Rättning..

Ber om ursäkt att jag missade några saker.

The 4400 sänds via USA network, men trean kommer att sända dem troligtvis i hösten.  

Såg någon säsongsstart Related och Close to home i onsdags? Jag diggar Jennifer Finnigan och är glad att hon får en tv-serie men just i Close to home är ganska beklagligt. Jag tror att hon kan presentera mycket bättre. Den här serien är så typsikt amerikansk men ibland som sagt kan det vara lite skönt att slötitta på den.

Så jag kommer att följa Close to home så länge Finnigan är med, hon som spelat Bridget i Glamour i ett bra tag sen.

Related har jag lite svårare för, så förutsägbart känns det som. Men Maria Kauffman är executive producer i denna serie, det var hon också i Friends (Vänner). Så jag måste väl ge den en chans.

Helgen i finland var skittoppen, massa ölburkar, skratttårar, konversationer osv. Haft det great och vill tacka er som var med :) jag är så himla avundsjuk på deras kulturdagar, vi Sverige borde absolut ha en sån. Lovar att det kan bli såå kul! Alla åldrar spelar teater, fotograferar, pysslar, filmar, dikterar, målar, ritar, tecknar.. Alla vuxna och barn. Sen finns det kategorier som skiljer nivåer så att alla kan ha samma chans. Sist så är det prisutdelning. Många fest och en gala förekommer också. Det är härligt att se alla åldrar skrattar ihop.

De firade 50 årsjubileum och en videosekvens fick vi se och jag gapade. 50-talister tecknade poesi, spelade teater osv när de var i min ålder, i deras 50-tals kläder. Jag blev så förvånad för jag trodde att inga döva på den där tiden kunde göra det. Men vaddå, det gjorde de visst. Det är för att jag har aldrig sett så. Inte ens de äldre folk t ex 40 åringar som spelar teater för nöjesskull. Endast tyst teater får ta hand om sånt typ. TRIST

TV-nyheter

Om en stund drar jag till Umeå sen vidare till Helsingfors, Finland. Det ska bli roligt att få träffa vänner samt har lite ont i mage inför filmvisning. Men ser fram emot finlandsbåten med buffet och lite fest :)

Ja, så det blir nog lite tyst från mig i ett litet tag.

Några TV-nyheter:

Everwood, säsongpremiär av säsong 4, den 11 juni. TV3

The 4400, säsongpremiär av säsong 3, den 11 juni. TV3

Dead like me, säsongpremiär av säsong 2, den 11 juli. SVT

Bye!


The Da Vinci Code

davinci

Ikväll var jag och min bror på en biograf och såg på filmen. Jag har längtat efter filmen när jag avslutade med bokläsning för ungefär ett år sedan. Jag hade inga förväntningar för vi vet ju att böcker är nästan alltid bättre än filmer. Dels är det också att jag vet redan hur det börjar och hur det ska sluta. Men att filmen har Tom Hanks, som är en av min favoritskådespelare, gjorde så att jag såg fram emot filmpremiären.

Tja, filmen var OK. Man får inte samma spänningskänsla som när man läser Da Vinciboken. Mer var det att se hur filmen är och skådisarna gjorde verkligen bra från sig tycker jag. Filmen lyckas ta med helheten som finns i boken. Dock rekommenderar jag er att LÄSA först innan ni tittar på filmen. Det är som verkligen bra med The Da Vinci Code är boken! Filmen tittar man mer bara för nyfiken och nöjes skull.

GRATTIS Sverige till VM-guldet. Wow, att Sverige vann båda OS och VM. Tyvärr har jag underskattat VM till max, var på Kellys igår och när alla hurrade till kom jag på att VM pågår liksom. Tja, igår var jag ute med Malin och vi hade kul med all snack om gamla tider :D En del tycker säkert att vi var galna eftersom som sagt var det VM och så melodifestivalen som pågår då och vi var ute ändå haha. Ser, ni jag är inte såå TV-besatt! Jag har tid för mina vänner också!

Ikväll ska jag kolla på säsongavslutning av Supernatural och Big momma 2. God natt!
 

Vilka får fortsätta och vilka inte...

Tjo!
Det är alltid lika spännande med upfronts, som kom med några överraskande nyheter samt dåliga nyheter. Jag skriver upp vilka som får ny säsong och vilka slutar.

