olika vridiga och roliga motiveringar. Lär bli "julkalender" eller "serie" här i bloggen under julen. Blir säkert bra för er träffar jag nog på nyåret och vi kan konservera vackert! :)

Del 1

Lördagsgodis

Vi kvinnor är såå smarta. Överintelligentia typ. Vi är super. Vi kan göra ALLT! Inget nytt egentligen. Flera artiklar har skrivit om det. Och det stämmer jättebra eller hur? Det BETYDER inte att vi ska göra allt. Man bör bara äta godis på lördagar. Man bör inte äta massa - se dagens fara - fetma! Man bör inte heller träna massa och bli jättesmala - anorexia. Vi känner igen vad bibeln vill säga (okej jag raderar bort bibeln så ni ateister kan fortsätta läsa vidare)... vad vi innerst vet - att det är måttligheten som gäller! Inte för lite eller för mycket. Mänskligheten behöver struktur. Undra varför lagar finns? Just det. Ja, var är jag på väg nu? Poängen är solklar - dvs. kvinnor ska hållas till ett plats. I köket! Annars tar vi gärna på oss och gör allt (vi kan ju allt) och sliter ut oss. Till vilket nytta?

Vad ska kvinnor då göra? Fortsättningen följer i del 2.

Öster om Eden

I helgen tillbringade jag med en av John Steinbecks stora verk - Öster om Eden. Läste äntligen ut boken klart. Har velat läsa den i ett tag nu efter jag sett flera citater från honom hos serien One tree Hill. Han är en av Lucas stora favorit.

Måste säga att jag gillar boken väldigt mycket. Exakt min smak, amerikansk på 1800-talet och in till första världskriget. Handlar om ett par generationer med fullt av kärlek och konflikter. Olika sorts relationer och främst innehåller den mycket av kloka ord om livet. Rekommnederas varmt. Man bör läsa den någon gång i livet!

Efteråt hade jag nöjet att spana in miniserien med Jane Seymour. Boken har filmatiserats två gånger, första med James Dean 1955 och sen 1980 som jag sett under helgen. Jäkla bra film. Jag respekterar Jane Seymour för fullt nu. Har inte fattat att hon är en great skådespelerska (Dr Quinn någon???) men att spela Cathy Trask/Kate är hon så fantastisk bra. Jag ville ju nästan döda henne!

Nähä, ska ej avslöja mer.. men se den under julen vetja!



Sen.. vill jag skryta lite.. jag och brorsan vann överraskande (?) bridgespel idag hos St Erik.. det är ett spel som är öppet för ALLA, inte bara för nybörjade. Stolt! :)

Lost-trailer