Variation och frihet

är något jag måste ha i mitt arbete.. då känner jag mig tillfredställd! Igår och idag var jag åter på kontoret. Försökte varva ner lite grann.. göra det som jag tycker är roligt.. få lite distans från material.. installerade ihop redigeringsgrejer.. nu har jag faktiskt fyra skärmor framför mig :) Känns rikigt bra!

För då slipper jag åka ofta till Falun.. jag kommer att få ca 10 redigeringsveckor och det kommer jag att tillbringa 80% i Stockholm.. och jag får typ redigera när jag vill förutom vissa fåtal tillfälle då datorn är utlånad. Fantastisk känsla! Det är en utdelning jag fått efter att ha åkt i flera helger till Falun i våras/somras.

Det som är också roligt är att jag får utveckla i redigeringen. Det är en viktig kompetens som får fram bra programkvalitet!

Men som jag sa.. gjorde lite roliga grejer som att ÄNTLIGEN tagit en löprunda på djurgården. Fattar inte att jag inte genomförde förrn igår! Det är underbart att få springa där jämfört med i kista! Längs vid vattnet i närheten av kaknästornet till waldemarsudde samt djurgårdsbrunn. Njöt till 100% fast jag fick magsmärtor. Troligen tack vare häromdagens lunch som bestod av en kanelbulle :(

Sen fick jag photoshoppa i ett par timmar.. och kom fram till en bild som jag känner mig nöjd med.. ser så fram emot det nya program och det nya arbetssätt att jobba med!



Ha en skön helg ni allihopa! Själv ska vila så gott jag kan samt gå på en kräftskiva! :)


Första inspelningsdagarna

Jag som såg fram emot att slappa lite med böckerna och filmerna.
Men nix!

Hann bara kolla ett par avsnitten av Paradise Hotell, läste ut halva boken och en film. Måste säga att det blev lite tokigt!

Nummer 1 innan ni ska på inspelningen är att TESTKÖRA ALLT! Även jag visste det antog jag att allt skulle funka.. men tji fick jag!

Första dagen var regnigt och grått. Men det hela rullade bra då vi filmade hur ungdomarna packar sina grejer. Sen åkte vi till Örebro.. bör va där i god tid för alla flyttar dit dagen därpå. På kvällen skulle jag fixa tankningen (ja det blev JAG som har ansvar för det..) och jag kunde ej logga in i datorn. Klockan var runt 21tiden.

Vem vill bli störd på en fredagskväll? Jag fick jäkla ont i mage. SVT Örebro är stängd under helger för dom har bara sändningar under vardagar. Även datasupport har stängt. Jour finns men då gäller det bara "sändningskritiska". Och jag har ej tillräcklig med minneskort som håller ut hela helgen..

Tänkte, nödfallet var att slopa en inspelningsdag och åka till Falun å lösa problemet pga måste in till SVT nätverket. Men det visade sig att jag har pigga jobbkollegor som hörde av sig tidigt på lördagsmorron runt sjutiden och vi försökte lösa tills niotiden lyckades vi! Puh! Sen började själva tankningen.. barnsjukdomar fick jag givetvis! Vi fick avbryta och filmade alla som kom till Örebro. Det hela nostalgi kom fram inom mig. Det var kul se hur deras boende ser ut och hur de verkligen ser fram emot "friheten" som är äntligen där för dem..

Kvällen återgick vi med att lösa problemet och det gick bättre, dock var alla klipp inte i ordning.. blir nog ett helvete att redigera. Så kan jag ju inte ha det. Söndagen tillbringades vi naturligtvis i Ikea. Jag fick äta lite anständig lunch där (nackdel med att sova hotell är at man får skräpmat i sig) Det blev en lång dag för ungdomarna och för oss. Det tar tid att handla och fixa rummet. Men vi fick in bra material och en rolig klipp är... tja den liksom aldrig spelades in. Även om man har arbetat många år så kan det hända att man bara "glömmer" trycka det lilla rött prick.

Det som är tufft med dokumentär är att man måste fånga ögonblicket, man kan visst fuskbygga lite men det blir aldrig lika bra. Gäller att vara på rätt plats på rätt tid! Det gjorde vi på måndagskvällen. Vad för klipp får ni se senare! :) Men det är mycket sånt som jag får leva på. Det visade sig att Risbergska kör ännu med sex och samlevnadsförläsningen. Jag valde att inte filma. Eftersom ungdomarna skulle ju bara sitta och lyssna. Men jag hade fel, vi skulle ha filmat för det hände några roliga saker. Det handlar om att alltid ligga ett steg före ungdomarna!