Serier som får fortsätta:

DESPERATE HOUSEWIVES – tredje säsong

PRISON BREAK – andra säsong

LOST – tredje säsong

MEDIUM – tredje säsong

GILMORE GIRLS – sjunde säsong

VERONICA MARS – tredje säsong

ONE TREE HILL – fjärde säsong

BROTTSKOD FÖRSVUNNEN – fjärde säsong

HOW I MET YOUR MOTHER – andra säsong

SJUNDE HIMLEN – elfte säsong

GREY’S ANATOMY – tredje säsong

SMALLVILLE – sjätte säsong

SIMPSONS – nittoende säsong

NUMB3RS – tredje säsong

BOSTON LEGAL – tredje säsong

SUPERNATURAL – andra säsong

THE OC – fjärde säsong

GHOST WHISPER – andra säsong

24 – sjätte säsong

MY NAME IS EARL – andra säsong

DEADWOOD – tredje säsong

BONES – andra säsong

ALLA HATAR CHRIS – andra säsong

IT’S ALWAYS SUNNY IN PHILADELPHIA – andra säsong

NIP/TUCK – fjärde säsong

THE L WORD – fjärde säsong

BIO LOVER – andra säsong

WEEDS – andra säsong

SOUTH PARK – tolfte säsong

SLEEPER CELL – andra säsong

SCRUBS – sjätte säsong

ROME – andra säsong

FAMILJ GUY- femtonde säsong

THE 4400 – tredje säsong

Alla CSI-serier
(finns fler men jag tror det får räcka..undrar ni något, så fråga ba!)

Dokusåpor som fortsätter även i höst med ny säsong. Endast de jag gillar och..bachelor är för mina vänners skull skriver jag här :D

Top model – sjätte säsong

Bachelor – nioende säsong

Beuty and the Geek – tredje säsong

De serier som inte får fortsätta är:

HEIST
JOEY
INVASION
EVERWOOD
WILL OCH GRACE
FREDDIE
COMMANDER IN CHIEF
FOUR KINGS
ALIAS
THRESHOLD
ARRESTED DEVELOPMENT
REUNION
THAT’ 70 SHOW
EVERWOOD
FÖRHÄXAD
SKA DU SÄGA

Korta kommentarer:

ONE TREE HILL
Är såå lycklig att one tree hill får en ny säsong till men räkna inte med fler för den ska visas samtidigt som lost. Tittarsiffror sjunker då men bättre att de får avsluta serien än lämna så där med jävla cliffhanger!

INVASION, TRESHOLD
Sorligt att de inte får fortsätta. De har potential men..jajamän..nu får vi aldrig veta vad Tom gör vid havet. CP!

SJUNDE HIMLEN, GHOST WHISPER
Allvarligt? De är sååå KASSA! Fattar inte, älskar amerikaner verkligen familjen Camden och Jennifer Love Hewitt?

Jag är så max besviken att HEIST, REUNION, EVERWOOD inte får fler säsong. Men vad gör man, att leva in i tv-världen lever man inte i låtsas, klart känner man besvikelser och lyckor precis som om man lever i vanligt värld. Jag har bara just valt att leva lite mer i tv-världen än i vår real värld!

Nästa blogg ska handla om vilka piloter som får en säsong att börja med och VILKA det är som vi inte får missa! :)

Fan va kallt det är i rummet. Fryser, händerna är kalla. Måste gå och fixa te!


PRISON BREAK

                                                                                   

Säsongavslutning var ganska oväntat faktiskt. Jag är medveten att en del av er följer trean vilket betyder att ni ligger på avsnitt 13. Jag på 22 :) Ska inte då avslöja så mycket. Men PB lyckas hålla spänningstempo ända fram till avslutning. Det kändes att gruppen med Michael kommer att fixa det fram till slut. Det är iaf vad jag kände fram till avsnitt 22. Den vände allt upp och ner. Speciellt i den sista sekunderna.

Tja, inte alla kommer att lyckas och fly från fängelset och det blir mer än en som ska , och det är inte bara fångar. Nu kan ni spekulera! :)

pb

Hörde att DVD av PB kommer ut i början av juni, kul. Men förvänta inte er något eftersom den är säsong 1, del 1 av 2. Det blir bara 13 avsnitter. Håll er till hela säsong 1 kommer ut på DVD, förmodligen efter när trean visat klart alla avsnitter :( Det är pengar som bolaget vill ha. Lite dåligt men så gjorde de också med Lost i england och det gick bra. Så nu tänker de också göra i sverige nu, trist. Förr fick man liksom vänta jättelänge på en DVD-box skulle komma. Tja!

Denna vecka är det upfront för alla tv-bolag i USA, spännande, det blir en hel del bilder på seriestjärnor. Men det viktigaste är att det är hos upfronts som bolagen presenterar vilka serier kommer att forsätta och vilka piloter som har lyckats osv till hösten officiellt. Räkna med att det blir nyheter från mig i slutet av veckan! :) Håller tummarna för Invasion och One Tree Hill!




Stinsen

Var ute i max en timme totalt från i fredags till igår. Idag passade jag på att vara ute och njuter av värmen. Min bror vaknar alltid sent och säger alltid nej till att gå ut i en stund. Jag måste alltid tvinga eller övertala honom.

Men imorse gick han på utan något problem och sa att vi kunde promenera och handla glass. Wow. Men då kom jag på att jag måste nog in till centrum eller nåt för att kolla efter några plagg. Han förvånade mig genom att hänga med. Vi skulle gå då såg vi våra cyklar och föreslog att ta cykeltur då kan vi fara till Stinsen, en shoppningscentrum.

Men det finns egentligen bara en fungerande cykel i vuxenstorlek och den är min. Min bror har sin barncykel som är lite för små för honom. Vi funderade och löste det genom att han åker i min som är lite för låg för honom medan jag tar hans som funkar bra förutom kass bromssystem. Vi cyklade, skrattade, tjafsade, diskuterade..bland dessa konversationer bestämde vi att bojkotta mammas middag och grillar ute istället.

Föräldrar håller på och renoverar vår trådgård så det går knappt att gå i den sa pappa men som tur var de borta hela dagen idag :) Vi grävde upp vår gamla grill som legat nere sen i somras och handlade matgrejor osv.
ma
Glass vid Stinsen, gott!

mark
Brorsan påstår att han är mästare på att grilla..(?!?)

mar
Efter en timmestur med barncykel, ja jag överlevde!

Det var en skön dag idag med brorsan. Är rätt trött och ska kolla på Nip/Tuck, Desperate Housewives, One Tree Hill och Gilmore Girls ikväll. Såg Invasion, jag är ganska besviken på den. Det är drygt två avsnitter kvar innan det hela avslutas på riktigt, inte säsongsavslutning utan säsongsfinal. Förstår inte hur de ska fixa det. Författarna till serien vet för ett bra tag sen att Invasion inte ska få någon andra säsong. Tja!

Magnum

Igår tänkte jag ta en joggningstur. Alla i söder säger att det är så varmt ute och det är härligt att vara ute pch promenerar, äta glass osv. I onsdags och torsdags hade jag fullt upp max med arbetet så det fanns inget tid att vara ute.

Men igår.. på spåret var det fortfarande täckt med snö. Vissa områden finns snö kvar. Man får vara försiktig för att inte halta. Ja, den 5 maj och.. jo jag skaffade nokia 6280 och här bildbevis! :)



Men när jag landade så var det så varmt då skyndade jag mig in och handlade Magnum med vitchoklad och jordbudd. Gott! Vilken skillnad. Frågade några norrlänningar om det och de berättade att de inte har något vår egentligen. Det är bara vinter och sommar. Vädret hoppar liksom över våren i norrland. Det kan jag verkligen hålla med.

Hemskrivning hela dagen idag. Fy va trist. Förhoppningvis är det sista för kursen!

En vän lockar med lite vin ikväll. Tvekade om jag ska komma över men ska arbeta ihjäl med skrIvningen idag så man kan förtjäna med avkopplning och lite dricka. Men vad gör jag nu..försöker bevisa att det finns ännu snö däruppe eller vad haha :D

I veckan har det varit så hektiskt så att jag inte har fattat att Kalle ska visas i Finland kulturdagar, motsvarar typ svenskans dövas dag, filmgalan eller deaf arts now? Men i alla fall, jag blev riktigt glad och ser fram emot det :)

Nog om det, raka vägen till skrivningen! :)

PS Rubriken, Magnum..såg några avsnitten men gillade aldrig Tom Selleck, förutom när han spelade en författare med en rysk kvinna..Hemlig alibi var det va :D



Heist

heist

Rekommenderar er starkt att se den. En häftig serie för er som gillar Oceans Twelve och Pulp Fiction sägs det. Men jag gillar igen av dem så väl och älskar Heist. Jag tror det beror på svarte och tjockes humor om rasism och fetma samt gnistan i förbjudne kärlek mellan bossen och polischef är oslagsbar!

Kolla den vetja! Längtar redan till flera avsnitt!

Denna vecka kommer att bli helvete, måste fixa undertexten till Kalle och inte på svenska utan på engelska, tönt! :( Och för att kunna genomföra det måste jag förstå tekniken att införa undertexten, hjälp! Inte bara det utan jag har också mycket tung hemtenta enligt min lärare på universitet.l Trevligt va? Jag måste fixa det klart i tid så att jag kan njuta av teckenspråksvecka!!!