Uppropet på skolan gick jättebra! Träffade flera gamla lärare - även sonen till en lärare som är lärare nu. Att besöka Risbergskaskolan ger en behaglig känsla jämfört med Manillaskolan som är mer grymt. Man kan undra varför...

Allt kring tekniska började greja sig, klipp ligger på rätt ordning och jag kunde börja redigera. Åh, vad så roligt det är! Men det sorgliga är att programmet sänds inte förrän om ett år kan jag tänka mig:(

Gårdagen tog vi massa miljöbilder - tro eller inte så besökte jag Svampen för första gången. En trevlig vistelse var det. Wadköping är också ett fint ställe. Man får andra perspektiv när man är äldre antar jag.

Nu är jag verkligen supertrött.. ska absolut vila och börja bläddra lite ur Ingemarssons bok som bokstavligt har varit i min hjärna sen jag fick boken på födelsedagsfesten!

Som vanligt

är jag utmattad.. oundvikligt när man har inspelningen nära sig.. imorrn bär det av.. fram till i slutet av november blir det fullt rulle.. känns lite vemodigt att jag redan går in på en ny inspelningsfas efter USA.. har knappt glömt hur det kändes då dagen för avresan närmade sig och jag jobbade dygnet runt pga tidskillnaden.. måste kunna kommunicera med folk från andra sidan..och nu mycket annorlunda är det också..

i USA hade jag resplnanen och kontaktuppgifter till folk och vad vi ska göra i 90%..eller 95%..

och idag försökte jag lappa ihop vårt första inspelningsdagar.. nä det är typ ba 30% innehåll.. det är på grund av att jag INTE VET VAD UNGDOMAR SKA GÖRA.. de vet ju ej heller själv.. och allt runtomrking dem är mycket skeptisk måste jag säga.. TV har makt det vet vi. vi kan välja vilka vinklar vi vill visa.. vad är bra TV.. det är tolkningsfråga.. det gäller att ha.. lite tur med omgivningen som är tillmötesgående och att vi lyckas fånga då ungdomarna gör nåt spännande.. vore tragiskt om vi skulle behöva fuska.. om nu man kan göra.. jo ba lite men ja här stannar jag!

Jag kommer att tillbringa i Örebro större delar av hösten.. först nu blir jag borta i sex dagar och jag ska ladda med One tree hill säsong 8 som jag verkar aldrig vilja avsluta.. måste! några bra filmer som soul surfer, den måste jag se! och böckerna, som jag fick i födelsedagspreent - inbunden av mina favoritförfattare - ingemarsson (säker kort) och så jungestedt!!!! och så har jag alltid paradise hotel! ;)

här en fin bild från breaking dawn




You drink, we drink

Som en del vet ordnade jag en födelsedagskalas. Det va en skoj kväll då alla folk samlas och har trevligt vilket jag älskar!

Tack ni alla för presenterna!

Gissa vad? Jag är fast.... Paradise hotell! Trodde aldrig att jag skulle göra det. men ja har ca 50 avsnitter framför mig att plöja genom.. kanske blir jag dummare av det men.. en perfekt tidsfördriv nu när det blir mycket med resor. Kanske får jag en sorts inspiration till nya program.. vem vet!

Jag fick en underbar fotobok. Det var ett fint arbete av er, mina vänner! jag blev sååå smickrad.. mer än nånsin i mitt liv känns det som!!!! Tacck!




Är impad att ni lyckades ge mig rätta sorterna.. ingen var två samma.. utan varje olika!:)

Klart för andra säsong

Jaaa.. ABC Family bekräftade det förra vecka.. att Switched at Birth får andra säsong och det med hela 22 avsnitt. Underbart!!! Menn vi får vänta till nästa sommar.. junimånaden.. bättre än inget alls! :)

Fortf noll besked om nåt svensk kanal köper in serien. Lite trist tycker jag. Men jag själv har inte försökt kolla med t ex fyran och femman som brukar köpa in sådana serier.. kanske gör jag en försök och argumentera lite... bra jag skriver här så jag får press på mig själv..

Lovar er att återkomma med vad dom svarat!

Gänget på Teen Choice Awards i söndags..


Jag har inte tid att dö

Yeah! Vi lyckades genomföra en filminspelning till kortfilmen "Jag har inte tid att dö" det var ett härligt inspelningsteam som höll ihop och hade roligt trots långa väntestunder som gick inte att undvika. Jag känner en viss utdelning som börjar komma till oss (Dramaski) tänk er, från allra början då vi spelade in Secrets tog det flera timmar, ända tills midnatt typ.. och jag själv tog hand om allt.. med enkla utrustningar...

Denna gång kunde vi äntligen delegera mer. Det som gör mig glad är att det finns folk som tar oss på allvar.. vi kunde jobba med båda professionella och amatörer.. det var ett härligt mix som vi alla lärde oss av varandra. Det är charmigt med det tycker jag. Att man ständigt kan utvecklas!

Bjuder på en del bilder här...


Första inspelningsscen


Robert Olsson som Sebastian in action


Juli Af Klintberg har en biroll i fllmen. Av henne fick vi alla lära oss en hel del!


Förberedelse till en scen som innehåller flera personer med flera repliker.


Chris och Filje diskuterar hur bilderna ska tas - vilka vinklar osv för denna scen.


Söte Lukas som Hampus. Det gick galant! Kanske skådespelare i framtiden? :)


Det var tufft att få allt in action! Just denna scen önskade jag att jag var hörande. Så jag kan ba skrika hållkäft eller nyttja som bryt, ropa vad som var fel eller att de skulle vara fortsätta.. jag fick vink vink alla och säga vad som var fel och vad de skulle göra.. vink vink igen att de skulle va redo.. reflexskärmen stod i vägen.. svettigt men det gick jättebra till slut!

Vår egen husmor Rakel och stylist Tanja. Tack!!!


Sista inspelningsscen vid kvällssolen. Jag blev stressad pga solen gick ner.. men..

Filje lugnade mig... vi hade vår mer eller mindre gnabb men denna gång skötte vi oss utmärkt.. diskuterade fint och snyggt! tack för all erfarenheter och förberedelser!


Gänget som jobbade i ca 12 timmar i två dagar. TACK!
Charlotte - inspelningsassistent, Mindy - regissör, Robert - huvudskådespelare, Chris - fotograf, Filje - bildproducent

Övriga som var ej med i bilden är Tanja Lääkari som stylist och Staffan Hellström som tekniksk redigerare.

Nu ska vi jobba fullt med att redigera och lämna in i tid - dvs den 28 augusti!

Glöm ej att boka den 6 oktober!!!

Riga

Ja, nu tror jag att jag har återhämtat mig efter händelsen i Riga. Så nu har jag typ fattat att det skedde faktiskt på riktigt. Jag vill TACKA er hårt och riktigt! Det var en perfekt och oförglömlig dag/kväll/natt för mig!

 


Att fylla 30 år och har underbara vänner känns mitt liv fullkomligt!
Tack för ni finns!

Femte säsong

För ca en månad sen började Gossip girl inspelningen.. det är en underlig känsla.. det signlaerar mig på ett sätt att sommaren är snart slut.. och det är inte tårkigt utan underbart.. att alla tv-serier är tillbaka.. åh vad jag kan känna glädjetårar inombords! :)


Blair med sin ny konkurrent..


Ja, Nathan gillar äldre kvinnor.. again.. denna gången blir det Elizaneth Hurley!


Ja, nu är Blake (Serena) åter efter hennes härligfrankrikeresa där hon bl a flirtar med Leo...


Dan och Chuck...

Ser såå fram emot.. jag lyckades kolla genom hela V första och andra säsong.. måste säga at det är riktigt bra.. intriger hela tiden.. förstår inte varför den läggs ner.. lite synd.. fast lite konstig slut.. känns som producenten vill hämnas.. sådana avslut ser man inte ofta.. vi fick inte cliffhanger.. vi fick ett avslut.. ett grymt avslut med andra ord..
Ni som vill ej se på lyckliga slut..utan vill skadegläjda er så rekommenderar jag er att kolla på V...


Emmett

Nu är det bara två avsnitter av Switched at birth och jag har ej hört om det ska bli nåt andra säsong eller inte.. kom på att det måste finnas roliga bilder på Emmett för han är nu typ "poppis" ja det finns en hel del.. kul å dela med er.. det hela känns ju lite extra starkt för det är på teckenspråk. Mitt första språk!


Bra första intryck av Emmett! (första avsnitt)




Sött kärleksförklaring!



Snygg klippning via tsp..


Yeah.. hoppas han får priset på söndag.. ser ju fram emot hans tal på tsp!!


Åttonde avsnitt då Emmett lär Bay teckenspråk.. verkar ge positiv intryck till publiken.. alltfler gillar teckenspråk.. att det var cool då Emmet lärde Bay bl a Kiss, Laugh och Cool teckne på ASL.. och det där då han vägrade tala med röster.. det va ett fint avsnitt.. i helhet också då Regina berättade varför.. synd, jag hoppas verkl att allt ordnar sig!!!